Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας για τα κομμένα ρεύματα: για αρχή χρησιμοποιείστε το κοινωνικό τιμολόγιο και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις...

                   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                              23-12-2014 

 

   Την Δευτέρα 22-12-2014, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας παρενέβη στο Δημοτικό συμβούλιο στην Άμφισσα με δυο θέματα.

  Α)Το διαρκώς οξυνόμενο ζήτημα των αδέσποτων στην πόλη της Άμφισσας– πρόβλημα που δημιουργούν κυρίως ανεύθυνα άτομα που τα εγκαταλείπουν στο δρόμο
  β) το πρόβλημα με τα κομμένα ρεύματα καθώς και την δυσκολία εξόφλησης από πολλούς πολίτες των λογαριασμών ΔΕΗ. 
   Πέρα από τις απαντήσεις που δόθηκαν κυρίως από τον κ Δήμαρχο, η υλοποίηση των οποίων πολύ σύντομα θα εκτιμηθεί από τους δημότες, η Πρωτοβουλία μας, θεωρεί απαραίτητο να ενημερώσει για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. 
  Αυτό γιατί διαπιστώσαμε ότι πολλοί πολίτες που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σαν το ελάχιστο μέτρο ανακούφισης, το αγνοούν.

    Πολύ απλά λοιπόν. 
 ►Η ΔΕΗ παρέχει Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες πολιτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% . 
  ►Οι κατηγορίες καταναλωτών που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι: 

  1) Οι μακροχρόνια άνεργοι για τουλάχιστον 6 συνεχόμενους μήνες και οι καταναλωτές με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000€. Το όριο των 12.000€ προσαυξάνεται κατά 3.000€ ανά τέκνο για τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Διευκρινίζεται ότι η μέση 4μηνιαία κατανάλωση πρέπει να κυμαίνεται από 200 έως 1.500 kWh. 
  2) Οι γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 23.500€. (Η μέση 4μηνιαία κατανάλωση πρέπει να κυμαίνεται από 200 έως 1.700 kWh).
  3) πολίτες με αναπηρία άνω του 67% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67% και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 23.500€ και μέση 4μηνιαία κατανάλωση από 200 kWh έως 1.700 kWh.
  4) πολίτες με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ή με προστατευόμενα μέλη με χρήση ιατρικών συσκευών και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 30.000€. (η μέση 4μηνιαία κατανάλωση πρέπει να κυμαίνεται από 200 έως 2.000 kWh). Οι καταναλώσεις νυχτερινού τιμολογίου δεν μετράνε στα όρια. 

  ►Αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.–7 μ.μ.
  ► Απαιτούμενα στοιχεία. Λογαριασμός ρεύματος της κύριας κατοικίας στο όνομα του πολίτη, ταυτότητα ή διαβατήριο, ΑΦΜ & ΑΦΜ συζύγου για τους έγγαμους. 
 ► Για τους ανασφάλιστους απαιτείται ο αριθμός πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο και ο ασφαλιστικός φορέας που εξέδωσε τη βεβαίωση.
  ► Τα άτομα με μηχανική υποστήριξη, χρειάζονται και: ΑΜΚΑ, βεβαίωση του κρατικού ασφαλιστικού φορέα που ανήκουν, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης στο σπίτι τους. 

   Διευκρινίζουμε: 
 α) ότι η παροχή πρέπει να είναι στο όνομα του αιτούντος Κοινωνικό Τιμολόγιο, η δε αλλαγή ονόματος είναι εύκολη διαδικασία στην ΔΕΗ. 
 Επαναλαμβάνουμε ότι το Κοινωνικό Τιμολόγιο είναι το ελάχιστο μέτρο ανακούφισης για τους ευρισκόμενους σε οικονομική δυσχέρεια συμπολίτες μας.

    Καλές γιορτές με ρεύμα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου