Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Εν όψει εξελίξεων: Ποια είναι τα νέα ονόματα στις «γαλάζιες» λίστες...


 

   

  

Πολιτικές εξελίξεις διαβλέπουν στο επόμενο κρίσιμο διάστημα τα στελέχη της ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι με την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών, το πολιτικό ατύχημα είναι κοντά. 
 Λογικό είναι λοιπόν, να έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία θα έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: την ανανέωση. 
 Υπάρχουν όμως και ακόμη δύο παράμετροι που θα καθορίσουν τη σύνθεσή τους.

 Η πρώτη έχει να κάνει με τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες. 
 Αν τελικά ισχύσει ότι το 18μηνο κατά το οποίο οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα, μετρά από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2015, τότε μέχρι τις 20 Μαρτίου του 2017, θα παραμείνουν πρώτοι στις λίστες οι σημερινοί εκλεγμένοι βουλευτές και ολοκληρωτική ανανέωση θα υπάρξει στις επόμενες θέσεις.

   Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με το 
ασυμβίβαστο που είχε εισάγει ο Κυριάκος
Μητσοτάκης στο Καταστατικό. 
 (* Βασικό στοιχείο του νέου καταστατικού είναι ο διαχωρισμός κόμματος - κράτους. Εισάγονται ασυμβίβαστα για κομματικές και κυβερνητικές θέσεις με έμφαση σε αυτές που αφορούν στη διαχείριση δημόσιου χρήματος.
  ...Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στις υποψηφιότητες για τις γαλάζιες βουλευτικές θέσεις των επόμενων εκλογών).

  Όσοι ενδιαφέρονται να εκτεθούν στις εκλογές, θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι και στη συνέχεια να αναλάβουν κάποιο κυβερνητικό πόστο σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες εκτός από τους ήδη υπάρχοντες βουλευτές, έχουν κλείσει, εκδηλώσει ενδιαφέρον, συζητηθεί, ή ακουστεί τα παρακάτω νέα πρόσωπα:
ΑΤΤΙΚΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ:
Α΄Αθήνας:  ο τέως πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, θα μετακομίσει από το Επικρατείας, ενώ ακούγεται και ο Νίκος Σοφιανός, επιχειρηματίας και Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ.
Β΄Αθήνας: ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και οι γραμματείς: Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης, Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιάννης Οικονόμου, Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολιτάς, Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος Ζωή Ράπτη (θεωρείται επιρροής του Μάκη Βορίδη). 
 Επίσης, η Νίκη Κεραμέως από το Επικρατείας που είναι σήμερα, η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη και ο γιατρός Δημήτρης Φελέκης.
Περιφέρεια Αττικής:  ο Βασίλης Οικονόμου από το Επικρατείας, ο αναπληρωτής Γραμματέας επιστημονικών φορέων Γιώργος Κώτσηρας και η Βάσω Κόλλια.
Β΄Πειραιώς: ο γιος του Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτης, ενώ ενδιαφέρεται και ο Γρηγόρης Καπετανάκος από τη Σαλαμίνα.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Α΄Θεσσαλονίκης: η Βίκυ Νάκου, δημοτική υπάλληλος και μέλος της Π.Ε. που στήριξε τον κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές, οι Στράτος Σιμόπουλος, και Γιώργος Ορφανός και η Βίκυ Ευταξά, πρώην γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που ωστόσο συζητείται και για τη Χαλκιδική.
Β΄Θεσσαλονίκης: ενδιαφέρεται ο πρώην Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας Γιώργος Καραγιάννης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Θεοφάνη Παππά και της Πόπης Καλαϊτζή.
Σέρρες: ο στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη Τάσος Χατζηβασιλείου.
Πιερία: ο Λευτέρης Μωυσιάδης και ο Ηλίας Τάπρας πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, φίλος του κ. Μητσοτάκη που όμως είχε υπογράψει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γρεβενά: ενδιαφέρεται ο Θανάσης Σταυρόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ:
Καβάλα: Στη γενέτειρά του, αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Μακάριος Λαζαρίδης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.
Έβρος: ακούγονται οι Σταύρος Κελέτσης και Χρύσα Μπαχαρίδου.
ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο: θα παραμείνει υποψήφιος ο γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης, τιμώντας τον τόπο καταγωγής του και παρά τις συζητήσεις που τον ήθελαν να πολιτεύεται αλλού. Ακούγονται επίσης ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης και το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, Γρηγόρης Ροκαδάκης.
Χανιά: πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, ενώ ακούγονται τα ονόματα του περιφερειακού Συμβούλου Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, ανιψιού του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του Μανούσου Βολουδάκη
Λασίθι, Ρέθυμνο: Τρεις ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες προσώπων που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ηλεία: η Δήμητρα Λυγούρα, στενή πολιτική φίλη του προέδρου της ΝΔ και μέλος της Π.Ε., ενώ ενδιαφέρεται και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης.
Λακωνία: ακούγονται ότι θα είναι οι Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Γιάννης Κουλιζάκος και ο Γρηγόρης Αποστολάκος.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαγνησία: ακούγεται ο δικηγόρος Γιώργος Καλτσογιάννης μέλος της Π.Ε.
Καρδίτσα: ο γιατρός Σωτήρης Κουλοκτσής και το μέλος της Π.Ε. Σοφια Τόλια.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Δωδεκάνησα: ακούγονται οι υποψηφιότητες του Γιάννη Παππά, μέλους της Π.Ε. και του Βασίλη Υψηλάντη.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αιτωλοκαρνανία: ο τέως βουλευτής και πολιτικός φίλος του κ. Μητσοτάκη Σπήλιος Λιβανός.
Βοιωτία: ο Γιάννης Καράμπελας.
ΗΠΕΙΡΟΣ
Ιωάννινα: ενδιαφέρεται η Μαρία Κεφάλα, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ ενώ θα υπάρξουν και δύο νέα πρόσωπα.

 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου