Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Άρχισαν οι απολύσεις στα Μεταλλεία...59 οδηγοί στο "δρόμο"!... ανάστατη η τοπική κοινωνία...!!


 Αποτέλεσμα εικόνας για φορτηγα μεταφερουν βωξιτης

 
 Γράφει ο Βέργος Πέτρος

     Στο χειρότερο δυνατό σενάριο για τους εργαζομένους ιδιοκτήτες φορτηγών στην Kerneos (πρώην "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες") εξελίχτηκε η τελευταία συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του σωματείου τους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, χθες το απόγευμα στα γραφεία της εταιρίας. 

    "Ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας, εάν και εφόσον σας χρειαστούμε θα σας καλέσουμε", ήταν η τελευταία φράση που άκουσαν οι εργαζόμενοι. 
    
    Μετά από διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε, το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστικά 59 εργαζόμενοι οδηγοί, από Δευτέρα να βρίσκονται χωρίς δουλειά. 
 Προφανώς η εταιρία ξεκίνησε την αναδιάρθρωσή της μειώνοντας το εργατικό κόστος και "πετώντας" στο δρόμο, από την μια στιγμή στην άλλη τόσους εργαζόμενους.
  Η προσπάθεια και το σχέδιο από πλευράς εταιρίας να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, βρίσκετε ήδη σε εφαρμογή. 
  Οι διάφορες "φήμες" που ήθελαν τους καινούργιους ιδιοκτήτες από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους εδώ, να "ασκούν πιέσεις" στους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με τις χθεσινές απολύσεις, κάνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να πορευτεί η νέα ιδιοκτησία. 
 Με πυξίδα το κέρδος και σύμμαχο την νομιμότητα που απορρέει από τους νόμους που ψήφισε η μνημονιακή συγκυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων και που εξακολουθούν να ισχύουν και με την σημερινή συγκυβέρνηση, η Kerneos υλοποιεί τα πλάνα της.
  
   Στο αντίθετο στρατόπεδο τώρα αυτό των εργαζομένων επικρατεί αναταραχή και για τον λόγο αυτό την Δευτέρα κάποιοι ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφοράς μεταλλεύματος, έχουν ζητήσει από το προεδρείο τους την σύγκληση της ολομέλειας του σωματείου τους.
  Ο λόγος προφανής...

      Εμείς ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα ξανασκεφθεί το ζήτημα, και θα αναθεωρήσει την απόφασή της, ώστε οι οδηγοί να επιστρέψουν στην εργασία τους.
  Για το θέμα είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουμε. 

    ΣΣ. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδος από την πρώτη κιόλας στιγμή στέκεται αρωγός στην προσπάθεια και στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και θα βοηθήσει με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει προς την κατεύθυνση αυτή, όταν αυτό της ζητηθεί...

petrosdiver

11 σχόλια:

  1. Τώρα ανακαλύψατε την Αμερική...?...?
    ήταν γνωστό το θέμα... από ΠΡΙΝ..
    τώρα απλά το μαθαίνει η τοπική κοινωνία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ? ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ ΤΟΥΜΠΕΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο φίλος σου ο Θανασάκης... το ήξερε αλλά δεν ειδοποίησε κανέναν...
      θα έρθει όμως ΠΡΩΤΟΣ στο μνημόσυνο για να συλυπηθεί τους εκδιογμένους..

      Διαγραφή
  3. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΤΑ ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ. ΘΑ ΒΡΟΥΝ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MIA ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ?
    ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ..ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΠ...ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΦΤΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΒΡΟΧΗ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΑΠΟ ΤΑ 300.000 € !! ΝΑ ΠΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ..ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..
    ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΟΙ ..ΜΑΓΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ !!!
    ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΤΟ Κ.Α.Σ ?? ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΦΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3000 τουρίστες σήμερα στο Ηράκλειο με τις δυο κροαζιέρες.
    Πρόκειται για το Aida Vita που ήρθε ξανά στο λιμάνι της πόλης μετά από πέντε χρόνια μεταφέροντας πάνω από 1300 επιβάτες και το Celestyal Olympia που μετέφερε περίπου 1600 επιβάτες.
    Τους επισκέπτες καλωσόρισε με παραδοσιακά κεράσματα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ενώ μουσικοχορευτικό συγκρότημα τραγούδησε και χόρεψε σε κρητικούς ρυθμούς.
    Οι τουρίστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προκειμένου να περιηγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία, σε παραδοσιακά χωριά και άλλα αξιοθέατα του Ηρακλείου, πριν αναχωρήσουν συνεχίζοντας τους προορισμούς τους.
    Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Γιάννης Μπρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις επισκέψεις αυτές καθώς και για την επιστροφή στο Ηράκλειο του κρουαζιερόπλοιου Aida Vita. Πρόσφερε στον πλοίαρχο παραδοσιακά δώρα ενώ ο τελευταίος έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις αλλαγές που έγιναν στους χώρους του λιμανιού τα τελευταία χρόνια.
    Στο μεταξύ αυτό τον μήνα αναμένονται στο λιμάνι του Ηρακλείου άλλα τέσσερα κρουαζιερόπλοια και συγκεκριμένα το Star Pride που έρχεται στις 14 Μαΐου με 208 επιβάτες και ακολουθεί στις 18 του μήνα με 3.100 τουρίστες το Emerald Princess, στις 19 Μαΐου το Oriana με 1.928 επιβάτες και τέλος στις 28 Μάιου το Aida Prima με 3.300 τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΔΕΛΦΩΝ (Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ)

    Φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/4/15 ως θέμα, το ζήτημα της πώλησης των βωξιτών γιατί οι εκμεταλλεύτριες εταιρείες έχουν προξενήσει ήδη κακό στην περιοχή και συνεχίζουν να προξενούν.
    Ο Κυριακόπουλος ως κατακτητής της περιοχής πούλησε το θησαυρό της περιοχής μας, που είναι λαϊκός πλούτος, σαν ήταν δικιά του περιουσία, κληρονομιά από τους παππούδες του. Ο βωξίτης πριν 80 πάνω κάτω χρόνια, με απόφαση των Γερμανών κατακτητών, δόθηκε πεσκέσι σε αυτή την οικογένεια.
    Οι κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων δίνανε γη και ύδωρ, προνόμια και επιδοτήσεις, για κάποιες θέσεις εργασίας, σε εργάτες που παρήγαγαν αυτόν ακριβώς τον πλούτο, για να γίνει ο όμιλος της οικογένειας των Ηλιοπουλαίων ένας παγκόσμιος κολοσσός… και βέβαια για να έχουν την εύνοια των «αφεντικών» της περιοχής. Τα σημερινά αποτελέσματα είναι 1200 λιγότερες θέσεις εργασίας, ξεκοιλιασμένα βουνά, νεκρούς και σακάτηδες εργάτες. Σε πάντρεμα με τις εκάστοτε πολιτικές, φτώχεια και ανεργία στο Νομό, ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Αυτή η καταστροφή παραγωγικής δύναμης, φυσικού πλούτου καθώς και της σημερινής κατάστασης που βιώνουν οι συμπολίτες μας εργαζόμενοι του μεταλλείου, που σε καθεστώς στενής επιτήρησης, εκφοβισμού και αβεβαιότητας που σκόπιμα καλλιεργείτε από τους νέους ιδιοκτήτες της δικιάς μας περιουσίας, συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι του μεταλλείου είναι στην «τσίτα» για το εάν αύριο θα είναι στη δουλειά ή όχι.
    Η πώληση του δικού μας βωξίτη, έγινε με τη σημερινή διακυβέρνηση. Το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει (και που προκλητικά διατηρείτε) δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να τα αλλάξει όλα. Εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις, μισθούς. ΟΛΑ. Όσο δεν παίρνονται φιλεργατικά μέτρα και όσο διατηρούνται προνόμια για τους μεγαλοεργοδότες τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα ασυδοσίας και «κανιβαλισμού» και στην περιοχή μας.
    Σε αυτή τη δικαιολογημένη φοβία, με άμεσες επιπτώσεις σε όλη την οικονομική ζωή της περιοχής, το Δημ. Συμβούλιο πρέπει να κάνει γνωστό στον καθέναν ότι δεν θα ανεχτεί καμία μείωση θέσης εργασίας, καμία μείωση μισθών, καμία αλλαγή σύμβασης. Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε δραστηριότητα που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, πολλαπλασιάζει την ένταση της εργασίας και αυξάνει την παραγωγικότητα με όποιες συνέπειες για εργατικά ατυχήματα. Είτε αυτή πηγάζει από ενέργειες του εργοδότη, είτε από το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει (μείωση μισθών), είτε αυτό που επίκειται (μείωση θέσεων εργασίας)
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ
    Το δημοτικό συμβούλιο θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο Εργατικό Κέντρο (που μας ζήτησε την αρωγή) και θα σταθεί δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και των Σωματείων του μαζί με το σύνολο του λαού της περιοχής καταγγέλλοντας τη συνεχή και με πολλούς τρόπους τρομοκράτηση των εργαζομένων.
    Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή ως είχε, από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ, υιοθετώντας τελικά αυτό ένα «άνευρο, ανούσιο» ψήφισμα, μακριά από το όλο κλίμα που υπάρχει στους εργαζόμενους του μεταλλείου.


    Άμφισσα 29/4/2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ...ΚΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΑΒΑΖΩ..ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα φορτιγα πρεπη να σταματισουν η να βρουν τροπο με δικο τους δρομο να φερνουν το μεταλειο γινετε μεγαλη ριπανση σκονι λασπες κτλ σιμφονο οτι 8α ξαναδουλεπσουν παιχνιδια τησ ετεριας και του σωματειο τους αυτι κονομανε.η ετερια.κ φορτιγα και εμεις την σκονι!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. στην καμνιωτισα παλι φορτιγα ξεφορτονουν μολις 8α γινι ατυχιμα 8α λεμε αααααααα ουυυυυυυ κτλ ρε τι 8α τα κανετε τα κολολευτα βγαλτε λιγοτερα βρε ετερια κουβαλατε με ασφαλια προσεχτε το περιβαλον κοντασας δεν τα περνετε!!!!!!!!!!!! βγαλτε λιγοτερα!!! να ζουμε και εμεις εδω χωρις σκονιιιιιιι και λασπη!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Zω στην Φωκιδα 45 χρονια εδω μεγαλωσα δουλεψα στην εταιρια 15 χρονια , τους σιχαθηκα τους αλητες και εφυγα τα χαλια της Φωκιδας τα ξερω καλα, καλα να παθετε ολοι σας να μεινετε χωρις δουλεια μπας και βαλετε μυαλο να γινετε ανθρωποι, και παει αυτος ο αθλιος τοπος μπροστα, τα ακουτεεεεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή