Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μιχάλης Ηλιάδης: Η οικονομική πορεία της Ελλάδας...

Τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, όπου ομολογουμένως τα ηθικό των Ελλήνων εν γένει αναπτερώθηκε, διαδέχθηκαν οι επόμενες δύσκολες.
`

   Ιδιαιτέρως μετά την «επιτευχθείσα συμφωνία» σχετικά με την πορεία της Χώρας το επόμενο τετράμηνο, η απογοήτευση είναι διάχυτη στην κοινωνία και η συγγνώμη του Μανώλη Γλέζου το επιβεβαιώνει πανηγυρικά. 

     Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία:
 
  • Επεκτείνεται η υπάρχουσα δανειακή σύμβαση (MFFA) για 4 μήνες, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Έτσι, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος και με βάση αυτή, θα εκταμιευτεί η τελευταία εκκρεμής δόση.
  • Η κυβέρνηση αποδέχεται ολόκληρο το υπάρχον χρέος και δεσμεύεται να το αποπληρώσει πλήρως και εγκαίρως. Επιπλέον, δεσμεύεται να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες που θέτουν εν αμφιβόλλω την επίτευξη των οικονομικών στόχων του προγράμματος.
  • Δίνεται στην Κυβέρνηση η δυνατότητα να αντικαταστήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις του υπάρχοντος προγράμματος με κάποιες άλλες.
  • Οι δανειστές αποδέχθηκαν το πλεόνασμα του 2015 να είναι πιθανόν μικρότερο του 3% του ΑΕΠ (που είχε συμφωνηθεί το 2012).
  • Δεσμεύτηκαν τα περίπου 10 δις € του ΤΧΣ από τον ESM, ώστε να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για το τραπεζικό σύστημα, όταν χρειαστεί.
  • Αλλάζει όνομα η ΤΡΟΪΚΑ και πλέον θα λέμε «Οι θεσμοί».
Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν: «καμία εκταμίευση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμόρφωση με το μνημόνιο, το οποίο -  σε αντίθεση με την κύρια σύμβαση – δεν πρέπει να επεκταθεί, καθώς δεν περιλαμβάνει ημερομηνία ολοκλήρωσής του». Είναι αναμενόμενο να μην δίνουν οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι και εταίροι» τα χρήματά τους αν δεν έχουν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις να τα πάρουν πίσω.
Η πίεση που ασκείται στην Ελληνική πλευρά είναι ασφυκτική, κυρίως από την πλευρά της Γερμανίας, με προφανή στόχο την πλήρη υποταγή της Ελλάδος.
Ίσως η κυβέρνηση ανακάλυψε πλέον, με επώδυνο τρόπο, αυτό που η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» διακηρύττει εδώ και αρκετά χρόνια! Δεν μπορεί να επιτευχθεί  η έξοδος της Χώρας από την πλήρη εξάρτηση και του λαού μας από την εξαθλίωση,  όσο παραμένουμε στην Ευρωζώνη.
Μετά την «συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» και τους διάφορους εκβιασμούς από την πλευρά των Ευρωπαίων, θεωρώ ότι το χρηματοδοτικό πρόβλημα, έστω και δύσκολα, έστω και ανορθόδοξα, έστω και με τη χρήση κάποιων αποθεματικών –ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές – θα λυθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Η συγκυρία είναι κρίσιμη, γιατί δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα που μας ταλανίζει, αλλά και αρκετά άλλα.Κυριότερο αυτών η στάση της Τουρκίας, η οποία με θρασύτατες προκλήσεις βολιδοσκοπεί την αντίδραση της Ελλάδος και καταστρώνει τα σχέδιά της.
Η κυβέρνηση έχει μικρή πίστωση χρόνου, γιατί ο Ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ και εξακολουθεί να δεινοπαθεί, τα πέντε χρόνια της σκληρής λιτότητας. Έχει υποφέρει από τις απάνθρωπες πολιτικές που δημιουργούν συνθήκες εξαθλίωσης. Έχει τρομοκρατηθεί και μεγάλο μέρος του έχει πεισθεί από την αδιάκοπη προπαγάνδα, ότι το Ευρώ είναι μονόδρομος για την Ελλάδα.
Αυτό που απαιτείται πλέον είναι:
α). να ενημερωθεί επισήμως ο Ελληνικός λαός για το Δημόσιο χρέος, το οποίο έχει μετακυλισθεί μέχρι το 2057,δηλαδή έχει φορτωθεί στις πλάτες των μελλοντικών γενεών και κατά παγκόσμια κοινή ομολογία,  πλην των «εταίρων» μας, δεν είναι διαχειρίσιμο. Να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα της διαγραφής του επαχθούς τμήματός του μετά από Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο,  ο οποίος θα αποκαλύψει που πήγαν τα χρήματα που δανείστηκε η Ελλάδα,
β). να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός για τον τρόπο και τις συνέπειες της εξόδου της Χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα. Είναι προφανές ότι αυτό πρέπει να γίνει συντεταγμένα και σε συνεννόηση με τους «εταίρους».
Προς αυτή την κατεύθυνση, της πραγματικής Εθνικής ανεξαρτησίας πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση. Με ουσιαστικές κινήσεις και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα να μετονομάζουν την οδυνηρή πραγματικότητα. Να έχουν δε κατά νου την πάντα επίκαιρη ρήση του Μακένζι Κινγκ (πρωθυπουργού του Καναδά για 21 χρόνια): «Άπαξ ένα έθνος εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της πίστωσης, δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του κράτους. Η τοκογλυφία, άπαξ και επικρατήσει, θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος».
Ας γνωρίζουν επιπλέον στην κυβέρνηση, ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν λύνεται με τη λογική του δοσιλογισμού και της θεσμοθετημένης ρουφιανιάς. Αυτά είναι μιμητισμοί δυτικών προτύπων  και δεν έχουν καμία σχέση με Ελληνική πολιτική.


Ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου