Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!


 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 
   Η κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, η βαριά φορολογία και η ακρίβεια, η ανεργία, οι περικοπές και η απαξίωση όλων των δημόσιων παροχών, είναι η μοναδική “πραγματικότητα” που μπορούν να προσφέρουν οι επιβαλλόμενες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. 
 Παρόλα αυτά, οι ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου , των τεχνοκρατών και των κάθε λογής “καλοθελητών“ του τραπεζικού συστήματος , μοιάζουν να είναι ανεξάντλητες. Αυτή τη φορά η λαϊκή κατοικία μπαίνει στο στόχαστρο, με την “συζήτηση” που ανοίγεται για τους πλειστηριασμούς ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Έχουμε ήδη δει τις εφαρμογές των νόμων που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν και εδώ , να πετούν στο δρόμο με την βία χρόνια τώρα, ολόκληρες οικογένειες σε φτωχογειτονιές ευρωπαϊκών χωρών.
Θεωρούμε πως η λαϊκή κατοικία και η στέγαση γενικότερα , είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ως τέτοιο οφείλουμε και να το υπερασπιστούμε απέναντι σε  όλους αυτούς που θέλουν να βλέπουν τις κατοικίες μας ως απλά “εμπορεύματα” τα οποία μπορούν εύκολα να αρπάξουν. Μόνο η ίδια η κοινωνία, με την στάση της απέναντι στην νέα αυτή πρόκληση, είναι ικανή να δώσει τις λύσεις αλλά και τις οριστικές απαντήσεις στο τι η ίδια θεωρεί δικαίωμα και το τι όχι. Στην πόλη μας συστήθηκε πρόσφατα πρωτοβουλία ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, που προσπαθεί να ενημερώσει για όλες τις νέες εξελίξεις πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα. Που προσπαθεί να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία , με τελικό στόχο να δοθεί η μάχη που αναγκαστικά θα πρέπει να δοθεί, με το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών στην πράξη και την διασφάλιση πως κανένα σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια κανενός τραπεζίτη. Έτσι ώστε κανένας συμπολίτης μας αύριο να μην είναι μόνος απέναντι στη νέα φρίκη των κατασχέσεων  που έρχεται για όλους μας! Να μην αφήσουμε τις εξελίξεις να μας ξεπεράσουν.
Η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Λαμίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις καλεί τους συμπολίτες μας σε Ανοιχτή Εκδήλωση-Συνέλευση με θέμα: Κόκκινα δάνεια-κατασχέσεις-πλειστηριασμοί: Η προστασία της λαϊκής κατοικίας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, στην πλατεία Διάκου, με ομιλητή τον Άδωνι Κουλιούφα, δικηγόρο, μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης κατά των Πλειστηριασμών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
oxiplistiriasmilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου