Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες στην Παλαιά Βουλή την 22α Απριλίου 2018...

Αποτέλεσμα εικόνας για παλαια βουλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ)
 2017-2018 


 

 Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας
 κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών          



Μέγας Χορηγός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 
Μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές σχολικές εκδηλώσεις είναι οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2018  που οργανώνονται για δέκατη τέταρτη  χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Οι Αγώνες πραγματοποιούνται και με την οικονομική  υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων


Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας)  λαμβάνουν μέρος 700 περίπου μαθητές 79 σχολείων από Αττική, Μακεδονία, και Στερεά Ελλάδα {Φωκίδα,Φθιώτιδα).

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στους Αγώνες καθώς και στους καθηγητές τους, από τους Κριτές των Αγώνων ώστε να εξασκηθούν στις τεχνικές και στους κανόνες του Λόγου και του Αντιλόγου.


Ο Τελικός Αγώνας θα γίνει στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 αφού προηγηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου ο Προημιτελικός και ο Ημιτελικός το πρωί στις 09.00 στο χώρο της Π.Βουλής.


Η διοργάνωση αγώνων Αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων τους, διδάσκονται να συνεργάζονται πειθαρχημένα με τους συμπαίκτες τους καθώς και να σέβονται, να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις που υποστηρίζει η αντίπαλη ομάδα.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει στην σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, παρέχει στους συνδιαλεγόμενους την δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της γόνιμης επιχειρηματολογίας, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου