Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ιτέα: η πόλη που πιάνει τον "πάτο" της πανέμορφης ακτής της...πρόταση για την κρουαζιέρα!



  Σιγά αλλά σταθερά η Ιτέα βουλιάζει στα άλλοτε γαλάζια νερά της... η οικονομία της και η ανάπτυξή της μαραίνονται και σβήνουν μαζί με τις κλαίουσες ιτιές της Μαρίνας... η κρουαζιέρα, το δυνατό ατού της περιοχής, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσαν με τους κατοίκους οι "φορείς" φθίνει δραματικά...από τις πρώτες θέσεις των προηγουμένων χρόνων βρέθηκε το 2014 στην...28η θέση!!

  Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η πρώην βουλευτής Φωκίδας Ιτιώτισσα Ασπασία Μανδρέκα είχε καταφέρει μετά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και να ενταχθεί τελικά η Ιτέα στα Λιμάνια κρουαζιέρας από τα οποία είχε εξαιρεθεί στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό του Υπουργείου...!

   Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό.
 Η μάχη κερδήθηκε αλλά ο  
π ό λ ε μ ο ς συνεχίζεται.
 Σε ποιον να αποτανθούν οι Ιτιώτες τώρα για να βοηθήσει τον τόπο τους; 
 Η διαχείριση του θέματος στο Λαρνάκι με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση παραχώρησης από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και κυρίως από τους κυβερνητικούς "περιβαλλοντοευαίσθητους" δεν αφήνει πολλά περιθώρια...όπως άλλωστε και από σύμπαντες τους αιρετούς της πόλης.
 Καμία μέριμνα για την δραματική επιδείνωση της υγείας των κατοίκων...εκτός ίσως από τους εράνους για τα σταυρωμένα αγγελούδια της Ιτέας.  

Που να αποτανθούν, λοιπόν;
 Στον Δήμαρχο; αστείο...
Στον βουλευτή; ανώφελο...
  

  Προτάσεις όμως, υπάρχουν. Όπως και δυνατότητες.
 Και η αλήθεια είναι  ότι προσφέρεται η Ιτέα για οργανωμένη κρουαζιέρα!!

   Σε πολλά μέρη που έχουν κρουαζιέρες οι διοργανωτές και οι τουριστικοί οδηγοί αναζητούν διάφορες δράσεις αναψυχής απαραίτητες για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.
  Στους περισσότερους και μεγαλύτερους προορισμούς διαθέτουν τρενάκια τα οποία αξιοποιούν στο έπακρο με αξιόλογες περιηγήσεις μέσα στις πόλεις

 Ο δήμος Δελφών διαθέτει δύο τρενάκια στους Δελφούς.
Το ένα μάλιστα ήρθε στην Ιτέα πρόσφατα. Εάν υπάρξει τέτοια δράση,
τα οφέλη θα είναι τεράστια και για την Ιτέα και για την γύρω περιοχή και για τον Δήμο.
 Με αυτό το μικρό πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους διοργανωτές να επιλέγουν σταθερά και οι επισκέπτες να παραμένουν στην περιοχή όλη την ημέρα.
Η διαδρομή με ένα από τα δύο τρενάκια που διαθέτουν οι Δελφοί στην επίπεδη περιοχή της Ιτέας(τα καύσιμα και η συντήριση θα κοστίζουν ελάχιστα) με οδηγό δημοτικό υπάλληλο και 5 ευρώ το άτομο που είναι το φτηνότερο εισιτήριο από οπουδήποτε, το λιγότερο που αποδίδει είναι 200 ευρώ την ώρα…70 χιλιάδες καθαρά έσοδα για τον Δήμο Δελφών τον μήνα…εκτός από την σωτήρια στήριξη της τοπικής οικονομίας!
 Υπάρχουν  3 μαρίνες, το Αγιόνερο, εκκλησάκια, ο Λόφος των Αγίων Αναργύρων, από όπου μπορούν να βλέπουν και τον αρχαίο Ιππόδρομο, πλαζ, οι Αρχαιότητες και ο Μεσαιωνικός Πύργος της Κίρρας...ακόμη και στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις! και μπορεί να είναι προγραμματισμένη επιστροφή - ξενάγηση - Αγκάλη με τις στάσεις  1 με 1,5 ώρα…διαδρομή που σύμφωνα με τα τουριστικά Γραφεία είναι τέλεια.

Να λοιπόν η εναλλακτική πρόταση που ζητούν οι διοργανωτές κρουαζιέρας, στην οποία μπορεί να προστεθεί και βόλτα με πλοιάριο στις ακτές και στα νησάκια του κόλπου της Ιτέας…
   Για να μην πούμε και το αυτονόητο, ότι μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη και σε άλλες πόλεις, στο Γαλαξείδι, στην Χάρμαινα και το Κάστρο της Άμφισσας που αποτελούν ασυνήθιστους κι ελκυστικούς προορισμούς… οι διοργανωτές αναζητούν επίμονα τέτοιες δράσεις!!

  Το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Δελφών κλίνει τον αυχένα στην διαρκή ταπείνωση και ακολουθούν τα ιστορικά Σάλωνα, το Γαλαξείδι, οι παγκόσμιοι Δελφοί! 

 

 Υπάρχει κάποιος να ενδιαφερθεί γι αυτό τον έρμο τόπο;






11 σχόλια:

  1. Ολο το μερος της παραλιας πολυ ομορφο εχει τα παντα και στον δρομο προς Δεσφινα μετα την Κιρρα θαυμασια παραλια και καμπινγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ .....ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Betsos Chris, αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί!!!!! αλλά για να το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε!!!!!! συγχαρητήρια για την ιδέα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ ΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ! ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ. ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ.. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ?

      Διαγραφή
  5. Οι σημαίες στο μώλο ανέμιζαν όλο το χειμώνα μέχρι που κάποιες τις πήρε ο άνεμος.
    Τώρα που άρχισαν οι κρουαζιερες τις μάζεψαν όλες και μένουν οι άδειοι ιστοί να χαιρετάνε τους επισκέπτες. Και το μώλο θα έπαιρναν αν μπορούσαν για να εξαφανίσουν την κρουαζιέρα από την Ιτέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα μηχανάκια που κυκλοφορούν ασύδοτα στην παραλία της Ιτέας κάνοντας τρομερό θόρυβο ακόμα και μπροστά στο λιμεναρχείο έχουν αναλάβει να διώξουν οποιονδήποτε τολμήσει να έλθει στην πόλη και κάποιοι που επένδυσαν εδώ έχουν ήδη αρχίσει να μετακομίζουν γατί έχουν χάσει τον ύπνο τους. Αρκετοί έχουν σταματήσει να παραγγέλνουν από μαγαζιά που στέλνουν ντελιβεράδες "τρομοκράτες" αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣΥΔΟΤΑ, 5 -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ- ΚΩΛ@@@@ΔΑ, ΒΡΕΙΤΕ ΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ, ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΥΠ-ΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΥΠΟ-ΤΙΘΕΤΑΙ) ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ-ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ-ΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΕΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. Ο ΔΕ ΣΥΛΛΟΓΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ,ΒΕΒΑΙΩΣ- ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΝ,ΑΝΑΠΑΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΘ ΕΚΑΣΤΗΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΠΡΩΪΝΗΝ. ΜΕΡΟΣ 2ον.,ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΕΛΛΟΥΝΤΑ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΘΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΩΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ,ΚΑΙ ΔΟΣΤΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΟΡΓΑΝΑ. ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΟΥΛΟΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑΣΤΟΥΝ-ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΑ ΣΥΛΗΠΗΘΟΥΝ ΤΟΤΣ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ.ΟΥΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΥΣΤΕΡΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ.ΘΥΜΗΣΟΥ ΔΕ ΚΥΡ ΑΣΤΥΝΟΜΕ: Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΡΗΤΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ; ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ανωνυμο 18 Απριλιου 2015 2.14 μ.μ καλε μου ανθρωπε να αγιασει το στομα σου,το θεο τους δεν εχουν απαντες,οσων αφορα αστυνομικους , λιμενικους,το μονο που τους νοιαζει ειναι να παρουν το εφαπαξ,να παντρευτουν δασκαλα , νοσοκομα, και οτι αλλο εχει καποια χρηματα και απο 25 χρονων σκεφτονται την συνταξη,ειτε ερχοντε στον τοπο τους να συγυρισουν τους βλαχους συμπολιτες τους που τους αντιπαθουσαν,και για να γινουν ολα αυτα υπακουν και τις εντολες του εκαστου βλαχοδημαρχου, ειδα με τα ματια μου απιθανες καταστασεις με πολλους απο αυτους ,να θυμασαι οτι η Φωκιδα ειναι τοπος δυσμενων μεταθεσεων, αθλιων ανθρωπων που για να κανουν την δουλεια τους πουλανε και τα παιδια τους,ηγυφτια τους δεν εχει ορια,προς δημοσιους υπαληλους η πατριδα για πολλους λογους δεν εχει πολλα χρηματα πλεον να σας δωσει , αν δεν σας αρεσει παρτε δρομο κηφηνες στα τσακιδια, πατε στους εργατοπατερες να σας δωσουν απο αυτα που εφαγαν τοσα χρονια, αλλιως βουλωστετο και δουλεψτε αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ανωνυμο 18 Απριλιου 2015 2.14 μ.μ καλε μου ανθρωπε να αγιασει το στομα σου,το θεο τους δεν εχουν απαντες,οσων αφορα αστυνομικους , λιμενικους,το μονο που τους νοιαζει ειναι να παρουν το εφαπαξ,να παντρευτουν δασκαλα , νοσοκομα, και οτι αλλο εχει καποια χρηματα και απο 25 χρονων σκεφτονται την συνταξη,ειτε ερχοντε στον τοπο τους να συγυρισουν τους βλαχους συμπολιτες τους που τους αντιπαθουσαν,και για να γινουν ολα αυτα υπακουν και τις εντολες του εκαστου βλαχοδημαρχου, ειδα με τα ματια μου απιθανες καταστασεις με πολλους απο αυτους ,να θυμασαι οτι η Φωκιδα ειναι τοπος δυσμενων μεταθεσεων, αθλιων ανθρωπων που για να κανουν την δουλεια τους πουλανε και τα παιδια τους,ηγυφτια τους δεν εχει ορια,προς δημοσιους υπαληλους η πατριδα για πολλους λογους δεν εχει πολλα χρηματα πλεον να σας δωσει , αν δεν σας αρεσει παρτε δρομο κηφηνες στα τσακιδια, πατε στους εργατοπατερες να σας δωσουν απο αυτα που εφαγαν τοσα χρονια, αλλιως βουλωστετο και δουλεψτε αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς ανωνυμο 18 Απριλιου 2015 2.14 μ.μ καλε μου ανθρωπε να αγιασει το στομα σου,το θεο τους δεν εχουν απαντες,οσων αφορα αστυνομικους , λιμενικους,το μονο που τους νοιαζει ειναι να παρουν το εφαπαξ,να παντρευτουν δασκαλα , νοσοκομα, και οτι αλλο εχει καποια χρηματα και απο 25 χρονων σκεφτονται την συνταξη,ειτε ερχοντε στον τοπο τους να συγυρισουν τους βλαχους συμπολιτες τους που τους αντιπαθουσαν,και για να γινουν ολα αυτα υπακουν και τις εντολες του εκαστου βλαχοδημαρχου, ειδα με τα ματια μου απιθανες καταστασεις με πολλους απο αυτους ,να θυμασαι οτι η Φωκιδα ειναι τοπος δυσμενων μεταθεσεων, αθλιων ανθρωπων που για να κανουν την δουλεια τους πουλανε και τα παιδια τους,ηγυφτια τους δεν εχει ορια,προς δημοσιους υπαληλους η πατριδα για πολλους λογους δεν εχει πολλα χρηματα πλεον να σας δωσει , αν δεν σας αρεσει παρτε δρομο κηφηνες στα τσακιδια, πατε στους εργατοπατερες να σας δωσουν απο αυτα που εφαγαν τοσα χρονια, αλλιως βουλωστετο και δουλεψτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή