Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Τον Αύγουστο έρχεται το «μπουγιουρντί» με τις επικουρικές συντάξεις...


 

  Τον Αύγουστο το «μπουγιουρντί» για τις επικουρικές συντάξεις!!!! 
  Με την καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη, θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται για άλλη μια φορά, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος 4387/2016 που προβλέπει νέες περικοπές στο εισόδημα για ποσά άνω των 1.300 ευρώ μεικτά (κύρια και επικουρική). 

  Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος προκλητικά επανέλαβε πως «καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί και αυτό το έχουν ήδη δει οι συνταξιούχοι. Οι λίγοι που έχουν αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων θα τη δουν τον Αύγουστο, γιατί τότε θα γίνει ο επανυπολογισμός».
   Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρημα και κυρίως το μέτρο.
Πρώτον, γιατί είναι προκλητικό, την ώρα που σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους έχει κοπεί το ΕΚΑΣ να λέει ο υπουργός ότι καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί, λες και έχει σημασία για το συνταξιούχο ποιο μέρος των συνολικών συνταξιοδοτικών αποδοχών τού έκοψαν.
Δεύτερον, όταν σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια συνταξιούχων θα έχουν νέες περικοπές να τους λέει κατάμουτρα η κυβέρνηση ότι αυτοί είναι λίγοι και άρα δεν είναι και τόσο σημαντικό ζήτημα.
Τρίτον, να θυμίσουμε ότι αυτή η περικοπή στις επικουρικές, που έτσι και αλλιώς έχουν υποστεί μειώσεις, είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, καθώς τον προηγούμενο Αύγουστο τους επιβλήθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρακράτηση 6% για τον κλάδο Υγείας.
Τέταρτον, η νέα περικοπή σε όσους την υποστούν, θα είναι σε μεγάλο ποσοστό, αφού στον επανυπολογισμό των επικουρικών θα εφαρμοστούν οι νέοι πολύ μικρότεροι συντελεστές. Γι' αυτό ο υπουργός αρνείται να φανερώσει το ποσοστό μείωσης, όταν γνωρίζει ότι θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν και το 1/3 της σύνταξής τους.
    Ταυτόχρονα, ο υπουργός άνοιξε διάπλατα την πόρτα σε περικοπές και στις αναπηρικές συντάξεις, αφού τα ποσά που δίνονται, θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα μόνο προσωρινά. Όπως είπε, «τις αναπηρικές συντάξεις τις κρατούμε προς ώρας όπως είναι σήμερα. Επειδή, όμως, πρέπει να έχουμε ίδιους κανόνες για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ σήμερα υπάρχει πανσπερμία κανόνων, συγκροτήσαμε μια επιτροπή με τη συμμετοχή της ΕΣΑΜΕΑ, των ανθρώπων με αναπηρία, ώστε έως το τέλος του χρόνου να ομογενοποιηθούν οι κανόνες». Αυτό που δεν λέει ...προς ώρας ο υπουργός Εργασίας, είναι ότι αυτή η περίφημη «ομογενοποίηση» των κανόνων θα είναι προς τα κάτω και θα συνθλίψει και τις αναπηρικές συντάξεις.
   Μετά απ' αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε να δικαιολογήσει την παρακράτηση του 6% στον κλάδο Υγείας σε όλες τις συντάξεις, δηλαδή και στις περιπτώσεις σύνταξης θανάτου, που σημαίνει ότι ο δικαιούχος της σύνταξης πληρώνει εισφορά Υγείας για τον εκλιπόντα σύζυγο (!) Παρακρατούν δηλαδή εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ και από τους πεθαμένους (για το γιατρό – που δεν πρόλαβε τον μακαρίτη και που είναι είδος εν ανεπαρκεία στο Νομό, για το νοσοκομείο - που δεν έχουμε, για τα φάρμακα – που δεν μπορούσε να πληρώσει ο φουκαράς!!!) και αυτό το αποκαλούν «ομογενοποίηση κανόνων»!
Μας οδηγούνε στην απόλυτη εξαθλίωση.
Τη σύνταξη την κάνανε επίδομα!   Πουρμπουάρ!
Μην τους αφήσουμε για τα χειρότερα που έρχονται. Αντίσταση και πάλη με το σύλλογο μας, με τους εργαζόμενους, με τα παιδιά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου