Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας για το «Εργοταξιακό» Σωματείο υπό τις νέες εξελίξεις στην ιδιοκτησία των Μεταλλείων...


 Σχετική εικόνα


 
   Η τοποθέτηση του Εργατικού Κέντρου στην Γενική Συνέλευση του «Εργοταξιακού» Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 25/6/2017...

   Κερδίσατε μια δύσκολη μάχη. Αυτή με την αξιοπρέπειά σας, που η προηγούμενη διοίκηση προσπαθούσε την κάθε στιγμή να τσαλαπατήσει.    

    Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, γιατί σταθήκαμε κοντά σας, το τι τράβηξε το Σωματείο σας και ο κάθε συνδικαλιστής ξεχωριστά. Κρατήσατε και το σωματείο όπως έπρεπε αλλά και την ποιότητά του. Σωματείο που είχε σαφή χαρακτηριστικά ενός διεκδικητικού οργάνου, που με σαφήνεια βλέπει τον αντίπαλο, θέτει τους στόχους του και διεκδικεί, τουλάχιστον τα αυτονόητα. Ζητήσαμε από τη διοίκηση του Σωματείου σας να πράξουμε με τη σειρά μας και εμείς το αυτονόητο. Να παρευρεθούμε στη Γενική σας Συνέλευση μιας και είστε μέλος της δύναμης του Εργατικού Κέντρου αλλά και γιατί προσπαθήσαμε αυτά τα δύσκολα δυόμιση χρόνια να σας βοηθήσουμε είτε  στις επισκέψεις σας στο Υπουργείο Εργασίας, είτε με τη συμμετοχή μας σε κάθε σας συνέλευση, ακόμη και στην επονομαζόμενη συνέλευση στο 51 χλμ. Δεν τα λέμε αυτά για να ακούσουμε κανένα ευχαριστώ. Το καθήκον μας κάναμε. Τα λέμε όμως για να καταδείξουμε ότι και η αχαριστία έχει όνομα και βρίσκεται εδώ. Βγαίνει από συμπεριφορές που είναι και αντικαταστατικές αλλά και αντιδεοντολογικές. Μια ματιά αν ρίξετε στο καταστατικό του σωματείου από τα πρώτα κι όλας άρθρα θα το διαπιστώσετε.
(Διάβασμα του άρθρου 2 του καταστατικού)
   Στη βάση αυτή λοιπόν έχετε καλά στο νου σας ότι η μάχη σε καμιά περίπτωση δεν έχει κερδηθεί. Άλλαξε ο εργοδότης αλλά η εκμετάλευση θα παραμένει εδώ. Είχε εξ άλλου εγκατασταθεί απο τα μισά περίπου του προηγούμενου αιώνα. Σε προηγούμενες συναντήσεις μας λέγαμε ότι τα μέτρα που παρθήκανε (όπως τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση είτε λόγω αξιολόγησης είτε λόγο ΔΝΤ) παίρνονται για να μείνουν. Άσε που πολλοί και από εσάς λέγατε ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία μήπως κρύβονται οι προ προηγούμενοι ιδιοκτήτες (;). 

  Πολλοί από τους μετόχους  αυτού του κολοσσού που λέγεται ΙΜΕΡΙΣ δε γνωρίζουν ούτε που είναι η Φωκίδα ούτε τι είναι ο βωξίτης. Αυτό που επιθυμούν διακαώς να πετύχουν είναι να πολλαπλασιάζονται τα χρήματα που οι ίδιοι επένδυσαν στη μητρική εταιρεία ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 
 Άρα ας μην τρέφεται αυταπάτες ότι πλέον τα προβλήματα που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση θα βρούν λύση τώρα. Σας λέμε κατηγορηματικά πως όχι. 

  Για να παραχθούν τα αποτελέσματα που θέλουν οι μέτοχοι και εκμετάλλευση θα υπάρχει και θα στήνονται μηχανισμοί που θα ισχυροποιούν τη διοίκηση της εταιρείας αλλά και θα προσπαθούν να αποπροσανατολίζουν το Σωματείο. Ως εκ τούτου πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και ενότητα ανάμεσά σας. Λογικές του στυλ «τώρα θα τους δείξουμε αυτούς», δεν χωράνε σε Σωματείο με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε. Αν επιτρέψετε να καλλιεργηθούν τέτοιες συμπεριφορές εκδίκησης εργατών απέναντι σε  εργάτες (είτε αλλοεθνείς, είτε με διαφορετική θρησκεία, είτε με άλλο χρώμα) τότε πάρα πολύ γρήγορα θα σχηματιστούν τάγματα εφόδου προς μεγάλη χαρά της χρυσής αυγής. 

  Εξ άλλου κάπως έτσι λειτουργούσε και η προηγούμενη διοίκηση, άρα έτσι θα λειτουργήσει το Σωματείο σας; 
 Δεν θα ξεχάσω ότι στις πρώτες αρχαιρεσίες του  εργοταξιακού  Σωματείου, με την κατάλληλη προπαγάνδα από τις τότε κυρίαρχες δυνάμεις στο σωματείο αποκαλούμασταν μαζώματα επειδή ήρθαμε από τις πατρίδες μας για το αυτονόητο, για το μεροκάματο. Μην γυρίσουμε λοιπόν σε παρελθόντες καιρούς καταπατώντας καταστατικό αλλά και αξιοπρέπειες. Δεν αρμόζει σε κανέναν σας!
  Μπροστά σας έχετε μαλλιά να ξάνετε. Να κρατήσετε τα αιτήματα, έτσι όπως τα θέσατε στη διεύθυνση προχθές, μιας και αυτά θα είναι οι στόχοι πάλης σας για όλο το επόμενο διάστημα. Μην κάνετε βήμα πίσω από αυτά. Μπορεί στην πορεία να προστεθούν κι άλλα, όμως ελαχιστότατα θα βρουν λύση και θα είναι εκείνα που το κόστος για τους μετόχους θα είναι το πιο μικρό.
  
   Σε αυτή σας την πορεία εμείς σαν Εργατικό Κέντρο θα είμαστε πάλι εδώ. 
 Για ότι χρειαστείτε σαν Σωματείο. Φτάνει να καλύπτετε στοιχειωδώς τις καταστατικές σας υποχρεώσεις όπως σας τις προαναφέραμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου