Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου « Ο ΦΥΣΚΟΣ»...ευχαριστήρια για την μεγάλη φετεινή επιτυχία...




   Φέτος η Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου « Ο ΦΥΣΚΟΣ» διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Ελληνικού Χορού, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και έγινε πλέον θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. 

  Τα  χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Τολοφώνας, Προσηλίου ,της Δωρικής Αδελφότητας ( την  εκμάθηση των χορών έκαναν η Άννα Ζήκου- Παναγιωτοπούλου και ο Μπάμπης Παναγιωτόπουλος ),ο Χορευτικός Όμιλος Παραδοσιακών χορών  « ΝΑΥΣ » Ναυπάκτου και  το μικρό χορευτικό τμήμα  της Πολιτιστικής  Κίνησης Μαλανδρίνου υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου χορού Μπάμπη Παναγιωτόπουλου.

ΤΟΥΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ   ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ   ΧΟΡΩΝ.

Η συμμετοχή των κατοίκων του Μαλανδρίνου ήταν μεγάλη αλλά και οι  και παραθεριστές την γειτονικών χωριών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτιστικής Κίνησης.
Στον σύντομο χαιρετισμό της το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννα  Παναγιωτοπούλου αφού ευχαρίστησε όλους  για την παρουσία τους επισήμανε ότι  η διατήρηση της παράδοσης στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες  που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Ο μόνος ασφαλής δρόμος για να διαβούμε την πολύπλευρη κρίση είναι ο δρόμος των παραδόσεων του λαού μας. Ανακοίνωσε στους  παριστάμενους  αλλά και στους επισήμους που παρίστανται στην εκδήλωση  την πρόθεση του  Διοικητικού Συμβουλίου για μακροημέρευση της εκδήλωσης.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν το αποτέλεσμα της  συλλογικής  εθελοντικής προσπάθειας  των κατοίκων του Μαλανδρίνου, της  Τοπικής Κοινότητας , του Κωνσταντίνου  Υφαντή που κατασκεύασε την εξέδρα, την προσφορά της Βιολέττας  Παπαχαραλάμπους  για διάφορες προμήθειες ,την προσφορά των τραπεζοκαθισμάτων  από την Φρόσω Κάζου και Κατερίνα Ζούπα-Κατσιάνη, τον Σταύρο Κατράπα για  την διάθεση του αυτοκινήτου  για τις μεταφορές, τις κυρίες του χωριού που φρόντισαν για την παρασκευή   των εδεσμάτων για την φιλοξενία  των χορευτικών συγκροτημάτων και των συνοδών τους , την Ελένη Σωτηροπούλου που για ακόμα χρονιά προσέφερε τα λουλούδια της, τον Ευθύμιο Κων. Παναγιωτόπουλο  για την φροντίδα του πανό της εκδήλωσης  και την προσφορά του οινοποιού Ευθύμιου Παναγιωτόπουλου. Σημαντική η συμβολή του Θεοχάρη Μανιτάρα.
Ιδιαίτερη ήταν και η συμβολή του  Μπάμπη Παναγιωτόπουλου που πέραν της εκμάθησης των χορών είχε  την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

ΤΟΥΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Κωνσταντίνος Υφαντής ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  της Τοπικής Κοινότητας Μαλανδρίνου Θεοχάρης Μανιτάρας  ο Αντιπρόεδρος Αλέκος  Ρήγας και ο Τοπικός Σύμβουλος Ευθύμιος Τριανταφύλλου, ο Υπεύθυνος Νεολαίας και  Πολιτισμού της Δωρικής Αλελφότητας  Δημήτριος  Μπέσκος  που μετέφερε και το μήνυμα του Προέδρου της Ιωάννη Μπαλατσούρα ,Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων  Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και  Γιώργος Παπαθανασίου  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών  « Η ΓΚΙΩΝΑ »Ευθύμιος Ξυλάγγουρας της  ,ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών  Ανδρέας Παναγιωτόπουλος , ο Χαράλαμπος  Πέτρου  Τοπικός Σύμβουλος Λιδωρικίου ,η  Άννα Ζήκου-Παναγιωτοπούλου  που ήταν πρωτεργάτης στην δημιουργία χορευτικών τμημάτων  στα πλαίσια της Πολιτιστικής Κίνησης τα πρώτα χορευτικά τμήματα και οι Αιδεμώτατοι  ιερείς Ανδρέας Μανιτάρας, Νικόλαος Σωτηρόπουλος ,Νικόλαος Φάκος.
Ο Πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Θεοχάρης  Μανιτάρας που έλαβε τον λόγο ευχαρίστησε τα χορευτικά συγκροτήματα για την παρουσία τους στο Μαλανδρίνο και για την παρουσίαση των χορών.
Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος Δωρίδας  Γιώργος Καπεντζώνης που ευχαρίστησε την Πολιτιστική Κίνηση για την διοργάνωση της εκδήλωσης και είπε ότι οι εκδηλώσεις  που προβάλλουν την  τοπική παράδοση  και  τύχουν της προσοχής του Δήμου και ιδιαίτερα το φεστιβάλ με τόπο εκδήλωσης το Μαλανδρίνο.
Ο  Πρόεδρος της  νεοϊδρυθείσας Ένωσης  Δωριέων Επιστημόνων  Δημήτρης Παναγιωτόπουλος αφού μας θύμισε ότι φέτος  συμπληρώνονται  36 χρόνια  από την ίδρυση της Πολιτιστικής  Κίνησης Μαλανδρίνου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευχήθηκε να διατηρηθεί και στο μέλλον.
Η  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ   ΧΟΡΕΥΤΚΑ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ  ΕΔΩΣΑΝ  ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΓΙΑ  ΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΧΟΡΟΥ  ΤΟ 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου