Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Από τα ελάχιστα Ελληνικά λιμάνια με αυξημένη κρουαζιέρα, η Ιτέα...!!

    Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα για τον κλάδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Ιτέας είναι τα συγκριτικά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Ένωση Λιμένων Ελλάδας για την περίοδο από το 2013 ως το 2016. 

   Το λιμάνι της Ιτέας, θαλάσσια πύλη εισόδου των Δελφών, καταγράφει διαρκή άυξηση στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που υποδέχεται, όπως τεκμηριώνεται και από τα  επίσημα στοιχεία της ΕΛΕ, ενώ ανάλογη είναι και η εικόνα στο σύνολο των αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας την τελευταία τετραετία, δημιουργώντας αισιόδοξες προοπτικές για τα προσεχή χρόνια, και τα οποία αποτελούν μια πρώτη και μερική προς το παρόν δικαίωση της κεντρικής επιλογής του Δήμου Δελφών να επιφυλάξει για τον τομέα του τουρισμού πρωτεύουσα θέση στον αναπτυξιακό του σχεδιασμό και καταμερισμό.  


  
 


































 Σημειωτέον ότι ο λιμένας της Ιτέας συμπεριλαμβάνεται στους προορισμούς με αυξητική τάση σε σχέση με το 2013, κάτι που ισχύει για τη μειοψηφία των 42 προορισμών που περιέχονται στα συγκριτικά στοιχεία της ΕΛΕ για όλη τη χώρα κι ενώ ο κλάδος της κρουαζιέρας πανελλαδικά εμφανίζει σταθερότητα στην καμπύλη της διακύμανσής του την ίδια περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα,  αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν στην Ιτέα, καθώς το 2013 αφίχθηκαν 88, το 2014 50, το 2015 ο αριθμός επανέκαμψε στα 83, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση το 2016, όταν και στο λιμάνι της Ιτέας έδεσαν 92 κρουαζιερόπλοια.

Ανάλογα ανοδική τροχιά διαγράφεται στο εύρος της τετραετίας 2013-2016 για τους επιβάτες κρουαζιέρας που έφτασαν στην πύλη εισόδου των Δελφών, οι οποίοι υπερδιπλασιάτηκαν. Για την ακρίβεια των στοιχείων, από τους 8.141 ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε στους 17.851 πέρσι, για να κλείσει στους σχεδόν 15.000 (14.848) το 2016.

Για το Δήμο Δελφών η πρόταξη του συγκριτικού πλεονεκτήματός του που ακούει στο όνομα τουρισμός, κι ειδικότερα στο πλαίσιο αυτό ο κλάδος της κρουαζιέρας, συνιστούν θεμελιώδη στρατηγική αναπτυξιακή επιλογή, η οποία υπηρετείται από την Αντιδήμαρχο Ιτέας και την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών και τους συνεργάτες τους με σχεδιασμό, συνέπεια και συνέργειες με κάθε σχετικό παραγωγικό φορέα του δήμου μας.

Απολύτως ενδεικτικά, η διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο Δήμο Δελφών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, δράσεις και σχετικές πρωτοβουλίες, η στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γύρω από το τουριστικό προϊόν στη χώρα μας και διεθνώς, η έμφαση, η επένδυση κι η ανάδειξη του brand name των Δελφών, καθώς και σημαντικές επιλογές και πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμαρχο Δελφών, την Αντιδήμαρχο Ιτέας και την Πρόεδρο της Επιτροπής επιτρέπουν τη δημιουργία ενός ισχυρού αισθήματος αισιοδοξίας για το μέλλον του τουρισμού στον δήμο μας και γενικότερα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.


Η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας

Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Δελφών

                                           Ελισάβετ Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου                                                               
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου