Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας:πόλεμος στο ΔΣ Δελφών για τις κινητοποιήσεις...βίντεο!!




    Βίντεο: Oμιλίες των Γεωργίας Σαμπάνη, γραμματέως του Σωματείου Εργαζομένων Nοσοκομείου Άμφισσας καθώς και του Προέδρου Χρήστου Τσάμη, επίσης και του Χρήστου Βανδώρου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. 

     

Το θέμα της κινητοποίησης αναμοχλεύθηκε και ουσιαστικά αναγκάστηκε το δημοτικό συμβούλιο να το συζητήσει μετά από την μεγάλη κοινωνική πίεση που εκδηλώθηκε αφενός μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφετέρου μετά την ανοιχτή τοποθέτηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας και την συζήτηση με την Δημοτική Ενότητα Ιτέας για οργάνωση ΑΜΕΣΑ κινητοποίησης. 

    Μέχρι τότε ο δήμος είχε εξαγγείλει παμφωκικό για τις 22 Απριλίου!!! οπότε σίγουρα θα είχε συντελεστεί το έγκλημα. 

   Θα είχε κλείσει οριστικά το ΚΥ Ιτέας και το νοσοκομείο χωρίς παθολογική κλινική θα ήταν κατ όνομα νοσοκομείο και στην πραγματικότητα ενισχυμένο; κέντρο υγείας.

    Η κινητοποίηση γίνεται την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην Άμφισσα. 

   Για την καλλίτερη διοργάνωση της, αύριο στις 9 πμ θα γίνει συνάντηση του Δήμαρχου, των επικεφαλής παρατάξεων καθώς και του προέδρου σωματείου εργαζομένων του Nοσοκομείου.

    Να αγωνιστούμε να επικρατήσουν σωστές αποφάσεις και ενέργειες. 
  Το Κέντρο υγείας να συνεχίσει την λειτουργία του και στην Ιτέα και στο Λιδορίκι. Προσλήψεις μονίμων ιατρών και όσων ειδικοτήτων χρειάζονται ώστε να λειτουργεί κανονικά σαν νοσοκομείο 2βάθμιας φροντίδας υγείας. Καμία υποχώρηση κανένας εφησυχασμός. 

    Η Παρασκευή να γίνει η αρχή και όχι το τέλος μιας αγωνιστικής ενωτικής προσπάθειας. Να κατέβουμε συντεταγμένα στην Αθήνα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. 

   Η Φωκίδα η Ιτέα η Άμφισσα το Λιδορίκι οι Δελφοί δεν αντέχουν άλλο υποβιβασμό άλλη αδιαφορία ΤΟΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. 

    Η λάμψη των παγκόσμιων Δελφών δεν αντέχει αυτή την πραγματικότητα που καταλήγει ραγδαία στην απόλυτη σιωπή που ταιριάζει σε πεθαμένους-έρημους τόπους. 

 ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ… 


Παμφωκικό Συλλαλητήριο
για να μην κλείσει/αποδυναμωθεί ΚΑΜΙΑ δομή του ΕΣΥ στη Φωκίδα!
3 Απριλίου 2015, Παρασκευή, 12.00, Πλατεία Κεχαγιά (Άνω Πλατεία), Άμφισσα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ομόφωνα ψήφισε απόψε την πρόταση του δημάρχου, Θανάση Παναγιωτόπουλου, για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διαδηλώσουμε την απόγνωση της περιοχής μας λόγω της δραματικής υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και των υπολοίπων υποδομών υγείας. Ξεκινάμε με Παμφωκικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κεχαγιά. Κλειστές υπηρεσίες, κλειστά σχολεία σε πλήρη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Δωρίδας, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους κοινωνικούς φορείς. Όλοι μαζί στο σημαντικότερο αγώνα για τον τόπο μας!

2 σχόλια:

  1. Ο κατά νόμο υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία Ιατρικός σύλλογος Φωκίδας τί έχει να πει; Γιατί παραμένει ΜΟΥΓΚΟΣ και ΑΦΩΝΟΣ; Αληθεύει ότι το νοσοκομείο ζήτησε τη βοήθειά του και αυτός ΑΡΝΗΘΗΚΕ αναλογιζόμενος, ίσως, τις τρελές εισπράξεις των μελών του; Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου υπάρχει, ζει, πέθανε, έχει κανείς νέα του; Ποιά είναι η θέση του; Οι ντόπιοι γιατροί που τόοοοοοσο αγαπάνε τον τόπο τους και τον ασθενή (εφ' όσον αυτός πληρώνει, λέω εγώ ο κακεντρεχής) γιατί είναι εξαφανισμένοι; Γιατί δεν μιλάει κανείς γι' αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο λαός της Φωκίδας μάλλον έχει την υγεία που του ...ταιριάζει! Τόσο χρόνια καθόταν ήσυχος, ήρεμος, δεν ενοχλούσε και περίμενε να του λύσουν τα προβλήματα οι παράγοντες και οι βουλευτές με τα κολλητάρια τους! Γιατί διαμαρτύρεται τώρα? Θυμάμαι κάτι κινητοποιήσεις πριν 2 χρόνια για το ΚΥ Ιτέας... τρεις κι ο... κούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή