Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Συνταξιούχοι Φωκίδας: ο βουλευτής και οι αυτοδιοικητικοί της Φωκίδας δεν είναι εδώ για τους απολυμένους των μεταλλείων!! κάπου αλλού διαμένουν...!


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ 


  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ,ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 

    Μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας, το νέο «αφεντικό» του μεταλλείου (ΚΕΡΝΕΟΣ) εξαπέλυσε κύμα απολυτηρίων, μειώσεων μισθών, ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, επιβολή του δικού του νόμου- του κέρδους- και στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία και οικονομία. 
  Σταδιακά, καλλιεργώντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, σκόρπισε 13 απολύσεις διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει στα σκαριά κι άλλες τόσες κι ακόμη παραπάνω. 

    Οι τελευταίες απολύσεις ήταν χειριστών μηχανημάτων, που με τη δουλειά τους, εξασφάλιζαν την ασφαλή εργασία τους όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις στοές. 
 Από τις πρώτες μέρες, εξ άλλου έδειξε τις προθέσεις του να καταργήσει αυτά τα μηχανήματα (ξεσκαρωτές), να μικρύνει τις στοές, να μειώσει τα κόστη σε εργαζόμενους, διατρητικά, φουρνέλα. 

    Αν και μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλαπλάσια ατυχήματα σε σχέση με το παρελθόν, η εργοδοσία συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική της. Και ποιος να τη σταματήσει αν όχι ο ίδιος ο αγώνας των εργαζομένων, η αλληλεγγύη του λαού της περιοχής, των επαγγελματιών, των αγροτών, της νεολαίας. 
 Οι άλλοι, οι δήμαρχοι, οι παρατάξεις του ΔΣ, οι αντιπεριφερειάρχες, οι βουλευτές μάλλον δεν είναι από εδώ.
  Κάπου αλλού διαμένουν. 

  Ούτε μια ανακοίνωση, μία καταγγελία. Απόλυτη σιωπή. Ακόμη και με αυτόν τον τρόπο καταθέτουν τα διαπιστευτήρια τους σε αυτούς που έχρισαν αφεντικά, στα δικά μας χώματα, στον δικό μας πλούτο.
  Η ΚΕΡΝΕΟΣ τονίζει σε όλους τους τόνους οτι είναι νόμιμη. Με νόμους απολύει, με νόμους κόβει μισθούς, με νόμους στέλνει εργάτες στα νοσοκομεία, με νόμους εξοντώνει την εργατική δύναμη ακριβώς με τους ίδιους που θα εξοντώσει και εργαζόμενους δημιουργώντας χήρες και ορφανά. Είναι οι ίδιοι νόμοι που σακάτεψαν, σκότωσαν συναδέλφους τα τελευταία χρόνια. 

 Νόμοι που ΔΕΝ κατάργησε κανείς και που τους ενισχύουν κι άλλο εν ονόματι της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας (όπως η απελευθέρωση των απολύσεων , η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι μειώσεις μισθών, οι καταργήσεις επιδομάτων κλπ. Η Ένωσή μας επικαλείται την πείρα που έχουν τα μέλη μας ως παλιοί εργαζόμενοι στα μεταλλεία, πως γρήγορα -φοβούμαστε- θα έχουμε και δυστυχήματα.

  Τότε όλοι οι ποιο πάνω θα πάρουν την πένθιμη θέση κρύβοντας με επιμέλεια τη θηλιά που έδωσαν δώρο στην ΚΕΡΝΕΟΣ.

 Καλούμε τον κάθε συνταξιούχο να στηρίξει τα παιδιά του, τους συμπολίτες μας, τους πρώην συναδέλφους μας. 

   Να είμαστε όλοι στη συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΠΑΜΕ δείχνοντας την αντίθεσή μας στις συμφωνίες ντροπής που θα υπογράψει η κυβέρνηση ως πιστός σύμμαχος της ΕΕ, αλλά και να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στην ΚΕΡΝΕΟΣ και σε αυτούς που λειτουργούν ως υπάλληλοί της στην τοπική εξου  σία.

 Οι «ΕΝΤΙΜΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ» δεν είναι ούτε έντιμοι, ούτε συμβιβασμοί. Έχουν τίμημα πολύ πολύ ακριβό, μόνο για το λαό, για τους εργάτες. 

  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 7,30μμ πλ. Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου