Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Αστυνομικοί Φωκίδος: η K.A.M. μας δίνει την χαριστική βολή...! παρέμβαση στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ....





    

 
 Κύριε Αρχηγέ, 

  Η λειτουργία μιας ακόμα επιχειρησιακής μονάδας στη Δ.Α. Φωκίδας, είναι πλέον και επίσημα γεγονός, από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. 
  Μιας επιχειρησιακής μονάδας που σύμφωνα με τα λεγόμενα της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας, δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την αστυνόμευση των ακριτικών περιοχών της Φωκίδας, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των περιοχών αυτών και να αναλάβει και ένα μέρος των αρμοδιοτήτων των υπό κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, με βάση το επίσημο σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη Δ.Α. Φωκίδας. 

   Κύριε Αρχηγέ, 

 

    Η ένωσή μας έχει σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσο η συγκεκριμένη ομάδα θα μπορέσει να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και για τους πολίτες της Φωκίδας, αλλά και για την φυσική και πολιτική μας ηγεσία, τις οποίες σας παραθέτουμε:


1ον Η κίνηση της Κ.Α.Μ. γίνεται με τέτοιο υπηρεσιακό όχημα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση σε ζητήματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.


 2ον Το ωράριο εργασίας της Κ.Α.Μ. δεν καλύπτει όλο το εικοσιτετράωρο αλλά ένα επτάωρο όλο κι όλο, ένα επτάωρο που συνυπολογίζοντας, τον χρόνο μετάβασης από την Άμφισσα (έδρα της Κ.Α.Μ.) στις απομακρυσμένες περιοχές του Νομού καθώς και τον χρόνο επιστροφής της, αυτομάτως μετατρέπεται σε τρεις (3) ή τέσσερις (4) το πολύ ώρες παρουσίας της μονάδας σε αυτές τις περιοχές.


 3ον Η παρουσία της K.A.M. σε αυτές τις περιοχές δεν θα είναι καθημερινή και λαμβάνοντας υπόψη το ορεινό κυρίως και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο της Φωκίδας, αλλά και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, μπορούμε να πούμε ότι κάποιες περιοχές θα εξυπηρετούνται από την Κ.Α.Μ. το πολύ μία ημέρα της εβδομάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


 4ον Η λειτουργία της K.A.M. στη Φωκίδα, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις υπηρεσίες από τις οποίες διατέθηκε το αστυνομικό προσωπικό για τη στελέχωσή της, καθώς ήδη στη Φωκίδα υπάρχουν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ε.Π.Τ.Α. και Π.Κ.Ε. οι οποίες δεν είναι πλήρως επανδρωμένες και δεν θα μπορούσαν να είναι, καθόσον αν γινόταν και αυτό θα έπρεπε κάποιες υπηρεσίες να έχουν μόνο, και αυτό μετά βίας, σκοπό καταστήματος.


  Και ενώ λοιπόν δεν μπορούν να στελεχωθούν καλά καλά ομάδες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την Ελληνική Αστυνομία, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται, η δημιουργία της Κ.Α.Μ. άνοιξε ακόμα μία πληγή στις ήδη υποστελεχωμένες αστυνομικές υπηρεσίες της Φωκίδας.

Δυστυχώς, o συνδυασμός της εσκεμμένης υποβάθμισης των πραγματικών αναγκών της Φωκίδας με την επαναλαμβανόμενη υποστελέχωση των αστυνομικών της υπηρεσιών, την κατάργηση των 6700 κενών οργανικών θέσεων, τη μη ανακατανομή των οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού (π.χ. για το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας που επιλαμβάνεται περιστατικών σε ολόκληρη σχεδόν τη Φωκίδα, προβλέπονται όλες κι όλες δέκα (10) θέσεις αστυνομικού προσωπικού), τη διάθεση του εναπομείναντος προσωπικού κυρίως σε υπηρεσίες μέτρων τάξης, σε αθλητικές εκδηλώσεις ερασιτεχνικού χαρακτήρα, επιδόσεως εγγράφων και μεταγωγές κρατουμένων και τις μακροχρόνιες αποσπάσεις και τις προσωρινές μετακινήσεις “πολυετούς διάρκειας” εκτός Φωκίδας, έχει ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να λειτουργούν κυρίως ως θεατές των γεγονότων και οι συνάδελφοί μας ως απλοί καταγραφείς των συμβάντων.


 Κύριε Αρχηγέ,


  Η Φωκίδα έχει Αστυνομικά Τμήματα ορθά κατανεμημένα σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτής. Το μόνο που χρειάζεται είναι θαρραλέες αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω αναφερόμενα. Επιτακτική πλέον η ανάγκη ρύθμισης των όσων αναφέραμε, ιδιαιτέρως δε της διατήρησης και άμεσης ενίσχυσής αυτών με αστυνομικό προσωπικό, της επαναφοράς όλων των αποσπασμένων στις οργανικές τους θέσεις, της διάθεσης σε υπηρεσία του αστυνομικού προσωπικού για τις ανάγκες της πραγματικής εμφανούς αστυνόμευσης καθώς επίσης και η ανάγκη θέσπισης οργανικών θέσεων για όλες τις ομάδες που υφίστανται σε όλη την επικράτεια.


  Επιπροσθέτως, η ένωσή μας αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των συναδέλφων μας και της τοπικής κοινωνίας, οφείλει να επισημάνει ότι δεν μπορεί η λήψη αποφάσεων που αφορούν τη Φωκίδα και όλη την επαρχία, να γίνεται συνεχώς από τα γραφεία της Κατεχάκη ή διάφορα πολιτικά γραφεία, από ανθρώπους που δεν ξέρουν καλά καλά που πέφτει η Φωκίδα.


  O εκάστοτε Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής και ο Αστυνομικός Διευθυντής γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες του κάθε νομού και δεν χρειάζονται τη βοήθεια κανενός καρεκλοκένταυρου για να δώσουν τις δίκαιες και απαιτούμενες λύσεις.


  Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι μέρος των ισοδύναμων που πρέπει να βρεθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκύψει από το προτεινόμενο λουκέτο των Αστυνομικών Τμημάτων Γραβιάς και Δελφών, δύο περιοχών με αυξημένη τουριστική κίνηση, η πρώτη ιδιαιτέρως τους χειμερινούς μήνες και η δεύτερη όλο τον χρόνο, παρόλο την εσκεμμένη υποβάθμισή τους και τη μη ενίσχυσή τους ούτε καν με δόκιμους αστυφύλακες ενώ τα στοιχεία επισκεψιμότητας εντάσσουν τις περιοχές αυτές στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τη χώρα μας.


   Την ίδια στιγμή που τα δρομολόγια μετακίνησης των συναδέλφων μας για εκτέλεση υπηρεσίας από την επαρχία προς τα διάφορα αστικά κέντρα αντιστρόφως, έχουν ξεπεράσει σε συχνότητα τα δρομολόγια Των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ και κατασπαταλούνται τεράστια χρηματικά ποσά για τις εν λόγω μετακινήσεις, ακόμα και για προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις, Κάποιοι επιδιώκουν διακαώς τα συμφωνηθέντα ισοδύναμα να προκύψουν από νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου