Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δημόσια στήριξη Χαλιορή στον Απόστολο Τζιτζικώστα...

Φίλες και φίλοι,

   συνοδοιπόροι του κοινού και καλού αγώνα, η παράταξή μας, η παράταξη των μεγάλων διαχρονικών επιλογών και των σημαντικών αποφάσεων, βρίσκεται μπροστά σε μια πραγματικά κρίσιμη καμπή.
 

    Βρίσκεται μπροστά σε μια δοκιμασία που θα κρίνει το μέλλον και τις προοπτικές της. Που θα κατευθύνει σε δύσκολα αναστρέψιμο βαθμό την πορεία της στα επόμενα χρόνια. Και μαζί την πορεία της χώρας σε καθοριστικό βαθμό. Όσοι έχουμε αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια για την επικράτηση των φιλελεύθερων επιλογών, για τις ευρωπαϊκές μας ιδέες και την κοινωνική δικαιοσύνη καλούμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναδείξουμε το νέο αρχηγό του κόμματός μας. Κυρίως, όμως, καλούμαστε να υπερβούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, τις νοοτροπίες και τις επιλογές μας, που σμίκρυναν την παράταξή μας κι άφησαν άπλετο χώρο στις δυνάμεις της λαϊκιστικής παλινόρθωσης να ρισκάρει τις τύχες της χώρας, τις προοπτικές της νέας γενιάς, τις προοπτικές των ζωτικών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Τα προηγούμενα χρόνια δεν κατορθώσαμε να είμαστε συμβατοί με τις ανάγκες και τα μηνύματα των καιρών. Δε δώσαμε την προσοχή που επιβαλλόταν στις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου. Δεν επιδείξαμε την απαραίτητη προσήλωση στην ανανέωση των ιδεών μας και των προσώπων του στελεχιακού μας δυναμικού. Δεν προωθήσαμε την αξιοκρατία, δεν ακούσαμε την κραυγή αγωνίας των νέων ανθρώπων, των μεγαλύτερων θυμάτων της κρίσης, φοβηθήκαμε αδικαιολόγητα να ανοιχτούμε στο πέλαγος και τις φουρτούνες της κοινωνίας. Λειτουργήσαμε ως εσωστρεφές, αυτιστικό κι αυτοαναπαραγόμενο κλειστό σύστημα, μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας. Απομείναμε κόμμα των φατριών, των βαρονιών, των ελίτ και των εχόντων. Πρωτίστως, όμως, πάψαμε να σκεφτόμαστε. Πάψαμε να παράγουμε Πολιτική. Και μοιραία, δυστυχώς γεράσαμε! Και βιολογικά και ιδεολογικά. Κι η κοινωνία νομοτελειακά μας αποξένωσε. Το μήνυμα που έστειλε σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις μέσα στο 2015 ήταν εκκωφαντικό και ξεκάθαρο!

Προσωπικά, όλα αυτά τα είχα επισημάνει επανειλημμένα εδώ και καιρό. Με κόστος και προσωπικό και πολιτικό. Στο κόμμα, όμως, οφείλουμε όλοι απαράγραπτα να βάζουμε το κοινό συμφέρον πάνω από προσωπικές στρατηγικές και μικροσυμφέροντα, που σε μια παράταξη των μεγάλων επιλογών κι αποφάσεων, όπως διαχρονικά υπήρξε η Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν απολύτως καμία θέση. Και ιδίως στη Νέα Δημοκρατία του αύριο που θέλουμε να ξαναδημιουργήσουμε. Καιρός να ξαναθυμηθούμε ότι κόμμα δεν είναι άθροισμα προσώπων κι ιδιοτελών στρατηγικών. Κόμμα είναι οργανωμένη άποψη πρωτίστως.

Στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο κόμμα μας αναμετρώνται ως συναγωνιστές κι όχι ως ανταγωνιστές τέσσερις προσωπικότητες με τη δική τους πορεία, με τα δικά τους χαρακτηριστικά και με το δικό τους συμβολισμό. Πιστός στη διαχρονική άποψή μου, ότι πάνω από όλους είναι το συμφέρον της παράταξης και της χώρας, διατήρησα με όλους τις καλύτερες των σχέσεων. Με όλους θα συνεργαστώ την επαύριο των εκλογών, από όποια θέση τους επιφυλάξει ο κόσμος της παράταξης, με τον ίδιο ενθουσιασμό και με την ίδια αγωνιστικότητα που με χαρακτήριζε και θα με χαρακτηρίζει πάντα. Με όλους με ενώνει κοινότητα ιδεών κι αξιών, συναντίληψη του συλλογικού συμφέροντος και βαθιά πεποίθηση για την αναγκαιότητα μια σαρωτικά ανανεωμένη, ενωμένη και στιβαρή Νέα Δημοκρατία να αναλάβει σύντομα ξανά τα ηνία της χώρας για την αποτελεσματική προάσπιση των λαϊκών - και μόνο - συμφερόντων.

Φίλες και φίλοι,

γνωρίζετε ότι δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Γνωρίζετε ότι πάντα με διέκρινε η ευθύτητα λόγου κι η ειλικρίνεια των σχέσεών μου. Γνωρίζετε, επίσης, ότι δεν έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους συμπατριώτες μου ως πολίτες περιορισμένης ευθύνης. Όλοι σας έχετε μεράκι για την παράταξη, έχετε κρίση κι άποψη, έχετε γνώση κι επίγνωση για ποιους λόγους το κόμμα μας οπισθοχωρεί συνεχώς. Για ποιους λόγους έχουμε χάσει τη σύνδεση και την επαφή μας με την κοινωνία και τους παραγωγικούς ανθρώπους, με τις δραματικές αγωνίες των νέων παιδιών. Γνωρίζω καλά κι εγώ ότι δεν έχετε ανάγκη υποδείξεων, νουθεσιών και πατερναλιστικών συστάσεων για το τι θα πράξετε και τι θα ψηφίσετε. Πάντα, άλλωστε, αισθανόμουν άβολα να δίνω συμβουλές. Έχοντας γνωρίσει πολλούς από εσάς προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα προβείτε στην πλέον κατάλληλη επιλογή.

Σε ότι με αφορά, ως πολιτευόμενος όφειλα να έχω και πάντα είχα προσωπική και διακριτή άποψη. Να αναλαμβάνω πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί.Δεν κρύφτηκα ποτέ από εσάς, δεν επέλεξα ότι επιλέγει ο συρμός, δεν κινήθηκα σε διαδρόμους, δε σύναψα μυστικές συμμαχίες. Αυτό θα κάνω και τώρα. Με στέρεα την πεποίθηση ότι υποχρεούμαστε κι οφείλουμε να έχουμε κρυστάλλινη τοποθέτηση για το μέλλον της παράταξης, με αποκλειστικό γνώμονα το κοινό συμφέρον του κόμματος και του τόπου, κάνω πρώτος την αναγκαία υπέρβαση που έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη περισσότερο από ποτέ η φιλελεύθερη παράταξη κι η χώρα: Δηλώνω την υποστήριξή μου ως πρώτο μεταξύ ίσων στην υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδος

2 σχόλια:

  1. Ο Τζιτζιφιόγκος στηρίζει Τζιτζικώστα... κολοτούμπας ΟΛΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης15 Οκτωβρίου 2015 στις 4:06 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή