Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Κ. Χαλιορής: πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της υποψηφιότητας των Δελφών ως πολιτιστική πρωτεύουσα...




    Οι Δελφοί, η Φωκίδα, αλλά κι ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις των τελευταίων ετών. Τη διεκδίκηση από πλευράς των Δελφών της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το έτος 2021. Μια υποψηφιότητα συμπαγής και καλά οργανωμένη που μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και έξω από τα σύνορα της Στερεάς. Μια υποψηφιότητα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική κινητοποίηση ντόπιων ανθρώπινων πόρων, όσων πιστεύουν στη δυναμική των Δελφών, στα δελφικά πανανθρώπινα κι οικουμενικά ιδεώδη αλλά την ίδια στιγμή με περίσσευμα οράματος κι αγάπης για τον τόπο τους.

   Η υποψηφιότητα των Δελφών αποτελεί σημαντική πρόκληση για όλους μας. Η πιθανή ανακήρυξη της υποψηφιότητάς μας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης θα αποφέρει μεγάλα οφέλη για τον τόπο και σε επίπεδο προβολής της, κατακόρυφης επισκεψιμότητας όλης της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικού προορισμού, αλλά και την αναγκαία για το νομό μας έμφαση σε επίπεδο υποδομών. Παράλληλα, θα ξαναφέρει στο ευρωπαϊκό επίκεντρο αξίες που σήμερα δοκιμάζονται, όπως αποδεικνύει η οικονομική κρίση, η εξάπλωση ολοκληρωτικών και φασιστκών απόψεων, αλλά και το προσφυγικό πρόβλημα, όπως η πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες, οι αρχές της αλληλεγγύης κι η απόλυτη προσήλωση στον Άνθρωπο. Αποτελεί, επομένως, μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για όλους τους κατοίκους της Φωκίδας και της Στερεάς Ελλάδας, που οφείλουμε να υποστηρίξουμε με κάθε διαθέσιμη δύναμη και με όλο μας το σθένος.

    Από την πλευρά μου δήλωσα από την πρώτη στιγμή υποστηρικτής της ιδέας και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργανωτών της υποψηφιότητας σε ότι χρειαστεί.
  Καλώ όλες κι όλους στη Φωκίδα να αγκαλιάσουν με θέρμη την υποψηφιότητα των Δελφών και να αποτελέσουν καλούς αγωγούς της διάδοσης της υποψηφιότητας και της δελφικής ιδέας. Να αποτελέσει ο καθένας από εμάς έναν σημαντικό κρίκο στην ανθρώπινη αλυσίδα που θα πείσει και θα οδηγήσει στην τελική επικράτηση της υποψηφιότητας των Δελφών για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος Πολιτευτής
Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδος

8 σχόλια:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΗΝΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ....ΤΡΕΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ..Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός σε λίγο θα βγάλει κάλεσμα ακόμα και για το μάζεμα των ελιών. Αρκεί να φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις πολιτιστικες πρωτευουσες θα λυθουν προβληματα Χαλιορη?Ας πουμε οτι εγινε και λοιπον?ποσο χρημα θα πεσει στην πιατσα οπως θα ελεγε καποιος εμπορας,με αυτου του ειδους τις εκδηλωσεις κερδιζουν πολυ συγκεκριμενες εταιριες,μην κοροιδευετε τον κοσμο,εξηγησε μας αναλυτικα τα οφελη ολης της φωκιδας που θα προκυψουν.Ειδαμε και τα πολιτιστικα του πασοκ και τις μελινας ακομα αυτα πληρωνουμε ακριβα,οι Δελφοι ειναι στη σκεψη και στην καρδια ολων των πολιτων του κοσμου Χαλιορηδεν περιμενουν πολιτιστικα για να ερθουν, σαν υποψηφιος πολιτευτης κοιτα να βοηθησεις τους κατοικους της φωκιδας και ειδικα τα φτωχα στρωματα,και απο αυτα χορτασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου θες δημοσιοτητα, στην αγοριανη και εσυ να διαφημησεις τα κρασια του γεωργιου,ως εκανε γνωστο μοντελο βουλευτης, η να διαφημησεις τσαντες ως εκανε το αλλο μοντελο κεφαλογιανη, με αυτα και αυτα καταστρεφετε την ν.δ.ποτε δεν θα βαλετε μυαλο νεοφραγκατοι ,νομισατε οτι θα ειμαστε μια ζωη κοροιδα να σας ψηφιζουμε,με εσας η ν.δ, θα παθει χειροτερα απο το πασοκ.Προσωπικα ως νεοδημοκρατης ντρεπομαι για τα χαλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ............ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΖΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη ΝΔ δεν την εβλαψαν αυτοι που τρέχουν και βρίσκονται μέσα στη κοινωνία αλλά αυτοι που κανουν κριτική εκ του ασφαλούς πίσω απο την ανωνυμία και εμφανιζονται μονο στις εκλογές για να το παίξουν παράγοντες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορα τα κρασιά κ τη διαφήμιση τους.. Τα κρασιά είναι Αργυρίου κ όχι Γεωργίου κ είναι υπέροχα κ με τη διαφήμιση που τους κανει ο Χαλιορης γίνονται ανάρπαστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τοτε καθισε στα κρασια του Αργυριου, τι μας ζαλιζεις με τις ανακοινωσεις σου,την ν.δ την εβλαψαν αυτοι και αυτες απο μεσα και απο ψηλα στην εξουσια, που αλλα λενε και αλλα κανουν, καταλαβες χαλιορη?χορτασαμε σολομονολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή