Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΚΚΕ: η πολιτική για το Νοσοκομείο Άμφισσας και το Κέντρο Υγείας Ιτέας αποβλέπει σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια...!!!

 
      ΕΡΩΤΗΣΗ: 

  Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας του Νομού Φωκίδας 
                                                                                                                                              09/04/15 Προς 
τον Υπουργό Υγείας 

     Ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση έχει διαμορφωθεί τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας όσο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Φωκίδας. 

   Η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου έχει ουσιαστικά κλείσει ενώ οι υπόλοιπες κλινικές υπολειτουργούν. 
 Από το σύνολο των 31 προβλεπόμενων θέσεων ειδικευμένων γιατρών Νοσοκομείου είναι τοποθετημένοι σήμερα οι 23, ενώ από τις 17 προβλεπόμενες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών είναι τοποθετημένοι σήμερα μόλις 5, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των 40.000 κατοίκων του Νομού Φωκίδας. 

     Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Παθολογική κλινική δεν υπάρχει ούτε ένας τοποθετημένος παθολόγος ιατρός από τις τρεις προβλεπόμενες θέσεις με βάση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου ενώ από τις τέσσερις προβλεπόμενες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών δεν έχει επίσης τοποθετηθεί κανένας.

  Όλα τα σχετικά περιστατικά που διακομίζονται είτε προωθούνται σε νοσοκομεία γειτονικών νομών είτε αντιμετωπίζονται από γιατρούς άλλων τμημάτων με αλλότριες ειδικότητες (καρδιολόγους, παιδίατρους κτλ). 

    Το αποτέλεσμα είναι να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών ανάλογα και με τη σοβαρότητα του περιστατικού. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας τοποθετημένος ειδικευμένος γιατρός από τον Ιούλιο του 2013. 

   Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις εφημερίες του νοσοκομείου.
  
    Οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Νομού προς το Νοσοκομείο της Άμφισσας όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα των εφημεριών του άλλα δημιουργούν πρόσθετα στα ίδια τα ΚΥ όπως σε αυτό της γειτονικής πόλης της Ιτέας όπου από την 1η Απριλίου δεν εφημερεύει κανένας γιατρός τις απογευματινές ώρες. 

     Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων Υγείας της χώρας από όλες τις κυβερνήσεις με μοχλό την υποχρηματοδότηση 
και την υποστελέχωσή τους. 

  Η πολιτική αυτή έχει στόχο να στηριχτεί η δράση των επιχειρηματιών του κλάδου της Υγείας. 
  
  Με βάση τα παραπάνω

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός 

 σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. 
   
     Οι βουλευτές
 Γιώργος Μαρίνος 
Γιώργος Λαμπρούλης

15 σχόλια:

  1. Οι τοπικές αρχές έχουν σαν προτεραιότητα άλλα πράγματα όπως η ανανέωση των παραχωρήσεων στο Λαρνάκι και η άρον άρον προώθηση του ΓΠΣ. Σήμερα τοπική γιορτή της Ιτέας και η πόλη είναι χωρίς Κέντρο Υγείας με αγροτικό ιατρείο ουσιαστικά, πηγαίνοντας 30 χρόνια πίσω. Για το κλείσιμό του δεν έπεσε ούτε μια "τουφεκιά" γιατί οι κύριοι και οι κυρίες που εκπροσωπούν τον τόπο φρόντισαν ακόμα και τη μοναδική συγκέντρωση που έγινε στην Ιτέα να την "πνίξουν" διοργανώνοντας τη συγκέντρωση για το νοσοκομείο την ίδια μέρα και σχεδόν την ίδια ώρα, φροντίζοντας να εξαφανιστεί επικοινωνιακά η εκδήλωση για το ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΜΕΝΟ εκέινη τη στιγμή έγκλημα.
    Οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχουν ασχοληθεί ούτε δευτερόλεπτο με τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, μιλώντας για εναλλακτικές μορφές τουρισμού που κι ακόμα αυτές είναι αδύνατο να πετύχουν αν δε δημιουργηθούν συγκοινωνιακές υποδομές.
    Αυτή την εποχή ένας από τους κυριότερους μοχλούς του τουρισμού είναι η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ η οποία δεν υπάρχει για το Δήμο Δελφών και για το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας που δεν έχουν κάνει το παραμικρό για το λιμάνι της Ιτέας και για την προώθηση της κρουαζιέρας. Και όσοι τουρίστες φτάνουν στην παραλία της Ιτέας βλέπουν κομμάτια της προκυμαίας να έχουν καταρρεύσει στη θάλασσα και ένα φορτωτή να στολίζει τη μοναδική παιδική χαρά που δε λειτουργεί από το 2013.
    Φωτεινή εξαίρεση το τοπικό συμβούλιο της Ιτέας, που αντιπροσωπεύοντας τη μεγάλη πλειοψηφία του σκεπτόμενου κόσμου της, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά κι εκεί κάποιοι φρόντισαν να αναστήσουν την ΕΡΙΔΑ και να προκαλέσουν ΔΙΧΟΝΟΙΑ ανάμεσα στα μέλη του ώστε να μη μπαίνει εμπόδιο στις μεθοδεύσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την προκυμαία η οποία καταρρέει, τα παραπονά σας στους Γάλλους που την έφτιαξαν το 1917,να στείλουν συνεργείο να την αποκαταστήσουν.
      Είναι στην εγγύηση ακόμη

      Διαγραφή
  2. κυριες και κυριοι το κυ επρεπε να εχει κλεισει προ πολλου φτανει η τεμπελιακαι οι αρπαχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Κέντρο Υγείας έχει σώσει πολλές ζωές. Τόσο πολύ σε ενοχλεί η ύπαρξή του;
      Μη σου τύχει να το χρειαστείς γιατί μετά θα το αναζητάς όπως οι άθεοι το Θεό στις δυσκολίες αλλά θα είναι αργά.

      Διαγραφή
    2. panta ypirxan kai 8a eipaxoyn gay!

      Διαγραφή
    3. Η Ιτέα απέχει 12 χιλ από το Νοσοκομείο. Μια χαρά μπορεί να εξυπηρετηθεί η περιοχή από κει. Το ΚΥ του Λιδορικίου πρέπει να λειτουργεί λόγω απόστασης.

      Διαγραφή
    4. swsta! ara kai to nekrotafeio 12 xili einai ara na klisi kai ayto stin itia! re den pate sto dia...........o! noymera

      Διαγραφή
    5. Απο ό,τι βλέπω, Ανώνυμε 9:48, για όσα χρόνια λειτουργεί το ΚΥ στη Ιτιά, το νεκροταφείο της Ιτιάς όχι μόνο παραμένει στην Ιτία αλλά ...μεγαλώνει κιόλας! (ο Ανώνυμος 9:56)

      Διαγραφή
    6. τα 12 χλμ

      τα 12 χλμ αντιστοιχο στο 12 του iq τους
      τα 12 χλμ για τα οποια δεν επρεπε να γινει ο τριτος δημος
      τα 12 χλμ για τα οποια πρεπει να κλεισει το κυ ιτεας
      τα 12 χλμ για τα οποια ισως δεν πρεπει να υπαρξει η πολη πια
      τα 12 χλμ το πρασινο μιλι των ηλιθιων

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 2:45 , από τη στιγμή που δεν βοηθάει σε τίποτα το Νοσοκομείο το κλείσιμο του ΚΥ γιατί "έπρεπε" να έχει κλείσει? "το κυ επρεπε να εχει κλεισει προ πολλου"....καταλαβαίνεις ότι καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ ότι αυτό δεν λέγεται από κάτοικο και απλό πολίτη. Επίσης δεν λέγεται από γιατρό με συνείδηση. Λέγεται από κάποιο που επιβεβαιώνει αυτά που γράφει παραπάνω το ΚΚΕ. Και είναι φανερό ότι είσαι από την περιοχή. Ποιοι έχουνε πει δημόσια από την περιοχή ότι πρέπει να κλείσει το ΚΥ? στη θέση σου θα πρόσεχα.Πολύ. Δεν απευθύνεσαι σε ηλιθίους. Μια φορά μπορεί να σταθεί τυχερός κάποιος, δεύτερη παίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 26% ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ Η ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.
    ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΦΤΩΧΟΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΒΑΤΖΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ".
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ (ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΑΩ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΤΟΥΚΟΥ, ΟΧΙ ΓΡΑΨΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ).
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΕΚΟΨΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ, ΕΚΟΨΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΕΚΟΨΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΕΚΟΨΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΒΑΛΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙ, ΤΡΩΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΕΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ!
    ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ! ΟΥΤΕ ΥΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Οι σκέψεις είναι οι σκιές των συναισθημάτων μας -πάντοτε σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες.

      Διαγραφή
    2. Ποτέ σου μη ζητάς.
      Παράτα τα κλαψουρίσματα.
      Παίρνε, σου λέω, πάντα παίρνε.

      Διαγραφή
    3. axiooooos!!!!!!!!! o eley8eros epagkelmatias! min pis to onoma s giati 8a s paroyn me tis ntomates kte!

      Διαγραφή
    4. Μηπως πρεπει να σκεφτης οτι ο αλλος δεν εχει μποστανια, δεν εχει δουλεια,μενει στο ενοικιο,απο υποδειξεις και κουτοπονηριες χορτασαμε.ποσοι ελευθεροι επαγγελματιες και μισθωτοι πληρωνουν τα φαρμακα μονοι τους ξερεις?δεν μας λες αν δουλευη η γυναικα σου, αν ο πατερας και η μανα σου εχουν συνταξεις, αν εισπρατεις ενοικια, και προπαντον τι ακριβος δουλεια κανεις, για πες μας.

      Διαγραφή