Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Στην Ρόδο ο Κοκμοτός... ο Μωράτης της Ε.Μ.Α.Κ. νέος Διοικητής ΠΥ Άμφισσας...!


    Ο Διοικητής Δ.Π.Υ. Ν. Φωκίδας και της Π.Υ. Ιτέας κ. Βασίλειος Κοκμοτός προήχθει στο βαθμό του Πυράρχου και μετατέθηκε στο Ν. Δωδεκανήσου Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου. 
   Του ευχόμαστε καλή μετάθεση και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. 




   Μετά τις κρίσεις και τοποθετήσεις Διοικητών που έγιναν στο Πυροσβεστικό Σώμα ,     μετατέθηκα  από την 7η Ε.Μ.Α.Κ.  Λαμίας  όπου υπηρετούσα τα δύο τελευταία έτη ως Διοικητής, αναλαμβάνοντας από 24 – 03 – 2015 την Διοίκηση της Π.Υ.Άμφισσας.



   Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι σε όλες και  όλους τους πολίτες του Νομού Φωκίδος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου,
 για να φέρω εις πέρας το δύσκολο έργο μας, με την βοήθεια και την    συνεργασία όλων 
των συναδέλφων που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης μας και    παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν συνεπεία της Οικονομικής κρίσης που επηρεάζει   την χώρα μας.

   Είμαι πεπεισμένος πως, με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας, την    συνεργασία των πολιτών αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση των Τοπικών Αρχών 
και Φορέων, θα πάνε όλα καλά.


Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο

Ο Αντιπύραρχος Ανδρέας Μωράτης του Στεφάνου , κατάγεται από την Στυλίδα Φθιώτιδος , είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.
Εντάχθηκε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος το 1991, υπηρέτησε ως Πυροσβέστης στην Π.Υ. Θηβών έως και το έτος 1996 και έχει 24ετή Υπηρεσία.

Εισήχθη , μετά την Π.Υ. Θηβών , στην Πυροσβεστική Ακαδημία(Σχολή Ανθυποπυραγών) μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων και αποφοίτησε 2ος από την Σχολή Αξιωματικών το 1999.
 

Μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Αξιωματικών του Π.Σ. τοποθετήθηκε για δύο περίπου χρόνια , ως Προϊστάμενος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κύμης Ευβοίας.

Το έτος 2001 μετατέθηκε στην 2η Ε.Μ.Α.Κ. (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ) με έδρα το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης όπου και υπηρέτησε ως επιχειρησιακός Αξιωματικός μέχρι και το καλοκαίρι του 2006.
Το καλοκαίρι του 2006 μετατέθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Στυλίδος όπου υπηρέτησε για ένα περίπου χρόνο ως Προϊστάμενος. 
 Τον χειμώνα του 2007 τοποθετήθηκε στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ) με έδρα την Λαμία όπου και υπηρέτησε ως επιχειρησιακός Αξιωματικός μέχρι και το φθινόπωρο του 2010.
Το φθινόπωρο του 2010 τοποθετήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, όπου και υπηρέτησε μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013.
Από την 1η Μαρτίου 2013 έως και σήμερα τοποθετήθηκε και υπηρέτησε ως Διοικητής στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) με έδρα την Λαμία.

Έχει λάβει μέρος επιχειρησιακά σε πληθώρα συμβάντων κάθε είδους όπως , μεγάλες αστικές και δασικές πυρκαγιές , διασώσεις από καταστροφές (σεισμός Αθήνας 1999, καταρρεύσεις κτιρίων και
απεγκλωβισμούς ατόμων σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη , κ.λ.π) , μεγάλα τροχαία ατυχήματα (Γέφυρα Αλιάκμονα , κ.λ.π) , αντιμετώπιση χημικώνατυχημάτων (διαρροές αμμωνίας, συμβάντα Άνθρακα στην Θεσσαλονίκη , κ.λ.π), Αντιμετώπιση διαρροής προπανίου συνεπεία ανατροπής βυτιοφόρου στην Αρκίτσα Φθιώτιδος, ορειβατικές διασώσεις (Όλυμπος , Βαρδούσια όρη, όρος Μπέλες , όρος Καιμακτσαλάν, κ.λ.π.), πλημμύρες μεγάλης έκτασης (περιοχή Έβρου), κατολισθήσεις στην Ευρυτανία το 2015, αποκλεισμοί οδικών δικτύων και παροχές βοηθείας συνεπεία χιονοπτώσεων και πλημμυρών, διασώσεις ανθρώπων και ζώων από πηγάδια,

αναζητήσεις και εντοπισμούς ατόμων , κ.α.

Έχει διατελέσει Εκπαιδευτής σε θέματα Διάσωσης – Πυρόσβεσης μέσω των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», που αφορά την

εκπαίδευση πολιτών διαφόρων γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας ενώ παρουσίασε σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα τόσο με την ενημέρωση μαθητών σχολείων όσο γονέων και εκπαιδευτικών μέσα από το πρόγραμμα «Εβδομάδα Ασφαλείας».
Ο Αντιπύραρχος Ανδρέας Μωράτης του Στεφάνου έχει εκπαιδευθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γαλλία το 2002 , σε αντικείμενα που αφορούν Ειδικές Διασώσεις – Διασώσεις από σεισμούς – Αντιμετώπιση Καταστροφών – Διαχείριση και Οργάνωση σε τόπους Καταστροφών.
Έχει περάσει Ειδικά σεμινάρια Διαχείρισης Κρίσεων από φυσικές καταστροφές και Δασοπυρόσβεσης και έχει εκπαιδευθεί σε θέματα Αντιμετώπισης Δασικών πυρκαγιών και αντιμετώπιση πυρκαγιών από Ειδικές μονάδες Πεζοπόρων τμημάτων, από Ειδικούς της Αμερικανικής και Καναδικής Υπηρεσίας Δασοπυρόσβεσης το 2003 και στην Αντιμετώπιση Τροχαίων Ατυχημάτων από Ολλανδούς Εκπαιδευτές Ειδικούς στην Αντιμετώπιση Τροχαίων Ατυχημάτων.

Έχει εκπαιδευθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και έχει περάσει το ειδικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης στην Θεσσαλονίκη με θέμα την «Βασική Υποστήριξη Ζωής & Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής ».
Τα έτη 2008 και 2009 εκπαιδεύθηκε στην αντιμετώπιση μεγάλων Βιομηχανικών ατυχημάτων, στην αντιμετώπιση χημικών συμβάντων καστην διαχείριση αυτών, ενώ τον χειμώνα του 2009 εκπαιδεύθηκε στον Όλυμπο σε συνθήκες υψηλού ψύχους στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. (Κέντρο
Εκπαίδευσης Ορειβατικού Αγώνα Χιονοδρόμων) των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού , σε Ειδικές Διασωστικές επιχειρήσεις σε χιονοσκεπείς περιοχές καθώς επίσης και το 2006 στην Ρεντίνα (Ειδικές

Δυνάμεις) σε αναρριχήσεις – καταριχήσεις , χρήση σχοινιών και ορειβατικού εξοπλισμού.
Τον Φεβρουάριο του 2014 εκπαιδεύτηκε στα ειδικά σεμινάρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης με αντικείμενο τις Πρώτες Βοήθειες.
Πέρα των ανωτέρω έχει λάβει και άλλες πολλές εκπαιδεύσεις σε διάφορα άλλα αντικείμενα.
Έχει τιμηθεί με υλικές αμοιβές και Επαίνους από την Υπηρεσία.

Κατά διαστήματα έχει αρθρογραφήσει και στο περιοδικό « Πυροσβεστική Επιθεώρηση » του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου