Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΠΑΜΕ Φωκίδας: γενική απεργία για τις απολύσεις της ΚΕΡΝΕΟΣ...!!



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ) 
Γραμματεία Φωκίδας 
                                                                   Ανακοίνωση

     Η Γραμματεία Φωκίδας του ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις διοικήσεις των Σωματείων του χώρου των μεταλλείων της ΚΕΡΝΕΟΣ, προσπαθώντας να οργανώσει τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις.

  Έχει ανοίξει μέτωπο απέναντι στην πολυεθνική και τις πολιτικές που γεννάν απολύσεις, τρομοκρατία, φτώχεια, αβεβαιότητα, εργοδοτικά «ατυχήματα» εγκλήματα. 
 Κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστική και μαζική οργάνωση πρέπει να πάρει καθαρή θέση στήριξης του αγώνα των εργατών στα μεταλλεία και να απαιτήσουν:
 * Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. 
* Καμία μείωση μισθών και επιδομάτων όπως ετοιμάζεται να συνεχίσει η εργοδοσία. 
* Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία, ο εκφοβισμός, οι απειλές ακόμα και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, με την ίδια τη ζωή. 

Σε τούτη τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να σωπαίνει, πόσο μάλλον να λειτουργεί απεργοσπαστικά απέναντι στο

   Έχουν σοβαρή ευθύνη και πρέπει να καταδικαστούν από τους εργάτες εκείνοι οι συνδικαλιστές από σωματεία του χώρου των μεταλλείων όπου όχι μόνο δεν έκαναν στάση εργασίας τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, την οποία είχε κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο αλλά έκαναν συνειδητή απεργοσπασία, καλώντας μάλιστα και τους υπόλοιπους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.

     Τοποθετήσεις όπως «εμάς δεν μας αφορά η στάση εργασίας, οπότε πάμε κανονικά στις δουλειές μας» δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τις θέσεις και την πολιτική του ΠΑΜΕ.

   Είναι ανάγκη σήμερα και από τις εξελίξεις, τη συνέχιση των απολύσεων και των εκβιασμών απέναντι στους εργάτες από την εργοδοσία, ο αγώνας να κλιμακωθεί, να έχει μεγάλη επιτυχία η απεργία που έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του επιχειρησιακού σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου