Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η "κατάχρηση δικαιοδοσίας και η επιλεκτική λειτουργία του Δημάρχου Δελφών"...καταγγελία Δρακάκη!









Κατάθεση για εισαγωγή συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών...




ΠΡΟΣ                                                                                                    17 Ιουνίου 2015
Πρόεδρο 
Δημοτικού Συμβουλίου 
Δήμου Δελφών

Κοιν.: 
κ. Δήμαρχο Δελφών
Δημοτικούς Συμβούλους 
Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας







                                                                                                        Κίρρα, 24 Μαρτίου 2015       


ΘΕΜΑ : Καταγγελία  τοπικών συμβούλων Κίρρας κατά της Προέδρου  της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας.                                                                                                                                                                                                                                                  
                                                             
ΠΡΟΣ :
1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση    Θεσσαλίας/Στερεάς Ελλάδας
                                                                                                              Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
                                                                                                     Σωκράτους 111
                                                                                                     41336  Λάρισα
                                                                                                          2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση    Θεσσαλίας/Στερεάς Ελλάδας
                                                                                                              Τμήμα Διοικητικού/Οικονομικού  
                                                                                                     Σταλλού 9
                                                                                                     33100 Άμφισσα

          Με την παρούσα παρέμβασή  μας , έχοντας εξαντλήσει όλα τα προβλεπόμενα που επιτάσσει το πολιτικό ήθος , καταγγέλλουμε  ανοιχτά την Πρόεδρο  της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών ,  κα. Γεωργία  Μαντά ότι δεν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία περί λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου (άρθρα 80-90 του Ν.3852/2010) και δεν  ενημερώνει καθόλου τους τοπικούς  συμβούλους για τα θέματα της Τoπικής Κοινότητας  Κίρρας .
Σύμφωνα με την αριθμ 24/2014  ομόφωνα ψηφισμένη απόφαση  του Τοπικού Συμβουλίου περί εύρυθμης λειτουργίας του Συμβουλίου μας (συνημμένο 1) και κατόπιν δική της εισήγησης για θέσπιση κανόνων για την ομαλή διεξαγωγή των τοπικών συμβουλίων , τελικά δεν επιθυμεί τη συνεννόηση με τους τοπικούς συμβούλους για τη σύγκληση των συμβουλίων  παρότι το εισηγήθηκε ως πρόταση , δηλαδή δεν υποβάλλει  εισηγήσεις επί των θεμάτων που εισάγονται στην ημερήσια διάταξη  στα προγραμματισμένα συμβούλια , για να υπάρχει ενημέρωση και να μπορούμε να γνωμοδοτούμε επί των θεμάτων που σχετίζονται με την κοινότητά μας και χρήζουν προεργασίας και δεν προηγείται συνεννόηση των τριών (3) συμβούλων για την ημέρα διεξαγωγής των τοπικών συμβουλίων , με αποτέλεσμα να αναιρεί έμπρακτα την ίδια την εισήγησή της.
Καταγγέλλουμε λοιπόν  την Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Κίρρας κ. Γεωργία Μαντά, καθότι δεν εκτελεί τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου , κατά παράβαση της παρ θ ‘ του άρθρου 82 του Ν.3852/2010, αφού επί των ψηφισμένων αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 87 παρ. 2,3  οι αποφάσεις μας είναι σε ισχύ και δεν έχουν  επιστραφεί  από τα αρμόδια καθ-ύλην όργανα με παρατηρήσεις για επανεξέταση τυχόν των θεμάτων και δεν έχουμε λάβει ενημέρωση για τα μέτρα που παίρνονται για την προώθηση των θεμάτων στις αποφάσεις του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας.
   Επίσης δεν ενημερώνει επί της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου και των αποφάσεων αυτού και των άλλων συλλογικών οργάνων του Δήμου που σχετίζονται με θέματα της Τοπικής Κοινότητας. Αντίθετα εκθέτει το σύνολο των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας με τις παραλείψεις της και τη μη-ορθή συνεργασία με εμπλεκόμενες άλλες δημόσιες υπηρεσίες , τη στιγμή που η συνεργασία για το κοινό καλό , για την προώθηση των τοπικών ζητημάτων είναι το διακύβευμα για την επίτευξη επωφελών αποτελεσμάτων.
Η εξασφάλιση ορθής συνεργασίαςπροϋποθέτει σεβασμό στους συμβούλους και  πρόσβαση στο κοινοτικό κατάστημα όπως έχει εγκριθεί επίσης από το Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας,   για να υπάρχει   ενημέρωση των συμβούλων επί της εισερχόμενης αλληλογραφίας , σχετιζόμενης  με τη διαχείριση των θεμάτων της Τοπικής  Κοινότητας  και επαφή με τους πολίτες , να γινόμαστε αποδέκτες των αιτημάτων τους, εντός του πλαισίου των υποχρεώσεων μας ως τοπικοί σύμβουλοι (άρθρο 90 του ιδίου νόμου) και του εθελοντισμού  , που οφείλουμε να προωθούμε ως αιρετοί εκπρόσωποι  για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινότητας( παρ 5 του άρθρου 84 του Ν.3852/2010).
Με τις αριθμ  24, 39/2014 αποφάσεις  του τοπικού συμβουλίου Κίρρας (συνημμένο 2) και κατόπιν επιθυμίας συμπολιτών μας , αποφασίστηκε το άνοιγμα του κοινοτικού καταστήματος από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου , αλλά η Πρόεδρος κα Γεωργία Μαντά ακόμη και σήμερα  αρνείται να εφαρμόσει τις προαναφερόμενες  αποφάσεις,  επικαλούμενη προσωπικούς λόγους μη-εμπιστοσύνης στα μέλη του τοπικού συμβουλίου Κίρρας και ότι δεν κατέχει παραταξιακή πλειοψηφία (προφορική δήλωση) , αφού το Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας απαρτίζεται από τρία (3) μέλη , τριών (3) διαφορετικών παρατάξεων.
    Ο Δήμαρχος Δελφών παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί αναβάθμισης του ρόλου των τοπικών συμβουλίων  προέβη σε πλήρη αναδίπλωση των προθέσεών του  , δίδοντας προφανώς για να τακτοποιήσει ανώδυνα το θέμα , μόνο την εξουσιοδότηση υπογραφής  στους Προέδρους του γνησίου της υπογραφής  των πολιτών , σύμφωνα με την 1855/26.01.2015 Απόφασή του , πράξη άνευ  σημασίας  για την εξυπηρέτηση των δημοτών ,  αφού στις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των δημοτών , εκτός της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων και των Τοπικών Κοινοτήτων που την αποτελούν, αρμοδιότητα όμως ήδη παραχωρημένη στους  Προέδρους  των Κοινοτήτων αυτών , από την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτη.
Το παράδοξο όμως και στην ανωτέρα εξουσιοδότηση είναι ότι για να καταστεί χρηστική , ο δημότης θα  εξυπηρετείται εφόσον γνωρίζει ότι το κοινοτικό κατάστημα είναι ανοιχτό , κάποιες ημέρες και κάποιες ώρες για εξυπηρέτησή τους  και όχι σε μία ερμητικά κλειστή Κοινότητα.
      Θεωρούμε πολιτικό ατόπημα και ένδειξη πανικού την προκλητική εμμονή της Προέδρου να έχει ακόμη  κλειστή την  πόρτα της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας προς τους δημότες και τους τοπικούς συμβούλους , με την παιδαριώδη επιχειρηματολογία της έλλειψης παραταξιακής πλειοψηφίας  και έλλειψης εμπιστοσύνης , μειώνοντας φανερά το ρόλο που οφείλουν να υπηρετούν οι αιρετοί εκπρόσωποι και να αντιλαμβάνεται  εικονικούς ρόλους στους τοπικούς συμβούλους ή για τους εν΄ δυνάμει συνεργάτες της.
      Επιδιώκουμε άμεση λύση στο συγκεκριμένο θέμα του ανοίγματος με ημερολογιακό πρόγραμμα της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας  , δηλώνοντας επίσης ότι  οι κάτοικοι της Κίρρας αγανακτούν με τη στάση της Προέδρου κας Γεωργίας Μαντά να μην τηρεί εσκεμμένα τις  αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου , που  και η ίδια συμμετέχει  και επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση επί του θέματος.
                                                                    Οι καταγγέλλοντες
       ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΗ - ΚΑΠΟΥΡΟΥ                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΤΙΜΟΛΕΩΝ

  Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας                                       Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας


    Συνημμένα :
     1. Απόφαση Νο 24
     2. Απόφαση Νο 39

     Κοινοποίηση :
  1. Δήμαρχο Δελφών
      κ.Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο
      33100 Αμφισσα .
   2. Αντιδήμαρχο Δημ.Ενότητας Ιτέας
      κ. Ανδρέα  Παναγιωτόπουλο
  3. κ.Παν. Ταγκαλή , Επικεφ. μείζονος αντι/σης
       ( με ηλεκτρονικό μήνυμα)
  4. κ. Αθαν.Μανανά, πρώην Δήμαρχο, Δημ.Σύμβουλο
        ( με ηλεκτρονικό μήνυμα)
  5. κ.Παν. Μέγκο , Επικεφ. ελάσσονος  αντι/σης
       ( με ηλεκτρονικό μήνυμα)
  6.  Πρόεδρο Τ.Κ Κίρρας


.........................................

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
  ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 
Τοπική Κοινότητα Κίρρας 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ
Τοπική Κοινότητα Κίρρας
Δ/νση: Αγ. Ιωάννου 71 Τ.Κ. 33200 Κι'ρρα
FAX 2265032977

Κι'ρρα, 17 Δεκεμβρίου 2014
ΠΡΟΣι Δήμαρχο Δελφών
Αθαν. Παναγιωτόπουλο
Κοιν.: Ασημάκη Μόνιο
Δημοτικό Σύμβουλο κάτοικο
Mε απογοήτευση βλέπω ότι στο υπηρεσιακό e - mail των Προέδρων λίγα είναι τα ενδιαφέροντα θέματα.(πχ τέλη) Κυρίως είναι «Η επιδείνωση καιρικών φαινόμενων»
Το θεωρώ υποτιμητικό για μας τους Προέδρους. Χρειαζόμαστε περισσότερη ενημέρωση όσοι από εμάς θέλουμε να κάνουμε σωστά τα αυτοδιοικητικά καθήκοντά μας .
Γενικά, η εισερχόμενη αλληλογραφία μου είναι πολύ φτωχή. Ακόμα και οι αιτήσεις που καταθέτουν οι πολίτες στην Δ.Ε. Ιτέας πολλές φορές δεν μου διαβιβάζονται καν για να παρακολουθήσω την πορεία τους.
Οι Αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής όταν αφορούν τις κοινότητες μας επίσης θα πρεπει να μας κοινοποιούνται. Αλώστε σύμφωνα με το αρθ. 62 παρ. 2. του Ν. 3852/2010 οι Πρόεδροι συμμετέχουν και στις συνεδριάσεις όταν συζητούνται θέματα που αφορούν την κοινότητας τους. Επίσης και οι Αποφάσεις του Δημάρχου σχετικές με τις Τοπικές Κοινότητες θα πρέπει να διαβιβάζονται ηλεκτρονικά.( πχ ορισμός Γραμματέων)
Μέχρι σήμερα που διανύουμε τον τέταρτο μήνα αυτοδιοικητικής πορείας, δεν γνωρίζω αν έχουν τεθεί υπόψη των αρμοδίων οργάνων οι Αποφάσεις του Τοπικού μου Συμβουλίου(αρθ. 87 ). Δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση, απάντηση, ή επιστροφή για επανεξέταση θέματος.
«Σε κάθε περίπτωση τα όργανα του Δήμου οφείλουν να ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας για τα μέτρα που παίρνονται και για την προώθηση των θεμάτων - αποφάσεων συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας» Το ίδιο αίτημα έχουν και οι τοπικοί σύμβουλοι μου. Τι μπορώ να τους απαντήσω; Ή θα πρέπει να εκθέσω το Δήμο ή θα πάρω το βάρος επάνω μου.
. - Γεγονός είναι ότι έχω υπό την ευθύνη μου την μεγαλύτερη (πληθυσμιακά), την δυσκολότερη και απαιτητικότερη κοινωνία. Ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας όμως στην ομαλή διαχείριση της Τοπικής κοινωνίας είναι η έλλειψη Τοπικού Συμβούλου κοινής παραταξιακής προέλευσης ,άποψης και γνώσης. Αν εγώ, δεν έχω τα κατάλληλα «εφόδια» και την ανάλογη στήριξη από την παρούσα Δημοτική Αρχή , αφενός δεν θα πορώ να αντιμετωπίσω τους Συμβούλους που απαιτούν και διεκδικούν Δήμου και αφετέρου νοιώθω ότι αφήνομαι στις σηκώνω το βάρος μόνη μου .
Υπο αυτές τις συνθήκες οι επιπλέον αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια που πρόκειται να δοθούν με το νέο έτος μπορεί να αποβούν ολέθριες, για την περίπτωση μου.
Ζητώ να λυθούν και διευθετηθούν τα ανωτέρω.
              Να έχω ηλεκτρονική ενημέρωση των σχετικών αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και Επιτροπών.
              Μα υπάρχει διαβίβαση αιτήσεων πολιτών, και ενημέρωση ,υπόψη ποιών οργάνων τίθενται.
              Να δοθούν απαντήσεις ή παρατηρήσεις ή επιστροφή για επανεξέταση επί όλων των θεμάτων του τοπικού μας συμβούλιου. Να εφαρμοστεί το αντίστοιχο άρθρο του
Ν..>852/10 σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων τοπικών συμβουλίων, Ως Πρόεδρος μεταφέρω στα συμβούλια μου τα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό , χρειάζεται και περαιτέρω διαχείρηση
              Να ξεκαθαριστεί επισήμως ποιος είναι αρμόδιος να λαμβάνει τα πρακτικά των
συμβουλίων μας, ο Δήμαρχος η ο κατά τόπου Αντιδήμαρχος. Σχετική Απόφαση
Δημάρχου στο Διαύγεια δεν βρήκα. Έως να εκδοθεί ή να μου κοινοποιηθεί ισχύει το άρθρο 87/Ν.3852.
              Το σημείωμα με τίτλο « συνεργασία με Προέδρους» που στάλθηκε στο mail των
Προέδρων είναι τελείως ανεπίσημης μορφής, για να μπορεί να ακυρώσει άρθρα του 3852/10
              Ζητώ στρόγγυλη σφραγίδα για τα διαβιβαστικά μου έγγραφα (είχα κατασκευάσει με δικά μου έξοδα το 2011 και είναι στο Δήμο )
              Ζητώ κωδικούς του DHMOSNET γ.α την ενημέρωσή μου και τέλος
              Ζητώ να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια και να τεθούν κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Στο δικό μου Τ. Σ. τυπικά προεδρεύω, ενω τις αποφάσεις εύκολα τις παίρνει η αντιπολίτευση, εφόσον έχει πλειοψηφία. Άρα τις επιπλέον αρμοδιότητες, οι σύμβουλοι θα τις χειρίζονται και όχι η Πρόεδρος. Ισως με κάποιες Αποφάσεις Δημάρχου μπορεί να εξομαλυνθεί η περίπτωση και να προστατευτεί η ομαλή λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
Με εκτίμηση & εμπιστοσύνη

Η Πρόεδρος
Τοπικής Κοινότητας Κίρρας

Γεωργία Μαντά


                                            ..............................................

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΜΦΙΣΣΑ, 22.04.2015
ΑΡΙΘΜ. ΠΡ. 9035

ΠΡΟΣ: 1. κ. Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου,
Τοπική Σύμβουλο Κίρρας Γ.Κ. 33200, Κίρρα
2. κ. Γεώργιο Τιμολέων,
Τοπικό Σύμβουλο Κίρρας Τ.Κ. 33200, Κίρρα

ΚΟΙΝ.: 1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας,
Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας,
Σωκράτους 111, Τ.Κ. 41336, Λάρισα
2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας,
Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού Ν. Φωκίδας,
Σταλλού 9, 33100, Αμφισσα

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Τοπικών Συμβούλων Κίρρας καταγγελίας τους κατα της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας.

ΣΧΕΤ.: Η από 24/04/2015 Καταγγελία των τοπικών συμβούλων Κίρρας κατά της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας που έλαβε αρ. πρωτ. Δ. Δελφών. 7622/31-03-2015 και παρελήφθη από το Γρ. Δημάρχου Δελφών την 31η/03/2015.

    1. Η Πρόεδρός της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας όπως και εσείς και κάθε άλλος αιρετός ανά την Ελλάδα δεν αποτελούν διορισμένους αλλά εκλεγμένους εκπροσώπους της κάθε Τοπικής Κοινωνίας, που εκφράζει την βούλησή της σε κάθε εκλογή δημοκρατικά. Συνεπώς η κ. Γεωργία Μαντά, είναι εκείνη την οποία η κοινωνία της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας επιθυμεί να έχει Πρόεδρο.      '
      2.  Η κ. Γεωργία Μαντά απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης μου και αποτελεί αιρετό     διεκδικητικό, εργατικό και δίκαιο σε κάθε ζήτημα που αφορά τα συμφέροντα των πολιτών της Κίρρας.
3.    Ουδείς μπορεί να υποκαταστήσει την Πρόεδρο της συγκεκριμένης Κοινότητας όπως καί κάθε άλλης κοινότητας στα καθήκοντα του, εκτός αν ο ίδιος επιθυμεί να αναθέσει κάποια αρμοδιότητά του.
4.    Οι αναφερόμενες αποφάσεις του Τοπικού σας Συμβουλίου είναι σεβαστές και αξιόλογες αλλά αποτελούν προτάσεις και όχι εκτελεστέες πράξεις που υποχρεώνουν την Πρόεδρο ή άλλο όργανο του Δήμου να τις εφαρμόσει. Τα συμβούλια τόσο των Τοπικών όσο και των Δημοτικών Κοινοτήτων λαμβάνουν αποφάσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 84 του Ν. 3852/2010. Κάθε άλλη απόφαση πλέον των αρμοδιοτήτων τους ή περιπτώσεων που ζητείται από ειδικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας ή από όργανα του Δήμου, είναι μεν σεβαστή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι δεσμευτική ειδικά όταν ρυθμίζει θέματα που έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής και με σαφήνεια ο νομοθέτης.

Ύστερα από τα ανωτέρω εκφράζω την πεποίθηση ότι το αδιαμφησβήτητο ενδιαφέρον σας για το δημόσιο συμφέρον των κατοίκων της Κίρρας θα σας οδηγήσει σε εποικοδομητικούς τρόπους συνεργασίας με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ε.Δ.
-Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας, κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο
-κ. Παν. Ταγκαλή, Επικεφαλή Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημ. Συμβουλίου Δελφών
-κ. Παναγιώτη Μέγγο, Επικεφαλή Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημ. Συμβουλίου Δελφών
-Πρόεδρο Τ.Κ. Κίρρας, κ. Γεωργία Μαντά

1 σχόλιο: