Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: είναι ευκαιρία να δείξουν οι κάτοικοι ότι μπορούν να αντισταθούν στα Μεταλλεία...!


  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ:ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΣΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕRNEOS...




    Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει στο λαό της Φωκίδας την απόφαση της ΚΕRNEOS να απολύσει 4 εργάτες από τα μεταλλεία, θυσία στο βωμό της κερδοφορίας της. 
   Απολύει με προσχηματικές δικαιολογίες εργαζόμενούς της, λόγω δήθεν «ανικανότητας», «τεμπελιάς», «μη επάρκειας» (λόγω αξιολόγησης). 

  Τρομοκρατεί τους υπόλοιπους για πολλαπλό χειρισμό όλων των μηχανημάτων, δουλειά πέραν του 8ώρου, να κάνουν ότι τους πει ο προϊστάμενος σε χρόνο ρεκόρ, με όποια θυσία.
   Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο που έχει να κάνει με μειώσεις μισθών, αλλαγές ωραρίων, με αύξηση των ωρών εργασίας, εργασίες τα Σαββατοκύριακα, κυνήγι συνδικαλιστών. 
   Αλλαγή ακόμα και στους νομοθετημένους κανονισμούς εκμετάλλευσης των στοών με τεράστιους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. 
Απομένει η απελευθέρωση των απολύσεων. 
Του ωραρίου.
 Της κατάργησης της Κυριακής αργίας.
 Η δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα. 
Οι ατομικές, εξευτελιστικές συμβάσεις. 
Δηλ. την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, που έτσι ή αλλιώς μας πάνε οι συμφωνίες που προσυπογράφουνε η κυβέρνηση με τους «θεσμούς», η ΚΕRΝΕΟS την υλοποιεί από τώρα.
 Ίσως κάτι ξέρουνε αυτοί. 
  Είναι ευκαιρία για το λαό της περιοχής να δώσει απτά δείγματα γραφής ότι θέλει και μπορεί να αντισταθεί. Ότι μπορεί να αντιπαλέψει τη θέληση των όποιων «αφεντικών» στην περιοχή να διαφεντέψουν τις ζωές μας. Επειδή οι απολύσεις θα συνεχιστούν και οι αντεργατικές ενέργειες θα πολλαπλασιαστούν απομένει στους ίδιους τους εργαζόμενους του μεταλλείου, να αποφασίσουν με αγωνιστικό τρόπο να αντιπαλέψουν αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.
    Επειδή καμία απόλυση εργάτη δεν νομιμοποιείτε, όταν μάλιστα παρήγαγε ανείπωτο πλούτο στην ίδια του την περιοχή, από εκμεταλλευτές της δικιάς του περιουσίας, το Εργατικό Κέντρο όχι μόνο θα σταθεί αλληλέγγυο στους εργάτες του μεταλλείου, αλλά θα δώσει και αμέριστη βοήθεια στα σωματεία του χώρου και στο εργοταξιακό. 
  Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο. Χωρίς φόβο, χωρίς δισταγμό, να σταθούν απέναντι στην εργοδοσία υπερασπιζόμενοι και τους απολυμένους συναδέλφους τους και τις δικές τους θέσεις εργασίες. 

    Εμείς, θα κινητοποιήσουμε τα σωματεία της δύναμής μας, και στο βαθμό του εφικτού τον κάθε φορέα που θέλει και μπορεί, προκειμένου να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να πάρει πίσω η ΚΕRΝΕOS τα απολυτήρια που έδωσε. 
 Σωτήρες στα στρατόπεδα των διοικούντων (ή στην κυβέρνηση ή στην τοπική διοίκηση) δεν πρόκειται να βρει κανείς. 
  Αυτοί έχουν επιλέξει τους συμμάχους τους. Τους δείχνουν, τους αναφέρουν τα ίδια τα έργα τους που μαρτυρούν ποιοι είναι με ποιους. 
   Ως υπάλληλοι των βιομηχάνων και των τραπεζιτών φέρονται και λειτουργούν. 
  Συσπείρωση χρειάζεται και αγώνας. 

                                                              ΑΜΦΙΣΣΑ 30/5/2015 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

3 σχόλια:

  1. ΞΥΛΙΝΟΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ!
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 λαλουν και τρεις χορευουν,κυριοι καλα κανει και απολυει, με τα μυαλα που εχουν οι κυβερνωντες του τοπου θα μας πουλησει ολους η κερνεος, με τις υγειες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε καντε κανα παιδομάζωμα..Σφαξτε κανενα βρεφος εν ψυχρω επειδή τυγχανει να είναι τεκνο ιερεα ή δεξιου που το ξερετε καλα,,στειλτ εκαι περαστικα στο συντροφο Κιμ γιονκ Ιλ αμα φταρνιστεί και αφήστε τον πονο που σας επιασε για τους απολυμενους.Αμα σας παει η διοικηση κανα ταξιδι η σας διορισει κανα παιδι στα μεταλλεια θα ναι μελι γαλα όλα.Το μαθαμε το ποιημα λεβεντες......
    Υ.Γ Αμα βρειτε καποια στιγμη χρονο κατονομαστε παρακαλω συγκεκριμενα τα μονοπωλια ένα ένα διοτι επι 2 χρονια ο Κουτσουμπας δεν εχει αναφερει ποτε κανενα ονομα.Φοβοσαστε;,Ντρεπεστε ;Δειλιάζετε;;Δεν μπορω να καταλαβω.Γιατι ΠΟΤΕ οι κοτες του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν εχει πειδημοσια με ονοματεπωνυμο ποιοι είναι οι τοκογλυφοι και τα μονοπωλια.;.Εγω που δεν ξερω δεν πρεπει να μαθω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή