Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Φωκίδος για την κατάργηση των εξεταστικών Κέντρων Γραβιάς, Δεσφίνας, Ερατεινής και Λιδωρικίου...


 Αποτέλεσμα εικόνας για ελμε

  Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης να καταργήσει ως εξεταστικά κέντρα Πανελλαδικών εξετάσεων τα σχολεία της Γραβιάς, της Ερατεινής, της Δεσφίνας και του Λιδορικίου. 


  Η απόφαση αυτή λόγω του δυσπρόσιτου χαρακτήρα κάποιων περιοχών και της μεγάλης απόστασης από τα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα θα αναγκάσει αρκετούς μαθητές να μετακινούνται κατά τις μέρες των εξετάσεων, επιφορτίζοντάς τους με επιπρόσθετη κόπωση και άγχος, ενώ θα αποδιοργανώνει οικογενειακούς προϋπολογισμούς και προγραμματισμούς.

  Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάζουν τα σχολεία Λιδορικίου και Γραβιάς που λόγω των μακρινών αποστάσεων, τα παιδιά θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία και καταργείται στην πράξη η ίση μεταχείριση των μαθητών.

  Επίσης είναι ιδιαίτερα μειωτικό για μας τους καθηγητές, να λέγεται ότι απειλείται το αδιάβλητο των εξετάσεων στα μικρά εξεταστικά κέντρα.


  Θεωρούμε απαράδεκτη τη μεταφορά της ευθύνης για εξοικονόμηση κρατικών πόρων για άλλη μία φορά στις πλάτες των μαθητών και των γονιών τους και πιστεύουμε ότι τέτοιες αποφάσεις είναι κακός οιωνός για το μέλλον των σχολείων της περιοχής. Συμμεριζόμαστε την αγωνία και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών και απαιτούμε η απόφαση αυτή να ανακληθεί.   



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Ο Πρόεδρος                                                                      Ο  Γ. Γραμματέας
Κ. ΚΥΡΙΑΝΑΚΗΣ                                                                   ΑΝ. ΖΜΠΗΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου