Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο Δήμος Ιτέας έρχεται, ο Καλλικράτης φεύγει...










κατάργησή του,  όπως στην θεσμοθέτησή του...
   Στην περιοχή της Παρνασσίδας, όπου δημιουργήθηκε ο Δήμος Δελφών οι αντιδράσεις είχαν γίνει πανελλαδικά γνωστές λόγω της κινητοποίησης στην Βουλή με τον Πάνο Καμμένο αλλά και λόγω της έκρρυθμης κατάστασης στον Δήμο Ιτέας ο οποίος πληρώνει εσαεί τις...γεωλογικές προοπτικές των πολιτικών εκπροσώπων...
 





 Φωτιές ανάβει ο Καλλικράτης και στην 



Τα ξημερώματα έφτασαν στην Αθήνα τρία λεωφορεία από την Ιτέα με κατοίκους και φορείς που διαμαρτυρόνται στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.
agelioforos.gr
dealnews
 http://tvxs.gr

 "Οι Δήμοι της Παρνασσίδας συγκεντρώνουν περίπου το 80% του πληθυσμού της Φωκίδας…
     Η Ιτέα είναι μία πόλη των 10.000 κατοίκων που διαθέτει όλες τις υποδομές. 

 Από εδώ, κύριε Υπουργέ, εξάγεται ο βωξίτης της Φωκίδας, γεγονός που έχει ασύλληπτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις προς χάριν της εθνικής οικονομίας. Παράλληλα, δεχόμαστε, ως επίνειο των Δελφών, περίπου 90.000 τουρίστες τον χρόνο μόνο από τα υπερωκεάνια, τα κρουαζιερόπλοια, τις θαλαμηγούς και τα κότερα.


 Ο Δήμος Ιτέας, Δήμος με όραμα, ήταν ο τρίτος πανελλαδικά -κι ένας από τους ελάχιστους σήμερα- που πιστοποιήθηκε για τα πρότυπα ΕΛΟΤ 1429 για
   Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι, μετά την Πάτρα, του Κορινθιακού Κόλπου και της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σύγχρονη Μαρίνα ελλιμενισμού 250 σκαφών (Δίκτυο «European Association of Municipalities with Marina/Yachting Harbour»). 
 
      την «Διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων Τεχνικών Έργων και ISO 2001



     Πουθενά στην Ελλάδα δεν συνενώθηκαν τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα ενός νομού, που συγκεντρώνουν (μαζί με τις ευρύτερες περιοχές) το 80% του πληθυσμού.
   ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ . Μόνιμος Πληθυσμός. (8 Συνενούμενοι δήμοι) : 1) Αμφισσα 8.869 κάτοικοι, 2) Ιτέα 5.943, 3) Γαλαξείδι 2.600 , 4) Δελφοί 2.435, 5) Γραβιά 2.274, 6) Δεσφίνα 2.115, 7) Παρνασσός 1.193, 8) Καλλιέων 848 κάτοικοι. ( Σύνολο 26.992 κάτοικοι )"


* Η επιτροπή αγώνα βγήκε με ντουντούκες στους δρόμους κόντρα στον «Καλλικράτη» και οι πολίτες της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής αισθάνονται απογοήτευση και πίκρα για τη συγχώνευση των 12 δήμων σε δύο και τη δημιουργία του νέου καλλικρατικού Δήμου Δελφών, που ουσιαστικά μετατρέπει την Ιτέα σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αμφισσας. Χαρακτηρίζουν τη μη δημιουργία Δήμου Ιτέας «βασικό ολίσθημα». Γενικά οι κάτοικοι της Ιτέας αισθάνονται ότι ο δήμος τους μετατρέπεται σε ουραγό του Δήμου Αμφισσας και ανασυντάσσονται για τις επόμενες ενέργειες.
enet.gr

  "Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις στην βουλευτή Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Φωκίδα 2010 στην Μαρίνα της Ιτέας, για την στάση της στο θέμα του Καλλικράτη.
  
  Δεκάδες αστυνομικοί είχαν κυκλώσει την περιοχή αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν σκληρές φράσεις, όπως "Μήδεια, προδότρα κλπ"να ακουστούν... Πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου σε λαϊκή συνέλευση στην Ιτέα είχε αποφασιστεί μεταξύ άλλων να κηρυχτεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο η βουλευτής που εισηγήθηκε στο υπουργείο εσωτερικών την δημιουργία μόνο δυο δήμων στο νομό, αντί 4 πουπρότειναν οι ΟΤΑ και των 3 που είχε προτείνει η ΚΕΔΚΕ!! "...

 

Αδειάζει το Δημαρχείο της Ιτέας 
μεταφέρουν στην Άμφισσα ακόμη και...καλαθάκια απορριμμάτων...!!



 Μετά και τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις της βουλευτή μας σε τηλεοπτικό σταθμό, απαιτούμε απαντήσεις:
 1) Από ποιον κατατέθηκε πρόταση για δύο Δήμους στη Φωκίδα;
2) Από ποια κοινωνία υπήρξε συναίνεση για μια τέτοια πρόταση;
3) Ποιο κριτήριο δεν πληρούν οι Δήμοι Δελφών – Ιτέας – Δεσφίνας – Γαλαξιδίου για να αποτελέσουν ενιαίο σχήμα;
4) Σε ποιον άλλον νομό της Ελλάδος συνενώθηκαν τα δύο μοναδικά αστικά και εμπορικά κέντρα της περιοχής, όπως η Άμφισσα και η Ιτέα;
5) Σε ποια άλλη δημοκρατική, μη δημοκρατική ή τριτοκοσμική χώρα περιφρονούνται θεσμοί, εμπαίζονται ανιδιοτελείς υπηρέτες της αυτοδιοίκησης, αγνοούνται τοπικές κοινωνίες
 6) Σας αρκεί και σας αξίζει η στήριξη μόνο από καλοθελητές «μαϊντανούς» και «συγγενείς» και όχι απ’ το λαό που σας εξέλεξε;
7) Θεωρείτε ότι το διαίρει (την κοινωνία) και βασίλευε είναι συνταγή επιτυχημένη; 








20100507-kallikratis-bloko-itea-8-dm

Μήπως, κυρία βουλευτή μας, σου δίνεται η τελευταία ευκαιρία με ομιλία σου στη Βουλή να διορθώσεις τα χωροταξικά εγκλήματα που μεθοδεύτηκαν και γίνονται στη Φωκίδα και να πετάξεις από πάνω σου το βάρος που έχεις φορτωθεί;
     Μήπως έτσι και εσύ θα ανακουφιστείς και οι πραγματικοί σου φίλοι θα το εκτιμήσουν;
 
Ο Δήμαρχος Ιτέας
Αριστείδης Ηλ. Παπαλάϊος





20100507-kallikratis-bloko-itea-7-dm



     
Έντονη ήταν και η κριτική που άσκησε ο δήμαρχος Γραβιάς Θανάσης Μανανάς στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Φωκίδας Αριστείδη Παπαλάιο. Από την πλευρά του ο κ. Παπαλάιος απάντησε σε αυστηρό ύφος ότι δεν δέχεται κριτική για τα όσα κάνει ο δήμος του για να διεκδικήσει το καλύτερο από την διοικητική μεταρρύθμιση.

Εν τω μεταξύ έντονα αντιδρούν και οι δήμαρχοι Γραβιάς και Παρνασσού που θεωρούν ότι καμία σχέση δεν έχουν με τους παραθαλάσσιους δήμους της Ιτέας και του Γαλαξιδίου που συνενώνονται, καταγγέλλοντας ότι ο νέος δήμος Δελφών είναι τερατόμορφος και τρεις φορές τουλάχιστον μεγαλύτερος πληθυσμιακά από τον δεύτερο δήμο που δημιουργείται στην Φωκίδα.

Εκτιμούν ότι η ορεινή πλευρά της Παρνασσίδας θα έπρεπε να αποτελεί ξεχωριστό αυτόνομο δήμο με την συγχώνευση των δήμων Παρνασσού, Γραβιάς και Καλλιέων.

Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ για την Φωκίδα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ της ΚΕΔΚΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΝομός ΦΩΚΙΔΑΣ:
     Η Επιτροπή απορρίπτει την πρόταση του Ν/Σ (νομοσχεδίου) και προτείνει τη δημιουργία τριών (3) Δήμων ως εξής: α. Δήμος Άμφισσας με έδρα την Άμφισσα αποτελούμενος από τους Δήμους Άμφισσας, Καλλιέων, Γραβιάς και Παρνασσού. β. Δήμος Ιτέας με έδρα την Ιτέα αποτελούμενος από τους Δήμους Ιτέας, Γαλαξειδίου, Δελφών και Δεσφίνας. γ. Δήμος Δωρίδος με έδρα το Ευπάλιο και ιστορική έδρα το Λιδορίκι αποτελούμενος από τους Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίων, Λιδορικίου και Τολοφώνος.



"Αυτουργός με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό ο Νομάρχης Φωκίδος Νίκος Φουσέκης"

Διαμαρτυρία κατοίκων νομού Φωκίδας



Με αφορμή τα όλα όσα τραγικά έχουν γίνει στον νομό μας, τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις απαράδεκτες και απίστευτες εξελίξεις, που αφορούν το ν/σ ‘’Καλλικράτη’’, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

 
  • Την καταχρηστική και ανήκουστη πρόταση για συνένωση των μοναδικών αστικών πόλεων της Φωκίδας (Άμφισσας-Ιτέας), οι οποίες πληρούν από μόνες τους, τις προδιαγραφές για να είναι έδρες ανεξάρτητων δήμων.
  •  
    Την μη αναγνώριση της ύπαρξης ορεινών όγκων στον νομό μας, εν αντιθέσει των δεδομένων που υπάρχουν.
  • Την μη αποδοχή των κοινών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων: Δελφών, Δεσφίνας και Ιτέας, καθώς και την περιφρόνηση της κοινωνικής βούλησης των κατοίκων του Γαλαξιδίου, για την εθελοντική συνένωση των τεσσάρων αυτών, σε έναν ενιαίο Δήμο.
  • Την πλήρη αδιαφορία και περιφρόνηση, στην πρόταση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., η οποία ως το μόνο αρμόδιο όργανο, έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της δημιουργίας 3 Δήμων στην Φωκίδα.
  • Την πλήρη έλλειψη διαβούλευσης και την αυθαίρετη απόφαση που προτάθηκε προς ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων, ενάντια στη βούληση και την θέληση των κατοίκων της Φωκίδας.
     Η απόφαση η οποία στάλθηκε για ψήφιση στη βουλή, οδηγεί τον νομό μας πενήντα χρόνια πίσω και έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία σε συνδυασμό με την πολυδιάστατη οικονομική κρίση τον έχει οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία.
     Ζητάμε την άμεση επέμβαση και συμπαράσταση της βουλευτή του νομού μας, κας Παππαθανάση και την αναδιάρθρωση του ν/σ από τον υπουργό κ. Ραγκούση.

Φωκίδα 16-5-2010, ώρα μηδέν

Κάτοικοι του νομού Φωκίδας
   
Η πρόταση Καλτσή:
 

Από τον Δήμο Αράχωβας….: Ο Δήμαρχος Γεώργιος Ανδρέου

Ως πρώτη προτεραιότητα να επιδιωχθεί η διατήρηση του Δήμου Αράχωβας ως αυτοτελούς στα πλαίσια της ειδικής μεταχείρισης των ορεινών και νησιωτικών Δήμων και εναλλακτικά να διεκδικηθεί η συνένωση με τον υφιστάμενο Δήμο Δελφών για την δημιουργία ενιαίου Δήμου Δελφών – Αράχωβας, με την τροποποίηση των ορίων των ούτως ή άλλως καταργουμένων σημερινών νομών, αφού με το ίδιο σχέδιο καταργούνται και οι Νομαρχίες.
Εναλλακτικά και αν ο Δήμος Δελφών διευρυνθεί και με άλλους Δήμους της Φωκίδας να επιδιωχθεί η ένταξη της Αράχωβας στον μεγαλύτερο αυτό Δήμο στα πλαίσια της Φωκίδας. Για το λόγο αυτό να επιδιωχθεί συνεννόηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ή και τους αντίστοιχους Δημάρχους των ομόρων Δήμων της Φωκίδας με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας ώστε να υπάρξει κοινή πρόταση προς το Υπουργείο, η οποία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές με τους Δημάρχους των παραπάνω Δήμων.
 
Στον Δήμο Δελφών…Δήμαρχος Παναγιώτης Καλτσής

Στη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών συζήτησε την επίσημη θέση που ο Δήμος Δελφών θα στηρίξει σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης». Μετά από διαλεκτική συζήτηση όλων των μελών του Δ.Σ. και αφού ακούστηκαν όλες οι προτάσεις (εισηγητική πρόταση Δημάρχου, πρόταση διατήρησης της αυτονομίας του Δήμου, πρόταση συνένωσης με Ιτέα, πρόταση συνένωσης με Αράχωβα, πρόταση καταψήφισης του σχεδίου «Καλλικράτης»), υπερψηφίστηκε τελικά (κατά πλειοψηφία) η εισήγηση του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Καλτσή για διαβούλευση προθέσεων συνένωσης σε έναν νέο ενιαίο Δήμο, των όμορων Δήμων Δελφών – Ιτέας – Αράχωβας (και όποιων άλλων όμορων Δήμων το επιθυμούν) με όνομα «Δήμος Δελφών» και με έδρα τους Δελφούς.

Οι Ιεροί Δελφοί, ο ομφαλός του κόσμου, το προστατευόμενο από την UNESCO(ως παγκόσμια κληρονομιά) ενιαίο δελφικό τοπίο, του οποίου είμαστε συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές, ο τουρισμός προς τον ιερό τόπο των Δελφών το καλοκαίρι ,αλλά και το Χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού το χειμώνα αποτελούν ένα αδιαίρετο οικονομικό σύνολο...

21 σχόλια:

  1. Ο κύριος με το γαλάζιο πουκάμισο που προχωράει μπροστά από τη βουλευτή είναι ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου? να το διευκρινίσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπούμεθα αλλά δεν είναι διακριτό το πρόσωπο.Θα προσπαθήσουμε τεχνικά να μάθουμε

      Διαγραφή
    2. Οχι, δεν ειναι ο προεδρος του Λιμενικου Ταμειου,αυτος με το γαλαζιο πουκαμισο.Σιγουρα.

      Διαγραφή
    3. ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ!!!!!!Εσεις απο ολους τους υπολοιπους που αναφερονται στο αρθρο,στο Γιογακη κολλησατε?(αυτος εχει να λογοδοτησει για το αλλο θεμα...).

      Διαγραφή
  2. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΤΕΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΙΟΥ 2010

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ,ΔΕΛΦΩΝ ΔΕΣΦΙΝΑΣ,ΙΤΕΑΣ

    ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    Η ΜΟΝΗ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ,Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΠΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Η ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ.

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

    ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ(ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ,ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ) ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ.
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ,ΔΕΛΦΩΝ,ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΤΕΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΕΝΙΑΙΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 4 ΔΗΜΩΝ.ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

    ΙΤΕΑ 10 ΜΑΙΟΥ 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και η θέση του Δήμου Ιτέας».

    Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου με την παρουσία όλων των φορέων αρχών και συλλόγων του Δήμου, Νομαρχιακών Συμβούλων, πλήθος Δημοτών της Ιτέας και κατοίκων της περιοχής.

    Τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην προηγούμενη μεταρρύθμιση επισημαίνοντας τα πολλά θετικά αλλά και τα σημαντικά λάθη της, τα οποία η καινούργια μεταρρύθμιση πρέπει να διορθώσει. Τόνισε ότι είναι απόλυτα σύμφωνος με τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» παρόλες τις αδυναμίες και ασάφειες που προς το παρόν παρουσιάζει και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους παριστάμενους να στηρίξουν το εγχείρημα αυτής της νέας Διοικητικής δομής που στοχεύει στο αποκεντρωμένο κράτος και την ισόρροπη ανάπτυξη νέων ισχυρών Δήμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις που έχουν γίνει σχετικά με την χωροταξική κατανομή των Δήμων του Νομού Φωκίδας και στις δύο προτάσεις της ΤΕΔΚ του Νομού Φωκίδος στις οποίες ο Δήμος Ιτέας μαζί με τους Δήμους Δελφών Δεσφίνας και Γαλαξειδίου αποτελούν έναν ενιαίο Δήμο και εξήγησε πως το σχήμα αυτό ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια (πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, γεωμορφολογικά, πολιτιστικά) που θέτει το Σχέδιο «Καλλικράτης». Οι τέσσερις (4) αυτοί Δήμοι έχουν παράλληλους ρυθμούς ανάπτυξης και προοπτικής, με επίκεντρο την Ιτέα ένα εκ των δύο ημιαστικών κέντρων της Φωκίδας, μια «Ανοιχτή Πόλη», που και αυτό είναι σημαντικότατο κριτήριο του Σχεδίου.

    Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, τόνισε ο Δήμαρχος, ότι με αυτή την πρόταση έχουμε ένα ιδανικό σχήμα, που συνενώνει παραλιακούς τουριστικούς Δήμους που βρέχονται από τον κόλπο της Ιτέας, ιστορικούς από την Αρχαιότητα (Δελφοί – Κίρρα) και με μια ιδιαίτερη κοινωνική συνοχή, με την ονομασία «Δήμος Δελφών» ή «Δήμος Κρισσαίου Κόλπου» ή όπως αλλιώς συμφωνηθεί.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνήσουμε και με την πρόταση του Δημάρχου Γαλαξειδίου (σε περίπτωση που οι Δελφοί αποτελέσουν για ειδικούς λόγους ξεχωριστό Δήμο) για έναν ενιαίο Δήμο με το Γαλαξείδι και την Δεσφίνα και με όνομα «Δήμος Γαλαξειδίου» με έδρα την Ιτέα και όπου σωστό είναι να προταθεί στην ονομασία το όνομα του Γαλαξειδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο Τις Φαιδριάδες said

    Νοεμβρίου 21, 2013 at 7:52 μμ
    Το κέντρο της γής(Δελφική γή) έχει περιέλθει σε πλήρη απαξίωση.
    Τοπικός άρχοντας σε ομιλία του χαρακτήρισε ως μεταλλευτική την περιοχή
    πέριξ της Ιτέας,ορίζοντας αυθαίρετα την άδικα μονόδρομη πορεία αυτού του τόπου.
    Αυτό έρχεται να συμπληρώσει το Καλλικρατικό έγκλημα το οποίο έγινε στην περιοχή πρίν τρία χρόνια.Ενώθηκαν παρα φύσιν 8 πρώην Δήμοι φτιάχνοντας έναν νεο Δήμο τέρας 1200 τετρ.χιλιομέτρων!!.Πρώην Δήμοι παραλιακοί,ορεινοί,πεδινοί,τουριστικοί με διαφορετικές ανάγκες,προτεραιότητες και προορισμούς
    μιξεροποιήθηκαν με αποτέλεσμα την πλήρη δυσλειτουργία τους,την συνεχόμενη δυσκολία αντιμετώπισης της καθημερινότητας του πολίτη και την αργή απαξίωση τους.
    Το χειρότερο απο όλα,το βούλιαγμα της περιοχής των Δελφών το οποία αδυνατεί λόγω των σημερινών συνθηκών και αδυναμιών
    να ακολουθήσει την απο αρχαιοτάτων φήμη του και να βρεί τον προορισμό που του αρμόζει ως ένα απο τα 10 ιερότερα σημεία του πλανήτη Γή και να ξαναγίνει ο Παγκόσμιος πόλος έλξης και Πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΣΕΚΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λέει και η παροιμία: Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα :)

      Διαγραφή
  6. πληθυσμός και εκτάσεις της απογραφής 2011.

    Περιφερειακή ενότητα Δήμος Έκτ. Πληθ. Έδρα

    Βοιωτίας Αλιάρτου 256,89 10.887 Αλίαρτος
    Βοιωτίας Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας 292,7 8.188 Δίστομο
    Βοιωτίας Θηβαίων 822,92 36.477 Θήβα
    Βοιωτίας Δήμος Λεβαδέων 698,79 31.315 Λιβαδειά
    Βοιωτίας Ορχομενού 436,41 11.621 Ορχομενός
    Βοιωτίας Τανάγρας 554,01 19.432 Σχηματάρι
    Ευρυτανίας Αγράφων 924,1 6.976 Κερασοχώρι
    Ευρυτανίας Καρπενησίου 924,1 13.105 Καρπενήσι
    Εύβοιας Διρφύων-Μεσσαπίων 779,86 18.800 Ψαχνά
    Εύβοιας Ερέτριας 168,5 13.053 Ερέτρια
    Εύβοιας Ιστιαίας-Αιδηψού 499,3 21.083 Ιστιαία
    Εύβοιας Καρύστου 672,43 12.180 Κάρυστος
    Εύβοιας Κύμης-Αλιβερίου 801,21 28.437 Αλιβέρι
    Εύβοιας Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας 585,39 12.045 Λίμνη
    Εύβοιας Σκύρου 223 2.994 Σκύρος (πόλη)
    Εύβοιας Χαλκιδέων 412,38 102.223 Χαλκίδα
    Φθιώτιδας Αμφίκλειας-Ελάτειας 493,5 10.922 Κάτω Τιθορέα
    Φθιώτιδας Δομοκού 694,97 11.495 Δομοκός
    Φθιώτιδας Λαμιέων 947 75.315 Λαμία
    Φθιώτιδας Λοκρών 614,7 19.623 Αταλάντη
    Φθιώτιδας Μακρακώμης 836,6 16.036 Σπερχειάδα
    Φθιώτιδας Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου 337,298 12.090 Καμένα Βούρλα
    Φθιώτιδας Στυλίδας 463,9 12.750 Στυλίδα
    Φωκίδας Δελφών 1122,93 26.716 Άμφισσα
    Φωκίδας Δωρίδος 1006,95 13.627 Λιδωρίκι

    Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ----Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ

    ΕΓΚΛΗΜΑ-----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα ολα αυτα ρε παιδια αλλα αμα ειναι να διεκδικησετε αλλαγη στον Καλλικράτη πρεπει να εισαστε ετοιμοι όπως οι Ναυπακτιοι και να εχετε ετοιμη προταση. τι λεει ο αντιδημαρχος Ιτιας? ειναι ετοιμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει!!!! γαιτί τότε με την Αφροδίτη στη μαρίνα μετρούσαν τα αυγά κάποιοι ένστολοι που σήμερα είναι στην ηγεσία και δεν τα έβρισκαν γιατί ο μπανανάς τα είχε κρύψει......... Και κρυψαυγίτες γίνονται οι Ιτιώτες εάν παραστεί ανάγκη!!!!!!!!Καλό θα είναι να προσέξει!!!!!!!!...........

      Διαγραφή
  8. η γνωστη ομαδα αποφασισε και διεταξε( για εμας χωρις εμας και για το μελλον των παιδιων μας) εν καιρω κρισης να αφησει το δυαρι και να μετακομισει σε 5αρι ρετιρε
    τα αποτελεσματα τα ξεραμε, τα ειδαμε,τα βλεπουμε και θα τα δουμε ακομη
    η υπογραφη μου και οι αποφασεις που παιρνω εχουν επιπτωσεις σε εμενα και στην οικογενεια μου,αλλα
    οι υπογραφες και οι αποφασεις αυτων ομως ειχαν εχουν και θα εχουν επιπτωσεις μακρια απο το κεφαλακι το δικο τους αλλα μονο στο κεφαλι το δικο μας,στο μελλον μας και θα μας τραβανε μια ζωη
    αυτο πρεπει να αλλαξει χθες ο δημος αυτος ηταν και ειναι καταδικασμενος οικονομικα,λειτουργικα και το κυριοτερο δημιουργησε εριδες,διχονοια και ενεργειες και λεγομενα τα οποια δεν αρμοζουν σε κοινωνιες με οραμα και προοπτικες
    τα πισωγυρισματα σε επαρχιες παρνασσιδος και επαρχους παρνασσιδος
    ηταν το αποτελεσμα της εσωστρεφης σκεψης τους,του παρτακισμου τους και του ειμαι,υπαρχω και βλεπω μεχρι εκει που απλωνω τα ποδαρια μου



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΣΕΚΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΓΔΙΤΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ορισμός της φασιστικής ενέργειας.Δημοκρατία αλα κάρτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι μιλούσαν με ειρωνικό τρόπο για τον αγώνα που έγινε το 2010.
    Οι περισσότεροι κατάλαβαν αργά το σφάλμα τους. Ευτυχώς ίσως να μην είναι πολύ αργά και να διορθωθούν οι παρενέργειες του εγκλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ///////////ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ/////
    ΜΗ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ
    Η ΙΤΕΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ////////
    ΟΥΤΕ ΦΥΛΟ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ///////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτοί στις φωτογραφίες τι λένε σήμερα;
    Είναι ικανοποιημένοι με το δήμο Δελφών όπως τον έκαναν με τον Καλλικράτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή