Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζεται η περιοδεία του Κώστα Παπαθανασίου...

                 

  
 
    Παρευρισκόμενος στους Δελφούς, στον «ομφαλό της γης», ξεκίνησα την επίσκεψή μου από τον αρχαιολογικό χώρο, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους αλλά και με επισκέπτες-τουρίστες για τις δυνάμεις και αδυναμίες που εντοπίζονται μέσα στο χώρο αυτό. 
  Στην συνέχεια, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, μου ανέλυσαν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ειδικότερα κατά την τουριστική περίοδο. Λαμβάνοντας υπόψη την δυναμική που εμφανίζει ο τουρισμός για την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα υιοθέτησης δράσεων και ιδιαίτερης μεταχείρισης του σημαντικότερου Ιερού κέντρου της αρχαιότητας, τους Δελφούς. 

     Κυριακή απόγευμα επισκέφθηκα τη Δεσφίνα. Με καλωσόρισαν καλοί φίλοι που γνωριζόμαστε από τα παλιά, αλλά και απλοί κάτοικοι του χωριού με τους οποίους είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο, αναλύοντας τα θέματα που τους απασχολούν. Συζητήσαμε επίσης και για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών και την σημασία της επόμενης μέρας. 


    Είχα τη χαρά να εκκλησιαστώ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη Γραβιά. Με την ευκαιρία συναντήθηκα ξανά με παλιούς αγαπημένους φίλους και συμπατριώτες, συζητήσαμε για την αναγκαιότητα σ’ αυτές τις εκλογές να συμμετάσχουμε και να εμποδίσουμε το λαϊκισμό και τη δημαγωγία να καταστρέψουν την προοπτική του λαού μας, που με τις θυσίες του αρχίζει σιγά- σιγά να διακρίνεται. Επίσης, παραβρέθηκα στην κοπή πίτας του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών της Μαριολάτας, που είχαν την καλοσύνη να με καλέσουν και να αισθανθώ ξανά την οικειότητα και τη ζεστασιά από τη φιλόξενη οικογενειακή τους ατμόσφαιρα. 

   Με σύμμαχο τον καλό καιρό, βρέθηκα ακόμη μια φορά στα πανέμορφα χωριά του πρώην Δήμου Καλλιέων. Μίλησα με τους λιγοστούς, αυτή την εποχή κατοίκους, οι οποίοι, παρότι νιώθουν ξεχασμένοι από την πολιτεία, δίνουν τη μάχη της επιβίωσης με αξιοπρέπεια. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με τους περισσότερους συμπατριώτες μου εκεί και μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά και δύναμη η στήριξή τους στον αγώνα που δίνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου