Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας - τμήμα της πανελλαδικής συσπείρωσης Δομών Αλληλεγγύης: αποτιμώντας το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου 2015...



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 αποτιμώντας το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου 2015

 Φίλοι κ φίλες 

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας χαιρετίζει την περήφανη νίκη του ΟΧΙ στην χώρα αλλά και στο νομό μας.

Το σαρωτικό ΟΧΙ της Κυριακής και το συντριπτικό επίτευγμα της μαζικής συμμετοχής, δείχνουν ότι ο λαός τίμησε για ακόμη μια φορά την ιστορία του, ανοίγοντας το δρόμο άμεσα για μια διαφορετική πορεία.

Η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος δεν είναι ΟΧΙ μόνο στην λιτότητα ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΠΟΡΕΙΑ του κυρίαρχου πολιτικού υποδείγματος. 
Είναι καταδίκη του φθαρμένου κλεπτοκρατικού συστήματος, των εκπροσώπων του, της ρεμούλας, της λιτότητας, των μνημονίων και των εφαρμοστικών βαρβαροτήτων.

Είναι ΝΑΙ στην θέληση για ξεπέρασμα της κοινωνικής κρίσης με δημοκρατικά, ριζοσπαστικά και κοινωνικά δίκαια μέτρα.
Απεδείχθη το προφανές.
Καμία τρομοκρατία, κανένα ΜΜΕ και καμία κλειστή τράπεζα δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα και να αλλάξει την θέληση ενός λαού με όραμα και ελπίδα.
Και ω του θαύματος! Εντελώς ξαφνικά και μετά το αποτέλεσμα, οι του ΝΑΙ θυμήθηκαν την εθνική ενότητα και όχι μόνο.
Το αποτέλεσμα όμως του δημοψηφίσματος στηρίχθηκε στην ταξική-κοινωνική ενότητα, υπό την ευρεία έννοια της. 
Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ στις εργατικές γειτονιές και στη νεολαία, που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα μνημόνια, το αποδεικνύει. 
Η κυβέρνηση από εδώ και πέρα πρέπει να στηρίξει την ενότητα με μέτρα που θα χαρακτηρίζονται από την αμεσότητα, την αποτελεσματικότητα και θα είναι κοινωνικά δίκαια.

Το δημοψήφισμα βέβαια εκτός από αναμόρφωση του συνόλου του κομματικού-πολιτικού συστήματος, αναμορφώνει και τον τρόπο και την ένταση με την οποία διαμορφώνεται ένα νέο κίνημα.
Το κίνημα αυτό πατάει πάνω στις καλλίτερες παραδόσεις αλλά είναι και γέννημα των επιμέρους κινημάτων, που τα προηγούμενα χρόνια με μερικό, ίσως ατελή αλλά πρωτόλειο τρόπο δημιουργήθηκε, ενάντια σε μνημονιακά μέτρα όπως διόδια, χαράτσια ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ αλλά και κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί αυτά τα 5 μνημονιακά χρόνια χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δεν περιόρισαν τη δράση τους σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, αλλά προχώρησαν σε αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στη πράξη (κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες κλπ). 
Η κατάσταση θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη.

Χωρίς όμως τις ρωγμές που άνοιξε και θα συνεχίσει να ανοίγει το δημοψήφισμα της 5 Ιούλη, θα ήταν κατά πολύ χειρότερη και δυσκολότερη. Σε κάθε περίπτωση το νέο κίνημα έχει υποχρέωση να κατακτήσει ένα επίπεδο οργανωτικής επάρκειας αλλά κυρίως ιδεολογικής ενότητας.
Φίλοι κ Φίλες
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας, που είναι τμήμα της πανελλαδικής συσπείρωσης Δομών Αλληλεγγύης, αισθανόμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια όλων των συναγωνιστών μας πανελλαδικά. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες με πενιχρότατα μέσα δώσαμε την μάχη και Ενώσαμε την πορεία του ΟΧΙ στα Χαράτσια, του ΟΧΙ στα διόδια ,στους εφαρμοστικούς, στα μνημόνια, του ΟΧΙ στην κατάρρευση του νοσοκομείου Άμφισσας και των κέντρων υγείας, του ΟΧΙ στις απολύσεις στα μεταλλεία, με το μεγάλο ΟΧΙ  της Κυριακής 5 Ιούλη 2015.
Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η συνέχεια έρχεται…ας έχουμε υπόψη… το κίνημα λευκές επιταγές δεν μοιράζει…

Την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις……
Συνεχίζουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου