Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας...


   Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας « Διαδρομή» (Σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών) εφαρμόζει και υλοποιεί στοχευμένα προγράμματα πρόληψης σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικούς α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης, γονείς φυσικά πρόσωπα όλων των ηλικιακών ομάδων στην κοινότητα και συλλόγους. 

     Η πρόληψη είναι μια θετική διαδικασία που περιλαμβάνει την εκμάθηση διαπροσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων αλλά και την ενίσχυση του εαυτού ώστε να βελτιώνει την αυτογνωσία του και να αποφασίζει υπεύθυνα.
     Η υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής είναι ο σκοπός της φιλοσοφίας της πρόληψης  και ιδιαίτερα στους νέους λειτουργεί ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την λήψη μιας καίριας απόφασης, την άνοδο της αυτοεκτίμησης, την κατανόηση του συναισθηματικού πεδίου.
     Απαρτίζεται από  τρία επιστημονικά στελέχη ,  Παναγιώτα Σκαρλή( Ανθρωπιστικός Επιστήμονας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης), Ερικέτη  Ιωάννα Φιλιππίδη ( Κοινωνιολόγος), Νίκος Λάιος ( Κοινωνικός Ανθρωπολόγος) και   Νίκος Κουλός     ( Διοικητικός Υπάλληλος).
     Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο η σύνθεση του οποίου είναι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευστάθιος Κάππος, νόμιμος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Φωκίδας, εκπαιδευτικός, πρωην Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη, νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών, αντιδήμαρχος Δελφών Δ.Ε. Ιτέας, φυσικοθεραπεύτρια.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παναγιώτης Λύτρας, νόμιμος εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άμφισσας
ΤΑΜΙΑΣ: Νίκη Γαλάτου, νόμιμος εκπρόσωπος Γενικού  Νοσοκομείου Άμφισσας, Τ.Ε.,           Msc Νοσηλεύτρια, τομεάρχης χειρουργικού τομέα Γενικού  Νοσοκομείου Άμφισσας.
ΜΕΛΗ: 1) Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, νόμιμος εκπρόσωπος Δήμου Δωρίδας, αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδας, οικονομολόγος.
2) Παρασκευή Καστρίτη, νόμιμος εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Άμφισσας.
3) Σκαρλή Παναγιώτα, νόμιμος εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης.

     Το Κέντρο Πρόληψης « Διαδρομή», υλοποίησε τις εξής παρεμβάσεις  κατά το ΄εξάμηνο του 2017 :
·         Ομάδα Νηπιαγωγών με θέμα : « Εργασιακή Εξουθένωση» .
·         Ομάδα ανατροφοδότησης σε 15 Νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας
·         Β΄κύκλος στη Συστημική Καταξιωτική Διερεύνηση στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ( 14 Νοσηλευτές και Διοικητικό προσωπικό)

·          Εκπαίδευση σε  ομάδα Εκπαιδευτικών  α΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Ερατεινής
·         Εκπαίδευση σε  ομάδα Εκπαιδευτικών  α΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς
·         Εκπαίδευση σε  ομάδα Εκπαιδευτικών  α΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας
·         Εκπαίδευση σε  ομάδα Εκπαιδευτικών  α΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Δελφών « Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού.
·         Εκπαίδευση σε  ομάδα Εκπαιδευτικών  α΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας  « Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι Θεατρικού παιχνιδιού».
·         Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για γονείς , Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου.
·         Ενημέρωση στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας
( συμβουλευτική γονέων σε εξέλιξη)
·         Ενημέρωση στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δελφών ( συμβουλευτική γονέων σε εξέλιξη).
·         Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Δελφών.
·         Βραχεία παρέμβαση για τον εθισμό στο Διαδίκτυο στο Γυμνάσιο Δελφών .
·         Βραχεία παρέμβαση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες ( καπνός αλκοόλ ) στο Μουσικό Γυμνάσιο ( σε εξέλιξη)
·         Συμμετοχή και παρουσίαση με αναρτημένη ανακοίνωση στο Πανελλήνιο συνέδριο για τα Κέντρο Πρόληψης στη Σύρο.
·         Συμμετοχή και παρουσίαση video και λευκώματος στο συνέδριο του ΟΚΑΝΑ με τίτλο : Συστημική Καταξιωτική Διερεύνηση τον Ιούνιο.
·          Συμμετοχή και παρουσίαση  ποσοτικών και ποιοτικών αξιολογήσεων στο συμπόσιο του ΟΚΑΝΑ- ΑΚΜΑ- Κέντρο Συστικής θεραπείας  Συστημική τον Δεκέμβριο 2017.
·         Παράλληλη συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Δελφών ( δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων ) είναι σε εξέλιξη.
·                     Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας ( αριθ. Ατόμων 10)
·                     Κατάθεση φακέλου στο ΙΕΠ για την έγκριση του παιδικού παραμυθιού σε συνεργασία με το Τμήμα προσχολικής Αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και το Νηπιαγωγείο Δελφών. Το εν λόγο υλικό περιλαμβάνει και τη συγγραφή και τη μελοποίηση στίχων από την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης .


      Το Κέντρο Πρόληψης  «Διαδρομή» και το Διοικητικό  του Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τις Διευθύνσεις α΄βάθμιας και β΄βάθμιας , εκπαίδευσης, τις Σχολικές Μονάδες, την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και τα μέλη της κοινότητας μας για την συμμετοχή και τη συνεργασία στον κοινό μας αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις.
     Σας υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο μας παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του .

Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας.

Ο πρόεδρος

Ευστάθιος Κάππος
(Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Φωκίδας, εκπαιδευτικός, πρωην Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας).


Tηλ επικοινωνίας : 2265023590/2265023837.
Φαξ 22650 72441
e mail : kp.fokidas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου