Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Χ. Βανδώρος: Η Ελλάδα του 2016 δεν θα γίνει η Χιλή του ‘73...

Να υπερασπίσουμε τις αξίες της εργασίας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Χρήστος Βανδώρος
 
   Ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογική-πολιτική του ήττα το σύστημα της κλεπτοκρατίας, της υποτέλειας, της διαφθοράς και του ολοκληρωτισμού όπως καλά τα γνωρίσαμε στην τελευταία του φάση με την μορφή του συμπλέγματος Σαμαρά-Μπαλτάκου-Βενιζέλου, συγκεντρώνει τις δυνάμεις του σε μια «τυφλή» σύγκρουση για την παλινόρθωση του! 



Οι «κοινωνίες» των συμμοριών του παρασιτικού καταναλωτισμού, του μαύρου χρήματος, της μαύρης εργασίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού κανιβαλισμού, όλοι αυτοί που ιδιαίτερα τα τελευταία είκοσι χρόνια της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας έκαναν σημαία των κοινωνικών τους αξιών το «άρπαξε να φας και κλέψε να χεις», επιχειρούν σήμερα να εγκλωβίσουν την δικαιολογημένη και συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας της εργασίας, στους σχεδιασμούς ενός αναγεννημένου μαύρου πολιτικού μετώπου!


Στο μαύρο πολιτικό μέτωπο νεοφιλελευθερισμού και νεοφασισμού που ηγεμόνευσε μετά από μια μακριά και ανώμαλη κυοφορία στην Ν.Δ με τα δεκανίκια της τρόικας εξωτερικού και τη συνδρομή των «σοσιαλιστών» Σημίτη-Βενιζέλου-Πάγκαλου!


Στόχος των αντικοινωνικών συμμοριών και της πολιτικής τους καθοδήγησης από το μαύρο μέτωπο, δεν είναι ξεκομμένα απλά και μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ολοκληρωτική εμφυλιοπολεμική τους επιβολή στην νεοελληνική κοινωνία και στις δυνάμεις της παραγωγικής εργασίας, εν είδη ενός σύγχρονου «ευρωπαίου» Πινοσετ!


Η άρνηση του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου με τα κορυφαία θεσμικά και κοινοβουλευτικά νομιμοποιημένα όργανα άσκησης και διαχείρισης της εξουσίας υπό την απειλή άμεσης και προβοκατόρικης παράλυσης όλων των κοινωνικών λειτουργιών, (μεταφορές, υγεία, δικαιοσύνη, οικονομία) αποκαλύπτει την προκλητική και χυδαία εμφυλιοπολεμική απαίτηση του μαύρου μετώπου να θέσει υπό την πολιτική του απαγόρευση την κυβέρνηση και το εθνικό κοινοβούλιο. Να τους στερήσει τις βασικές θεσμικές τους αρμοδιότητες της νομοθετικής πρωτοβουλίας και νομοθετικής λειτουργίας χωρίς μάλιστα καμία πρόταση, αίτημα, ή διεκδίκηση άλλης πολιτικής διεξόδου με δημοκρατικούς όρους.


Παράδοση άνευ όρων ή χάος και εμφύλιος είναι το δίλλημα που βάζει και προωθεί η ακραία επιθετική τυχοδιωκτική και ταυτόχρονα αναλώσιμη σημερινή ηγεσία του μαύρου μετώπου, εκβιάζοντας την κυβέρνηση της αριστεράς που αρνείται την καταστολή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αγώνων.


Στην κατεύθυνση αυτή της εμφυλιοπολεμικής επιβολής του στην οποία συγκεντρώνει σήμερα όλες τις δυνάμεις και τις εφεδρείες του, η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί βασικό εμπόδιο και επικίνδυνο αντίπαλο.


Γιατί ανεξάρτητα από λάθη, αδυναμίες, ελλείψεις που σημαδεύουν ολόκληρη τη διαδρομή της συγκρότησης και διαμόρφωσης του, απέδειξε στον ένα χρόνο της διαχείρισης του ότι εκτός από τον δρόμο της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και του ολοκληρωτισμού υπάρχει και είναι εφικτός και άλλος δρόμος.


·         Της εθνικής ολοκλήρωσης.


·         Της δημοκρατίας και της εργασίας.


·         Της ανθρώπινης και κοινωνικής αλληλεγγύης.


·         Των ανθρωποκεντρικών κοινωνιών.


·         Του κοινωνικού κράτους.


·         Της ταξικής πάλης σαν οξυγόνου της δημοκρατικής και προοδευτικής κοινωνικής εξέλιξης.


Γιατί αποδείχνει πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο!


Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι άνεργοι, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι αριστεροί και οι κομμουνιστές οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στο μαύρο μέτωπο με το σύνθημα :


Η Ελλάδα του 2016 δεν θα γίνει η Χιλή του ‘73.


Μιχάλης Βασιλάκης, γραμματέας του ΕΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου