Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάργηση εξεταστικών κέντρων της Φωκίδας...


 Αποτέλεσμα εικόνας για καταληψη Γραβια


  Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
   Οι αλλαγές στην παιδεία δεν είναι κάτι που φαίνεται σήμερα, ειδικά μετά την κατάργηση (ως εξεταστικών κέντρων) των σχολείων της Γραβιάς, της Ερατεινής, της Δεσφίνας και του Λιδορικίου. Προηγήθηκαν οι καταργήσεις σχολείων, οι συγχωνεύσεις άλλων και βέβαια όλο εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που βάζει την παιδεία να λειτουργεί ως εμπόρευμα. Πως η παιδεία γίνεται εμπόρευμα; 

  Πως η παιδεία γίνεται εμπόρευμα; Σε κάθε  κρατικό προϋπολογισμό, όλο και λιγότερα για την παιδεία. Αυτό αποφασίστηκε εξ άλλου, μαζί με την υγεία, στο 3ο μνημόνιο. Στόχος(!) να περάσει το σχολείο στην αποκλειστικότητα του δήμου. Να δίνει ο δήμος τα χρήματα και για υλικοτεχνική υποδομή και για συντήρηση σχολείων και για εκπαίδευση (μισθοί εκπαιδευτικών κλπ) για να απαλλαγεί εντελώς το κράτος από αυτά. Ο δήμος πρέπει λοιπόν να υπερφορολογήσει τους δημότες ή (και) να καταφύγει σε χορηγούς.(όλα αυτά τα μέτρα υπερψηφίστηκαν από όλα σχεδόν τα κόμματα του κοινοβουλίου που ακολουθούν τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή προοπτική). Κλασικό παράδειγμα χορηγίας μπορεί να είναι  ή τα μεταλλεία στο Δήμο Δελφών ή οι διάφορες βιοτεχνίες στη Δωρίδα. Ο χορηγός μπορεί να δίνει ένα μέρος των χρημάτων για τη λειτουργία των σχολείων (τα υπόλοιπα και τα περισσότερα βέβαια οι ίδιοι οι δημότες) και το σχολείο να υλοποιεί μέρος προγράμματος σπουδών που ο ίδιος ο χορηγός θα θέτει!! Π.χ. χειρισμοί πολλών και διαφορετικών μηχανημάτων, όπου μετά τη λήξη των σπουδών ο σπουδαστής – χειριστής, θα έχει έτοιμο το δίπλωμα και βέβαια ,ανάλογα των δεξιοτήτων του και δουλειά!! Η δουλειά βέβαια θα είναι νύχτα με νύχτα. Δουλειά με 350 άντε 400 ευρώ (τέτοιους στόχους για μισθούς τρέχει το προχθεσινό 4ο μνημόνιο). Σε συνθήκες μάλιστα δουλοκτητικού καθεστώτος ή γαλέρας στην καλλίτερη περίπτωση και πάνω απ΄ όλα χωρίς να γνωρίζει αν θα βγει από τη γαλαρία.  Αυτά εξ άλλου έως σε έναν βαθμό τα γευόμαστε και σήμερα!!
 Εμπόρευμα σημαίνει : Ότι δεν θα μπορεί το κάθε παιδί  να έχει πρόσβαση παρά μόνο  αν διαθέτει ο γονιός του χρήματα. Που πρέπει είτε άμεσα είτε έμμεσα να δίνει στο δήμο το ποσό για σπουδές!!! Είτε κάθε μήνα δίδακτρα ή κάθε δίμηνο στο λογαριασμό της ΔΕΗ μαζί με τα άλλα «ανταποδοτικά»!! Αυτό εξ άλλου πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας, ο δήμαρχός της πόλης, μόλις πριν από τρείς μήνες και έχει βέβαια τις ίδιες πολιτικές απόψεις με τους δημάρχους της Φωκίδας (και ας μην κολάν ετικέτες μεταξύ τους γιατί σαν δυο σταγόνες νερού είναι).
  Συμπεράσματα: Τα παιδιά των εργατών, των φτωχών οικογενειών, αν σπουδάσουν, αυτό θα γίνει με ευθύνη και αποκλειστική χρηματοδότηση των οικογενειών τους. ….Και εάν μπορέσεις και διαθέσεις δέκα ευρώ βρε αδερφέ, αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να φτάσουν σε τέτοια βαθμίδα εκπαίδευσης που να μπορούν να επιβιώνουν μέσα στην αθλιότητα αυτού του συστήματος που παράγει ανισότητες και φτώχεια! Εργάτες θα γίνουν και μάλιστα στο χείριστο βαθμό εκμετάλλευση.
   Τα όποια εμπόδια βάζουν, στους μαθητές και στις οικογένειες τους για να συνεχίσουν  τις σπουδές τους, έχουν να κάνουν με το ότι το σύστημα θέλει πολλά ειδικευμένα χέρια (και πάνω απ΄ όλα φτηνά) στην παραγωγή και όχι επιστήμονες που έτσι ή αλλιώς μπορεί να φύγουν στας Ευρώπας !! Σε όλα τα παραπάνω λοιπόν, βάζουνε το όποιο εμπόδιο μπορεί να ανακόψει τη δίψα ενός παιδιού για μάθηση, για γνώση. Αυξάνουν τις θέσεις φοιτητών στα πανεπιστήμια, αλλά από την άλλη δημιουργούν εκείνους τους μηχανισμούς που χρόνο με το χρόνο θα περικόπτουν φοιτητές – σπουδαστές, μέχρι να τους εντάξουν στο σύστημα του ξεζουμίσματός τους. Όλα λοιπόν τα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι σήμερα ΜΟΝΟ εκεί αποσκοπούν. Φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, που να τα κάνει όλα και να πληρώνεται με όσο το δυνατόν λιγότερα!! Τζάμπα χρήμα δηλαδή στο κεφάλαιο.
   Άρα: Γιατί σκούζετε,  αγαπητοί δήμαρχοι της Φωκίδας, για την κατάργηση των εξεταστικών κέντρων, όταν γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν και είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών των κομμάτων που σας στήριξαν (και σας στηρίζουν) και δεν κάνετε το αυτονόητο!! Να συγκρουστείτε με την πολιτική που σας στήριξε, σας εμπνέει και σας καθοδήγει!!! Με το σύστημα που σας θρέφει και που υπηρετείτε!  Όπως π.χ. αποδέχεστε μερικές χιλιάδες λίτρα πετρέλαιο το καταχείμωνο για τα σχολειά, τις μελέτες για δρόμους και σχολεία από διάφορους χορηγούς μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, έτσι αποδέχεστε και αυτή την πολιτική. 
 Οι επικοινωνιακές σας ανάγκες σας αναγκάζουν να βγάζετε κάποια άχνα για τις επιμέρους τακτικές για να μην χάσετε την εκλογική σας πελατεία. Σε όλα μα όλα τα άλλα  συμφωνείτε!!
  Εμείς λέμε (όπως και λέγαμε!!)
   Η δημόσια εκπαίδευση πρέπει να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
   Η μόρφωση είναι δικαίωμα των παιδιών μας και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει σε όλα τα παιδιά, σύγχρονη, αναβαθμισμένη, ολόπλευρη!
    ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
    Απαιτούμε:
  • Να ανακληθεί ΤΩΡΑ  η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο στα σχολεία, όπως δίνεται στους εφοπλιστές.
  • Ν’ απαλλαχθούν από ΦΠΑ για τα αναλώσιμα, όπως συμβαίνει με τις ξένες πρεσβείες.
  • Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου