Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Συγκινητικό μήνυμα Καπεντζώνη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821...!

Μήνυμα Δημάρχου Δωρίδος 

για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


    Φαντάζει χθες που συνέτασα το περσινό (και κάθε παλαιότερο) μήνυμα - χαιρετισμό μου προς όλους εσάς, για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821. 
   Κι όμως! Αλλιώτικα χτυπάει η καρδιά - από συγκίνηση περίσσια μάλλον, με μόνη την προσέγγιση της σκέψης πως κάποιοι πατριώτες σ' εκείνα τα χρόνια, κόντρα στις αντιξοότητες και στην ανέχεια, ύψωσαν τρανό το παράστημά τους, μα και τρανότερα ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης ενάντια στον Τουρκικό ζυγό! 
    Κι η σκέψη μου από εκείνο το μακρινό και ηρωικό χθες, εύκολα μεταβαίνει στο σήμερα! Στο 2015, έτος που η χώρα μας για μια ακόμη φορά σχοινοβατεί επικίνδυνα ήδη βαθειά λαβωμένη από χρόνια λεηλασίας ντόπιων και ξένων συμφερόντων....

      Φίλοι μου συμπολίτες ετούτη την ώρα που ακόμα μια φορά στην διαχρονική ιστορία της, η Ελλάδα μας μάχεται για ένα αξιοπρεπές αύριο, νιώθω την ανάγκη να χρησιμοποιήσω λέξεις - κλειδιά, σαν από εκείνες που υποθέτω ότι μονιάσανε κι ένωσαν τους προγόνους μας και τους αντέταξαν ως μια γροθιά ενάντια στη σκλαβιά, την ανέχεια, την εξαθλίωση. 

   Γιατί και τότε η Ελλάδα είχε απέναντι της την ισχυρή Οθωμανική Αυτοκρατορία, μα κι όλους τους ευρωπαίους , γιατί θεωρούσαν πως είναι αδύνατο μια τόση δα μικρή χώρα να μπορέσει να έχει επιτυχή έκβαση στη επανάστασή της.
   Όπως τότε , έτσι και τώρα νιώθω - και νομίζω πως όλοι οι έλληνες διακατεχόμαστε από το ίδιο αίσθημα οδύνης και ταυτόχρονα ευθύνης για την πολύπαθη πατρίδα μας - πως ακόμα μια φορά πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και σαν μια γροθιά ενωμένοι να αντισταθούμε σθεναρά σε ό,τι άσχημο κάποιοι προμηνύουν για την Ελλάδα μας και ως σύγχρονοι ακρίτες να την υπερασπιστούμε όπως της αξίζει... 

    Γιατί «...θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία » όπως προείπε ο ποιητής μας Ανδρέας Κάλβος. 
  Χρόνια πολλά σε όλους και με το κεφάλι ψηλά αλλά και το φρόνημα υψηλότερο ας αναλογιστούμε ο καθένας τις ευθύνες του κι ας παλέψουμε με ομόνοια και σύμπνοια. 

                    Ο Δήμαρχος Δωρίδος 

                       Γεώργιος Καπεντζώνης

1 σχόλιο: