Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ο Φωκέας Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κώστας Παπαθανασίου...

 

   Εκδήλωση ενημέρωσης για ζητήματα σχετικά με το Ασφαλιστικό και ειδικά για την ισχύ της νέας ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Λαμία, με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

    Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου και παρέστησαν μέλη του Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της περιοχής. 

   Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προβλέποντας αισιόδοξη έκβαση και τονίζοντας ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις επιβάλλεται και πρέπει να γίνουν άμεσα.
 
    Σχετικά με την ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία είναι ευμενέστερη από την προηγούμενη, ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των οφειλετών και κάλεσε όσους δεν έχουν προχωρήσει σε τακτοποίηση των οφειλών τους, να το κάνουν άμεσα. 

   Χαρακτήρισε ως «ύστατη ευκαιρία» τις νέες ρυθμίσεις, πού φθάνουν μέχρι τις 100 δόσεις, με απαραίτητη προϋπόθεση την συνεπή καταβολή των τρεχουσών εισφορών. 
   Για τις συντάξεις τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην ομαλή καταβολή τους και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι και ο προϋπολογισμός του 2015 θα εκτελεστεί κανονικά, όπως έγινε με τον φετινό. 
 Ανέλυσε, μάλιστα περεταίρω το νέο ασφαλιστικό περιβάλλον πού θα διαμορφωθεί από 1/1/2015 (Ν. 3863/2010) και ξεκαθάρισε ότι θα αφορά μόνο τους νέους συνταξιούχους. 


   Επίσης, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό σύστημα γενικότερα και κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης θα είναι συνεχής και ότι τώρα, στη δύσκολη περίοδο πού όλοι μας βιώνουμε, δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος. 

  Δεν αντέχει η κοινωνία μας νέες αναβολές των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, είπε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, πού θα υπάρξει μετά την κρίση, πρέπει να συνοδεύεται από νέο Ασφαλιστικό σύστημα, υγιές, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο. 

   Εκεί ακριβώς κατατείνουν οι τεράστιες προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας τα τελευταία χρόνια με θέσπιση μέτρων εξορθολογισμού και νοικοκυρέματος ενός προβληματικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου