Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Παπαθανασίου: Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε στο δύσκολο, αλλά τίμιο αγώνα για τη Φωκίδα πού μας αξίζει!!...



     Την Κυριακή καλούμαστε στις κάλπες για να κάνουμε επιλογή ζωής. Όχι επιλογή κυβέρνησης. Δύο διαφορετικοί κόσμοι αντιμάχονται σε μια δύσκολη συγκυρία για το μέλλον της πατρίδας μας. Επειδή εμείς δεν παίζουμε ζάρια, επειδή δεν πορευόμαστε στην τύχη, ας εξετάσουμε με λογική και σύνεση τα πιθανά σενάρια:

Σενάριο πρώτο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Σχηματίζει κυβέρνηση και ο άπειρος Πρωθυπουργός Τσίπρας πηγαίνει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας, ζητώντας κούρεμα χρέους περίπου 60% όπως ο ίδιος λέει.
Επειδή το «κούρεμα» είναι μια διαδικασία που πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια - αυτό πιθανώς να μην το γνωρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- η απάντηση που θα πάρει θα είναι ένα τόσο ξεκάθαρο ΟΧΙ όσο αυτό του Ιωάννη Μεταξά. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε μία στο εκατομμύριο να δεχθούν κάτι τέτοιο οι εταίροι μας, ασχέτως αν ο αιθεροβάμων κ. Τσίπρας βλέπει τις αντίστροφες πιθανότητες.
Τότε υπάρχουν δύο επιλογές γι αυτόν: Είτε σταματά τη διαπραγμάτευση και προχωρεί σε μονομερείς ενέργειες μη αποπληρωμής του χρέους - να θυμίσω ότι η πρόταση του κ. Βαρουφάκη είναι “ εκείνες τις ημέρες να μη σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα όταν παίρνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι”, είτε γυρίζει πίσω με την ουρά στα σκέλια έχοντας πρώτα υποχωρήσει στις λογικές απαιτήσεις των δανειστών. Στην πρώτη περίπτωση , μπορούμε ασφαλώς να προβλέψουμε ότι η απευκταία έξοδός μας τουλάχιστον από την Ευρωζώνη θα ήταν η πιο πιθανή συνέχεια του εφιάλτη μας.
Στη δεύτερη περίπτωση, θα οδηγούμασταν σε μία ενδοκυβερνητική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς είναι βέβαιο ότι οι Λαφαζάνηδες και οι Στρατούληδες δεν θα δέχονταν εύκολα τη λύση που - με κάποιες υποχωρήσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- θα κρατούσε τη χώρα μας στη ζώνη του ευρώ.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ , ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ.
ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΗΔΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2015 ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ
ΚΑΤΑ 50% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ.

Σενάριο δεύτερο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία. Αναζητά στήριγμα αλλά δεν βρίσκει. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω κάτι που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα. Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει συνεργασία μόνο από το ΚΚΕ. Έχει ικετέψει δηλαδή χείρα βοηθείας από το μόνο κόμμα που τάσσεται ευθέως κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά του ευρώ. Τη στιγμή λοιπόν που ο Τσίπρας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του λέγοντας ότι θα ήταν τρελός αν ήθελε να βγει η χώρα από την ΕΕ, την ίδια στιγμή αναζητά τη “συντροφικότητα” του μόνου κόμματος που υποστηρίζει με πάθος το αντίθετο. Φανταστείτε το ψέμα, τη διαστροφή , την υποκρισία που τους διακρίνει!
Στη συνέχεια του σεναρίου αυτού, υποθέτουμε ότι δεν σχηματίζεται κυβέρνηση και ξαναπάμε σε εκλογές. Σας καλώ να διανοηθείτε ξανά τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στην αγορά, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και 1 μήνα αρκετοί οπαδοί του μπάχαλου, ή καλοκάγαθοι πολίτες που παρασύρθηκαν από το λαϊκισμό του Τσίπρα, δεν πληρώνουν φόρους.
Σενάριο τρίτο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία και σχηματίζει κυβέρνηση συνεργασίας με τους διάφορους μνηστήρες. Η συμφωνία και μόνο για προγραμματικές δηλώσεις, στρατηγική και τακτική αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί και η αναμενόμενη δυστοκία είναι ικανοί λόγοι για να κάνουν φτερά οι τραπεζικές καταθέσεις πού έχουν απομείνει, αλλά και για να υποστεί ένα δυνατό κραχ η αγορά με συνέπειες τραγικές για τη χώρα.
Σενάριο τέταρτο:
Η ΝΔ κερδίζει τις εκλογές και σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια που ήδη παρήγαγε δημοσιονομικό πλεόνασμα και πορευόμαστε προς ένα μέλλον ελπιδοφόρο με ευρώ στις τσέπες μας και στις τράπεζές μας.
Σας καλώ λοιπόν να επιλέξετε το καλύτερο σενάριο για εσάς και τα παιδιά σας
Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, τα λέει όλα αυτά «κινδυνολογίες»!
Ποιες «κινδυνολογίες»; Όταν, φίλες και φίλοι, λες ότι δεν θα πληρώσεις τόκους, όταν λες ότι δεν θα πληρώσεις χρεολύσια στο χρέος, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: χρεοκοπία! Αυτός είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Εκείνοι μιλάνε για χρεοκοπία. Οι θεσμικές αποφάσεις των Συνεδρίων τους τα λένε αυτά και μιλάνε για χρεοκοπία. Η αλήθεια είναι, ότι ένα μικρό μέρος μόνο απ’ όσα λένε αν προσπαθούσαν να το εφαρμόσουν, θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε νέα κρίση και τελειωτική χρεοκοπία. Και τότε όλες οι θυσίες αυτών των δυόμισι ετών, θα πήγαιναν χαμένες. Τώρα που αρχίζουν να πιάνουν τόπο! Εδώ είναι η τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ.
  Εμείς την αλήθεια λέμε. Την αλήθεια έχουμε με το μέρος μας. Αυτό σε μία δημοκρατική αναμέτρηση είναι το ισχυρότερό μας όπλο. Αυτό είναι το όπλο μας. Η αλήθεια και η ευθύνη.
Τι θα συμβεί λοιπόν αν επικρατήσουν οι αλλοπρόσαλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;
Θα χαθούν τα χρήματα της ΚΑΠ – της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - που παίρνει ο Έλληνας αγρότης! Διότι δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να τους αμφισβητούμε και το χρέος και τους τόκους, να μην τους πληρώνουμε, κι εκείνοι να εξακολουθούν να επιδοτούν, να πληρώνουν τις επιδοτήσεις μας… Αυτό το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί! Είναι προϋπόθεση, όμως, αυτές οι επιδοτήσεις και για τον αγρότη και για την οικονομία και για την πρόοδο και για την ανάπτυξη στην αγροτιά.
  Τι άλλο θα κινδυνεύσει άμεσα; Τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ! Διότι δεν είναι δυνατόν να συγκρουστούμε μαζί τους κι εκείνοι να εξακολουθούν να μας δίνουν χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια, τα ΕΣΠΑ που έχει ο κάθε Περιφερειάρχης, Δήμαρχος και φτιάχνει τα έργα.
  Πόσα είναι αυτά; Αγροτικές επιδοτήσεις και κονδύλια για την ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών και ΕΣΠΑ, όλα αυτά μαζί, φτάνουν τα 43,5 δισεκατομμύρια για την επόμενη επταετία! Πάνω από 6 δισεκατομμύρια το χρόνο! Και ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια.
   Και, βέβαια, θα κινδυνεύσει και η ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του: 15 δισεκατομμύρια ρευστότητας θα λείψουν άμεσα από την πραγματική οικονομία μετά το Μάρτιο! Και ακόμα θα χάσουμε την πρόσθετη ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης μετά το Μάρτιο. Θα τα χάσουμε αυτά, γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει, όποιος δεν τηρεί τους όρους της Νομισματικής Ένωσης δεν παίρνει ενίσχυση. Εκεί που ετοιμαζόμασταν να έχουμε αυτές τις σημαντικές ανάσες, σημαντικές ενέσεις ρευστότητας, οδηγούν ξανά τη χώρα, με τις δικές τους θέσεις σε αυτό που λέμε πιστωτική ασφυξία.
Αυτή είναι η ευθύνη και του ελληνικού λαού. Να πει ένα όχι στο λαϊκισμό που τόσο μας κόστισε μέχρι σήμερα. Θα είναι η 25η Ιανουαρίου η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Και σε αυτήν την αναμέτρηση, θα ζήσουμε την ιστορική στιγμή που ο λαϊκισμός στην Ελλάδα θα υποστεί την τελική ήττα του! Και αυτό είναι στα χέρια του Ελληνικού λαού να το κάνει. Για να ανοίξει ο δρόμος για Ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, για σταθερότητα και ευημερία.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Γνωρίζω την αλήθεια καλά, και δεν βρίσκομαι εδώ για να σας πω ευχάριστα παραμύθια αλλοιώνοντας τα δεδομένα.
Και σίγουρα, δεν θα σας υποσχεθώ παροχές, αυξήσεις κι ένα πλουσιοπάροχο μέλλον. Αυτά τ’ αφήνω στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.
Θαύματα δεν γίνονται μέσα σε μια μέρα, αγαπητοί φίλοι. Ούτε σ’ ένα χρόνο , ούτε σε μια τετραετία.
Τα λάθη μιας σειράς κυβερνήσεων ήταν μεγάλα, οι “ασθένειες” βαριές και οι επιπτώσεις επίπονες και εμφανείς. Παρότι ο λαός έλαβε υπομονετικά την “αγωγή” που επέβαλλαν οι δανειστές και η πολιτική ηγεσία, ο δρόμος προς την απόλυτη ανάρρωση, δηλαδή την οικονομική ανάπτυξη κι ευημερία, δεν είναι σύντομος ούτε εύκολος.
Συνήλθαμε, αυτό είναι αλήθεια. Η κατάσταση όμως παραμένει κρίσιμη. Γι’ αυτό την Κυριακή καλούμαστε σε επιλογή ζωής και όχι μόνο κυβέρνησης!
    Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τις αβυσσαλέες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ μας.
Εμείς διαπραγματευτήκαμε με τους δανειστές μας υπό πραγματική πίεση χρόνου και υποχρεώσεων. Αυτοί λένε ότι ΘΑ διαπραγματευτούν καλύτερα στο μέλλον. Φαντάζονται δηλαδή ότι ο Μηλιός, ο Στρατούλης κι ο Λαφαζάνης θα καταφέρουν να πετύχουν αυτό που δεν κατάφερε η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος - και της Κύπρου- τα τελευταία πέντε χρόνια.
Εμείς λάβαμε επώδυνα μέτρα και υποστήκαμε τεράστιο πολιτικό κόστος. Αυτοί λένε θα αντιστρέψουν την κατάσταση και θα ξαναμοιράσουν λεφτά.
Εμείς προστατέψαμε τα σύνορα. Και ορθά πράξαμε. Αυτοί λένε θα τα ανοίξουν και θα νομιμοποιήσουν όλους τους παράνομους μετανάστες.
Εμείς επιβάλλαμε την κοινή λογική στη διοίκηση των Πανεπιστημίων. Δουλέψαμε υπέρ του νόμου για να υφίσταται η Τάξη. Θέλουν κι αυτό να τ’ αλλάξουν!
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ Τ’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ . ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε μεταξύ μας καλά. Είμαι αυτοδημιούργητος, στηριζόμουν και θα στηρίζομαι πάντα στις δικές μου και στις δικές σας δυνάμεις.
Πορεύθηκα με καθαρή συνείδηση από όποια θέση ευθύνης κι αν βρέθηκα. Υπηρέτησα πιστά και ανιδιοτελώς το σύνολο των συνανθρώπων μας, προσπάθησα να δώσω άμεσες και οριστικές λύσεις στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της δημόσιας ασφάλισης.
Εργάστηκα χρόνια και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα της οικονομίας αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, πού έθετα πάντοτε στην υπηρεσία της κοινωνίας και ιδιαίτερα των συμπατριωτών μας. Αδιάψευστοι μάρτυρες οι ίδιοι οι συμπατριώτες μου πού επικοινωνούσαν μαζί μου για διάφορα θέματα και έβρισκαν την πόρτα μου πάντοτε ανοιχτή ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης. Ο τοπικός πατριωτισμός μου επέβαλλε να βρίσκομαι στο πλευρό σας με συνέπεια, ήθος και αποτελεσματικότητα, από τη στιγμή πού αποφάσισα να μετέχω στα κοινά.
Παρακολουθώ και μετέχω στην πολιτική για χρόνια χωρίς τις παραδοσιακές αγκυλώσεις και τις «εγγενείς ασθένειες» των επαγγελματιών πολιτικών, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κρίση. Γνωρίζω τις ανάγκες του νομού μας, κατανοώ τις απαιτήσεις και είμαι διατεθειμένος να ενώσω τις δυνάμεις μου με όσους θέλουν να διεκδικήσουν, να παλέψουν και εν ανάγκη να συγκρουστούν, ώστε ο τόπος μας να πάρει πορεία ανάπτυξης και να ξεκολλήσει από τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση.
Η κρίση πού βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια κατέβαλλε ακόμη περισσότερο την ήδη προβληματική τοπική οικονομία οδηγώντας στη φτώχεια και την υπανάπτυξη την πλειονότητα των κατοίκων. Οι λύσεις είναι δύσκολες και δεν θα δοθούν ούτε από «μαθητευόμενους μάγους», ούτε από λαϊκιστές.
Οφείλουμε να συμφωνήσουμε, όμως, όλοι μας ότι υπάρχουν προτεραιότητες για τις οποίες πρέπει να δεσμευθούμε ότι θα «κινήσουμε γη και ουρανό», προκειμένου να δρομολογήσουμε λύσεις σε προβλήματα πού χρονίζουν, σε θέματα πού ανακύπτουν συνεχώς, με τελικό σκοπό η Φωκίδα να αναδειχθεί σε περιοχή, πού ιδανικά θα συνυπάρχουν η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, πού μόνο αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων και την μετανάστευση, η προστασία του μοναδικού μας περιβάλλοντος και η αξιοποίηση της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, κορυφαία πολιτικά ζητήματα για το Νομό μας αποτελούν πρωτίστως τα παρακάτω:
1) Υποδομές Υγείας (Νοσοκομείο Άμφισσας – Κέντρα Υγείας –Περιφερειακά Ιατρεία). Ο λαός της Φωκίδας δικαιούται να νιώθει ασφαλής. Η στελέχωση του νοσοκομείου μας και των άλλων υποδομών υγείας με γιατρούς αποτελεί διεκδίκηση μπροστά στην οποία δεν θα υπολογίσω κανένα πολιτικό ή προσωπικό κόστος.
2) ΕΥΔΑΠ. Η περιοχή μας αξίζει επιτέλους να λάβει μια δίκαιη ανταπόδοση για τον τεράστιο πλούτο που προσφέρει απλόχερα στη χώρα, το νερό μας δηλαδή που υδρεύει τον μισό ελληνικό πληθυσμό. Ήρθε η ώρα ενωμένοι να αγωνιστούμε συστηματικά και επίμονα και να απαιτήσουμε τη δίκαιη ανταπόδοση.
3) Ο Ελαιώνας της Άμφισσας. Η αποκατάσταση του Ελαιώνα και η συνολική αναβάθμισή του πρέπει να αποτελέσει ένα κοινό πεδίο ενδιαφέροντος και δράσης για το Βουλευτή Φωκίδας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης του Ελαιώνα με τη θεσμοθέτηση μέτρων, στο πλαίσιο γενικότερου σχεδίου για την αναβάθμιση του ιστορικού χώρου των Δελφών, πού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος. Οφείλουμε να δούμε την επόμενη μέρα για τον ελαιώνα μας και να μην εφησυχάζουμε στα πρόσκαιρα οφέλη του Προγράμματος Παραδοσιακού Ελαιώνα, πού έχει εξαντλήσει τα όριά του. Παράλληλα με την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου του ελαιώνα, πού βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κινήσεις άμεσες εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα με όρους μέλλοντος. Για το στόχο αυτό απαιτείται να συνεργαστούμε στενά με την Ένωση Συνεταιρισμών Άμφισσας και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε η γνωστή μαύρη ελιά Άμφισσας να πάρει τη θέση πού της αξίζει στις διεθνείς αγορές. Να ολοκληρωθεί το συντομότερο η επένδυση της ΕΑΣ για δημιουργία σύγχρονης μονάδας κονσερβοποίησης και να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους θεσμικούς φορείς των ελαιοπαραγωγών, από κοινού με την Πολιτεία, για άνοιγμα στις ξένες αγορές, πού θα επιφέρει νομοτελειακά αύξηση εισοδήματος των συμπατριωτών μας και ανάπτυξη της περιοχής.

4) Η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας και του αγκυροβολίου Τριζονίων. Πρόκειται για ζητήματα πού δείχνουν την ανικανότητα του Κράτους επί χρόνια για τα οποία μόνο ντροπή αισθάνομαι. Και πρέπει να σας πω ότι ακριβώς επειδή προσωπικά έχω ασχοληθεί με το σχεδιασμό του μοναδικού ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της Φωκίδας, στο οποίο πρωταρχική σημασία δινόταν στην ανάπτυξη αυτών των έργων, με θλίβει ιδιαίτερα η απαξίωση και η εγκατάλειψή τους.
Προσωπικά νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους εκείνους πού συνέβαλαν έμπρακτα στην ανάπτυξη της περιοχής μας και στην ανακούφιση των συμπατριωτών μας, ανεξάρτητα από την πολιτική τους αναφορά. Έχουμε υποχρέωση, χωρίς να μηδενίζουμε το έργο κανενός, να χτίσουμε πάνω στα δικά τους έργα και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο ελπιδοφόρο μέλλον για τη Φωκίδα μας.

   Φίλες και φίλοι,
    Είμαι αυτοδημιούργητος και στηρίζομαι στις δικές μου και στις δικές σας δυνάμεις. Απευθύνομαι σε σας με καθαρή συνείδηση, χωρίς να στηρίζομαι σε μηχανισμούς, σε πολιτικά τζάκια ή σε παράγοντες του παρελθόντος, οι οποίοι, δυστυχώς ακόμη, νομίζουν ότι μπορούν να διαφεντεύουν τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Αυτό πού σας ζητώ είναι σε τούτες τις εκλογές, πριν αποφασίσετε ποιόν θα εμπιστευθείτε, να κλείσετε τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού, να αξιολογήσετε με αυστηρότητα ποιος αξίζει να σας εκπροσωπεί, ποιος έχει τα προσόντα, τις δυνατότητες, ποιος είναι αποτελεσματικός και, βεβαίως, παρών στα καθημερινά, αλλά και στα γενικά ζητήματα πού απασχολούν τον τόπο. Ποιος τέλος μπορεί και θέλει να φέρει εις πέρας το ευαίσθητο και απαιτητικό καθήκον της αντιπροσώπευσης μιας μονοεδρικής περιφέρειας, όπως η Φωκίδα.
 

 Επειδή γνωρίζω ότι και σεις θέλετε την προκοπή και την ανάπτυξη της πολυαγαπημένης Φωκίδας μας σας καλώ την Κυριακή 25 Ιανουαρίου να αξιοποιήσουμε τη μοναδική έδρα της. 

   Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε στο δύσκολο, αλλά τίμιο αγώνα για τη Φωκίδα πού μας αξίζει!!



1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ............. ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ 100ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΟΤΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή