Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κύριε Κωστοπαναγιώτου, θα κλείσει το Νοσοκομείο Άμφισσας και το Κέντρο Υγείας Ιτέας, με γιατρό βουλευτή Φωκίδας...;;;



Εν όψει της αυριανής κινητοποίησης στο Νοσοκομείο... 

Το Νοσοκομείο Άμφισσας μετράει ημέρες!


  
Εξηγούμαστε: πάρθηκε απόφαση για αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής και όταν σε ένα Νοσοκομείο κλείνει η Παθολογική σημαίνει ότι αυτόματα μετατρέπεται σε πρωτοβάθμια μονάδα υγείας υπό την μορφή πολυδύναμου Κέντρου Υγείας! παράλληλα κλείνουν τα Κέντρα Υγείας και μετατρέπονται σε πρωϊνά Ιατρεία εφ όσον υπάρχει πρωτοβάθμια μονάδα...
Τόσο απλά, τόσο σοβαρά.

  Η απόφαση να κλείσει ουσιαστικά η Παθολογική  

(Η Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου Άμφισσας στις 3 Μαρτίου 2015 με αρ. πρωτ. 44 είχε πάρει απόφαση για τι κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου από 1 Απριλίου 2015. 
   Στις 18 Μαρτίου του 2015 ζητούν να διαμορφωθεί το πρόγραμμα λειτουργίας του Νοσοκομείου 15 ημερών για την Παθολογική Κλινική και τις λοιπές 15 ημέρες να αναλαμβάνει το Νοσοκομείο Λαμίας κατά το πρότυπο κλινικών Λιβαδειάς Θήβας)

πάρθηκε, εικάζουμε, από λογικό φόβο, μετά από καταγγελίες στον Εισαγγελέα Άμφισσας για τις συνθήκες λειτουργίας της, που οδηγούν σε μονόδρομο: ή ο εναπομείνας ...ενάμισυ  γιατρός θα αρρωστήσει (ο ...μισός πηγαίνει στο ΚΥ Λιδωρικίου) ή οι ασθενείς θα κινδυνεύσουν! πόσες ώρες μπορεί να εργάζεται ένας άνθρωπος;
  Του λόγου το αληθές, την ημέρα που αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας, η ιατρική κοινότητα έχασε τον αφανή εργάτη που ξεκίνησε την λειτουργία της: τον  Απόστολο Κουτσούμπα, Διευθυντή στην Παθολογική Κλινική του τότε Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Άμφισσας, που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο, λίγες ώρες πριν του ζητηθεί να εφημερεύσει στο Νοσοκομείο Λαμίας…!!! 

   Λιτός και ανθρώπινος, αγαπητός και προσιτός σε όλο τον κόσμο, πράος, γλυκομίλητος και ταπεινός, με ήθος και κοινωνική παρουσία, προσέφερε τις υψηλές επιστημονικές του υπηρεσίες και γνώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή! Ακόμη και με πόνους, χειρουργημένος και σε θεραπεία…

   Τον επικήδειο εκ μέρους του Νοσοκομείου εκφώνησε ο  ΩΡΛ ιατρός και πρώην Αντινομάρχης Ηλίας Παπαδρόσος,  Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ως πρόεδρος, Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Άμφισσας, (ο κ. Δάρρας έχει υποβάλει παραίτηση και είναι σε αναρρωτική άδεια) ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε "την προσφορά του συναδέλφου και φίλου του που ξεκίνησε την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής…τραγική συγκυρία, αποχαιρετώντας τον ιδρυτή λειτουργό ιατρό, που προσέφερε τα πάντα, η εξόδιος ακολουθία ταυτόχρονα είναι και μνημόσυνο για την κλινική που κλείνει…μαζί του"!


      Οι γιατροί του ΚΥ Ιτέας ήδη καλούνται με έγγραφο της 5ης ΥΠΕ να...συνεφημερεύσουν με το Νοσοκομείο!!! φυσικό επόμενο. Υπάρχει ωστόσο κι εδώ κώλυμα! δεν είναι Παθολόγοι αλλά Γενικοί γιατροί! πράγμα που σημαίνει ότι νομικά υπάρχει το ίδιο κώλυμα: σε περίπτωση καταγγελίας  ασθενών, είναι εκτεθειμένοι ως μη ειδικοί, δηλαδή παθολόγοι! 
 Και βάζουμε στην άκρη το κλείσιμο του ΚΥ Ιτέας! το οποίο έχουμε επανειλλημένως επισημάνει ότι λόγω λιμένα Συνθήκης Σένγκεν και λόγω της βαρειάς βιομηχανικής ζώνης  (εργοστασίου Λαρνάκι) δεν μπορεί να κλείσει!
 Παραλείπουμε και τις παράπλευρες απώλειες, ακόμη και πολιτικής σημασίας, διότι όταν διευθύνεις ένα νευραλγικό φορέα, το να κλείσει επί θητείας σου, έχει ένα πολιτικοκοινωνικό κόστος... και αυτό ισχύει και για το Νοσοκομείο!


 Ρωτάμε λοιπόν, τον βουλευτή Φωκίδας...κύριε Κωστοπαναγιώτου, με την ίδια παρρησία που σας δώσαμε την απόλυτη στήριξη προεκλογικά, απευθυνόμαστε στην επιστημονική και πολιτική σας ιδιότητα: αναλαμβάνετε την ευθύνη, να κλείσετε το Νοσοκομείο και το Κέντρο υγείας Ιτέας, επί βουλευτείας σας; 

Περιμένουμε την απάντησή σας, με ΕΡΓΑ...!!!










Στο μεταξύ, στον Πρωθυπουργό της χώρας απέστειλε και απηύθυνε το κεντρικό της άρθρο η Ιστορική και έγκυρη Εφημερίδα "ΦΩΚΙΣ": 


Το Νοσοκομείο Άμφισσας στην εντατική... κύριε Πρωθυπουργέ, υπάρχουμε κι εμείς!!!
Εφημερίς ΦΩΚΙΣ
 20 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

                                       Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙ! ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…; 

     Διαχρονικά η εφημερίδα μας στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει την ύπαρξη και την άριστη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, την κορυφαία έκφραση ενός κοινωνικού κράτους στο Νομό μας.
    Εφόσον προστατεύει την υγεία που είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή. 
 Είμαστε από αυτούς που αρθρογραφήσαμε επώνυμα και άμεσα για τα προβλήματά του, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην καλή και εύρυθμη λειτουργία του.
  Καυτηριάσαμε λογικές και πρακτικές προσώπων που αμαύρωναν και επηρέαζαν το θετικό απολογισμό και τη συμβολή αυτού του μεγάλου Δημόσιου Τοπικού Οργανισμού.
  Είμαστε αυτοί που απαιτήσαμε από όλες τις Κυβερνήσεις να εξοπλίσουν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας και να επανδρώσουν με επιστημονικό δυναμικό αυτό το σημαντικό χώρο.
   Διακρίνουμε με την πάροδο των χρόνων ότι η λογική της μικροπολιτικής άνθισε και κάποιοι διαχρονικά προσπάθησαν να αποδυναμώσουν τη λειτουργία του,  κάνοντας χρήση των ρουσφετολογικών εσωτερικών μετατάξεων και μετακινήσεων. 
  Το Π.Α.Σ.Ο.Κ με μια μονοκομματική κατεύθυνση δεκαετίας του ’80 , διόρισε μια εκατοντάδα περίπου νοσηλευτικό , βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό . Στη συνέχεια όλες οι Διοικήσεις όλων των κομμάτων λόγω της εγκάθετης προέλευσής τους αφέθηκαν και υπηρέτησαν τις όποιες παρεμβάσεις . Σήμερα τα προβλήματα διογκώθηκαν , πολλαπλασιάστηκαν οι διαμαρτυρίες και οι φωνές απόγνωσης μας πνίγουν… 

   Μετά λοιπόν από την συνταξιοδότηση και αποχώρηση πολλών Ιατρών γεννώνται ερωτήματα για την πορεία του Νοσοκομείου . Δημιουργήθηκε η μονάδα Τεχνητού Νεφρού επί υπουργίας Δημητρίου Θάνου , άριστα εξοπλισμένη και με Ειδικό Ιατρό Νεφρολόγο που ήρθε για να μείνει , τον Ιωάννη Κοπελιά , δυστυχώς οι κομματάρχες της Φωκίδας τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί παρά τη θέλησή του καθώς ήθελαν τον δικό τους άνθρωπο να γίνει Διευθυντής , δεν χωρούσαν δύο ιατροί και αντικαταστάθη από ιατρό καταγόμενη από Φωκίδα . Από τότε κανείς δεν φρόντισε για δεύτερο Νεφρολόγο με αποτέλεσμα τον εξαίρετο Παθολόγο Άγγελο Κούλελη να τον τρέχουν χρόνια από την Παθολογική κλινική στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού . 

    Η Διευθύντρια Ιατρός συνταξιοδοτήθηκε και είπε αντίο . Ήρθε μια Νεφρολόγος από μετακίνηση του Γενικού Νοσοκομείου Λειβαδιάς προσωρινώς . . . Εκτός και αν ο Παθολόγος είναι Νεφρολόγος , ο Χειρουργός -Γαστρεντερολόγος και ο Ορθοπεδικός-Καρδιολόγος . Συμπατριώτες μας , Ιατροί Διευθυντές κλινικών βρίσκονται και αυτοί στα πρόθυρα συνταξιοδότησης . 

   Επί τριάντα χρόνια δεν φρόντισαν όμως οι κλινικές τους να αποκτήσουν έστω έναν επιμελητή . 
 Γιατί ; Αμέλεια , αδιαφορία , σκοπιμότητα ; Και τώρα τι θα γίνει με αυτές τις κλινικές. . . ; Μετά από αυτούς το Χάος ; Μετά από εκείνους το Τίποτα ;
    Η Καρδιολογική κλινική με έναν Καρδιολόγο και ένα επικουρικό που θα φύγει τον Ιανουάριο . 
  Η Γυναικολογική κλινική μένει με έναν Γυναικολόγο . 
  Η Ορθοπεδική με έναν Ιατρό μετά την μετακίνηση του Ιατρού Γεωργίου Ξένου . Το Ακτινολογικό τμήμα με έναν Ακτινολόγο , ένα τμήμα κομβικό , αναγκαίο , γιατί χωρίς ακτινολόγους δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι άλλες κλινικές των Νοσοκομείων . 
   Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει η Ιατρός Ακτινολόγος Λάουρα Ράφου αλλά μέχρι πότε ; Κι ας μην ξεχνάμε ότι επί προηγούμενης Διοικήσεως υπήρχαν δύο Ακτινολόγοι αλλά με ‘’ευλογίες’’ Δ.Σ. έκαναν απόσπαση με αποτέλεσμα να μείνει μία Ακτινολόγος παρά τις υποσχέσεις ότι φεύγοντας η μία έρχεται Ακτινολόγος από το Καρπενήσι . Πρόσχημα;; Οφθαλμιατρική κλινική με δύο Οφθαλμίατρους εκ των οποίων τον έναν τον μετακίνησαν σε τρία Νοσοκομεία από τα έξι της υγειονομικής περιφέρειας , μοναδικός εξειδικευμένος Παιδοοφθαλμίατρος , φαίνεται είχαμε πλεόνασμα….

     Είναι παγκοίνως γνωστό ότι με την συνταξιοδότηση και αποχώρηση Ιατρών φτάσαμε στο σημείο το νοσηλευτικό , βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό να είναι περισσότερο από τους υπάρχοντες Ιατρούς . Μήπως μπορούν να κάνουν και τον Ιατρό…; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Νοσοκομείο της Άμφισσας λειτούργησε για τα συμφέροντα ορισμένων , αλλά για τα συμφέροντα του λαού της Φωκίδας και όχι μόνο… 

   Τώρα μετά από τριάντα χρόνια από ποιους να ζητήσουμε ευθύνες ; Η απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου έχει φθάσει στο απόγειό της . Οι τελευταίες κινητοποιήσεις έχουν να κάνουν με αυτή την λειτουργία του Νοσοκομείου και όχι σαν διαμαρτυρία κατά της ελλιπέστατης παροχής υπηρεσιών προς τους ασθενείς ; Με άλλα λόγια ενδιαφέρονται για την διατήρηση οργανικών θέσεων και μη , και όχι για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα της παροχής Ιατρικής επιστήμης ; 

   Και ερωτούμε : Αυτό είναι το ζητούμενο για την πόλη της Άμφισσας και της ευρύτερης περιοχής ; Να μείνει το Γενικό Νοσοκομείο και να λειτουργεί για το προσωπικό ή για όλους μας ; Επιτέλους ο Υπουργός Υγείας, γιατί μάλλον αυτός απομένει να επέμβει πλέον , πρέπει να ‘’σκύψει’’ και στη Φωκίδα .Και εμείς είμαστε αυτοί που θα τον ενημερώσουμε και θα απαιτήσουμε λύσεις . 
   Είναι άραγε αδύνατον να δημιουργηθούν δύο πρότυπες εξεταστικές μονάδες αφού τόσα χρόνια δεν φρόντισαν ντόπιοι γιατροί και τα διορισμένα διοικητικά στελέχη όπου το κέντρο βάρους μπορεί να προκαλέσει ικανούς πόρους τόσο σε ασθενείς όσο και σε οικονομικούς δείκτες στο εύρος της περιφέρειας ;

    Καλά τα λόγια που ακούμε τόσα χρόνια , αλλά διαψεύδονται δυστυχώς από τα γεγονότα . Με λόγια δεν μπορεί εύρυθμα να διοικηθεί ένας Οργανισμός και μάλιστα όταν έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. . . 

   <<Ουχί εκ των λόγων τα έργα , αλλά εκ των έργων τους λόγους κρίναι>> 

     Υ.Γ 
   Η Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου Άμφισσας στις 3 Μαρτίου 2015 με αρ. πρωτ. 44 είχε πάρει απόφαση για τι κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου από 1 Απριλίου 2015. 
   
   Στις 18 Μαρτίου του 2015 ζητούν να διαμορφωθεί το πρόγραμμα λειτουργίας του Νοσοκομείου 15 ημερών για την Παθολογική Κλινική και τις λοιπές 15 ημέρες να αναλαμβάνει το Νοσοκομείο Λαμίας κατά το πρότυπο κλινικών Λιβαδειάς Θήβας. 

   Ευχόμεθα να μην χρειαστεί συμπολίτης μας να μεταφερθεί στην Παθολογική Κλινική…

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΡΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΛΥΣΗ ,ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έντονη παρέμβαση του χειρουργού και δημοτικού Συμβούλου Δελφών Αλέξανδρου Κυριακίδη, ο οποίος γράφει στον προσωπικό του λογ/σμό στο facebook:

    Για το σοβαροτατο προβλημα της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Άμφισσας φωναζαμε απο το Νοεμβριο του 2014, τα επισημαναμε ολα αυτα και γραπτως απο 21/11/2014, γραφικοι γιναμε, στους υπουργούς πηγαμε, κυβερνήσεις αλλάξανε, τωρα ξυπνησαν ολοι που φτασαμε 1 βημα πριν το γκρεμο????
    Κινδυνευανε και κινδυνεύουν ακομα οι ασθενείς της Παθολογικης κλινικής και αλλων Κλινικων οταν δεν εφημερεύει ο Παθολογος!
    Ποσες φορες πρεπει να το πουμε!!!!!
    Οι συγκεκριμενοι ιατροι που καλυπταν τον παθολογο, χωρις να εχουν την ειδικότητα αυτη , για 3 μήνες ,"βαζοντας πλάτη " και προσφεροντας για αλλη μια φορα ευκαιρια στη Δοικηση του Νοσοκομειου και της 5 ΥΠΕ να μην κανει τιποτα για το προβλημα αυτο, τωρα ξυπνησανε ?? Το επιστημονικό συμβούλιο τωρα το πηρε ειδηση????? Οι Διευθυντές των Τομεων και Κλινικών που ήταν??? Ο καθένας πια ας αναλάβει τις ευθύνες του ! Και ο κοσμος να ειναι γερος και να μην αρρωσταινει!!
    Οι υπευθυνοι της δίαλυσης του Γ.Ν.Άμφισσας εχουν όνομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή