Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Δελφών για τον Ρωμανό...

ΣΥΡΙΖΑ
 
 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   «Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος κι ο συμβιβασμός εξευτελίζει και τις πιο γενναίες ψυχές , μια μονάχα ταχτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να είσαι ανένδοτος.».
 Νίκος Καζαντζάκης.

 
   
   ..Αθροιζόμαστε με όλους όσους υπερασπίζονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια του Ρωμανού.
 ..Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για την ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ’ αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου. Την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη.

    ..Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού δεν αποτελεί υπόθεση δική του και των οικείων του, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας, σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες πλήττονται συστηματικά για όλους και όλες.

    ..Όντας κρατούμενος, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μπορεί να παρακολουθεί τη σχολή του, ..« Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην πρόσβαση στην επαγγελματική και συνεχή κατάρτιση». Άρθρο 14 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    ..« Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, σε κρατικά εκπαιδευτήρια». Άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος.
  ..Το μεγαλείο της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων ανεξαρτήτως πολιτικής ή άλλης ταυτότητας.
  ..Στόχος ενός σύγχρονου και δημοκρατικού σωφρονιστικού συστήματος δεν μπορεί να είναι η εκδικητικότητα και η θέση πυγμής ενάντια στους κρατουμένους, αλλά η κοινωνική επανένταξη.
   Ο Ρωμανός είναι από αυτούς που διδάσκει αξιοπρέπεια και αντοχή.

    Είναι αυτός που παλεύει και διεκδικεί. 
 Είναι αυτός που σήκωσε το κεφάλι και δεν έγινε άλλο ένα θύμα της κρίσης που δημιούργησαν. 
 Είναι αυτός που δεν δέχτηκε τα τους κάνει την χάρη, και αυτοί τι έκαναν;
    Εφάρμοσαν μια από της χειρότερες μορφές εχθρότητας, τη λύσσα τους και την ποταπότητά τους να δουν να υποκύπτει , αυτόν που τόλμησε να τους αντισταθεί .Αυτόν που σήκωσε το ανάστημά του και τους συνέθλιψε. 

  .. Με αυτόν τον μαχητή που χάνει με την αναλγησία των κυβερνώντων τη μάχη για την ζωή συντασσόμαστε και με τον αγώνα του για την αφύπνιση της κοινωνίας διεκδικώντας την ορθή, δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη. 

   Άμφισσα 5/12/2014..

8 σχόλια:

  1. Για το 5άχρονο ΥΠΑΡΚΤΟ θύμα της κυβερνητικής πολιτικής δε μαθατε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς μάθαμε. Αλλά προφανώς έχετε επιλεκτική μνήμη. Να σας θυμίσω λοιπόν ότι πριν από λίγες μέρες υπήρχε ένα σχετικό δελτίου τύπου , που αφορούσε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Νοσοκομείο της Άμφισσας.Μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερη ανάρτηση του ίδιου blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τις ενοπλες ληστειες, για την απαγωγη και ομηρια συνανθρωπου για την συμμετοχη στους ¨¨πυρηνες¨¨ καμια κουβεντα ; Η αληθεια ειναι οτι ολοι εχουμε δικαιωμα στη μορφωση και την εκπαιδευση αλλα λαι ολοι εχουν ευθυνη απεναντι στις πραξεις τους.Η υπαρξη του καθενος μα του καθενος ειναι ιερη αλλα καποιοι την οριοθετουν μονοι τους για τον εαυτο τους αλλα αλλων η υπαρξη σημαδευεται απο διαφορους ¨¨ρωμανους¨¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία. Για απαγωγή και ομηρία πότε; Για συμμετοχή σε οργάνωση αθωώθηκε. Προς το παρόν από όσα μαθαίνω, κρίνω πως ο Ρωμανός παρανόμησε, αλλά δεν έκανε κάτι κακό.

      Διαγραφή
  4. Στο Γιουνανιστάν του 2014 η ένοπλη ληστεία δεν είναι κάτι... κακό !!!! Μια απλή...παρανομία είναι!!! όπως όταν χτίζεις και αντί να χτίσεις 95τμ χτίζεις 96τμ είσαι παράνομος αλλά όχι κακός!!! Πάντα ξέραμε ότι αριστερά και κοινή λογική είναι έννοιες παντελώς ασύμβατες, αλλά εδώ ξεπερνιέται κάθε όριο!!! Εμπρός λοιπόν, όλοι από ένα καλάσνικοφ και βουρ για όπου γουστάρει ο καθένας!!! Είπαμε, δεν θα κάνουμε και τίποτε...κακό!!! Και μιας και δεν είναι κακό, μήπως είναι και....καλό;;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον Δεν είπαμε για αριστερά. Αναρχικός είναι ο Ρωμανός. Εϊναι δυο εντελώς διαφορετικές έννοιες.

      2ον Δεν πείραξε κανέναν. Μια τράπεζα λήστεψε. Αν το έκανε με φόνο τα πράγματα θα ήταν σαφέστατα αλλιώς. Η οποία τράπεζα έχει φροντίσει να μπει όλος ο λαός σε μέτρα λιτότητας. Γιατί με τα λεφτά του λαού σώθηκαν ένα κάρο τράπεζες. Όπως η Πειραιώς που κόντευε να βαρέσει κανόνι και όχι μόνο την έσωσε το σύστημα, αλλά της έδωσαν και πρίκα την Αγροτική! Αυτές και άλλες πολλές "νόμιμες παρανομίες" είδε ο πιτσιρικάς, είδε και το μαντρόσκυλο του συστήματος να σκοτώνει τον φίλο του και είπε "ρε δεν γ@μι#στε" και έπιασε τα όπλα. Προφανώς και το παιδί έχει ψυχολογικά θέματα, αλλά είναι εν μέρει δικαιολογημένα.

      3ον Δεν είναι ένας κοινός ποινικός. Τα κίνητρά του δεν ήταν το χρήμα για να πλουτίσει, οπότε είναι κάπως άτοπο το "να πάρουμε όλοι ένα καλάσνικοφ και να ληστεύουμε". Είναι μικρός σε ηλικία και δεν έχει προλάβει να συμβιβαστεί με το σύστημα και θέλει να το πολεμήσει.

      ΥΓ Το αν είναι καλό ή κακό να ληστεύεις τράπεζα εξαρτάται από τους λόγους. Αν θες απλά να πλουτίσεις χωρίς να ιδρώσεις είναι κακό, γιατί σημαίνει πως κι εσύ είσαι ένα μάτσο χάλια, σαν κι αυτούς. Για τον λόγο του Ρωμανού δεν ξέρω να σου απαντήσω αν είναι καλό ή κακό. Αυτός από την μεριά του το βλέπει σαν εκδίκηση. Προφανώς και δεν είναι η λύση, αλλά στην απόγνωση ο καθένας κάνει απελπισμένες πράξεις. Δεν πρόκειται για κοινό ποινικό κρατούμενο, αν και καταδικάστηκε σαν ποινικός λόγω έλλειψης στοιχείων για κάτι άλλο. Είναι εμφανές ότι είναι κάτι "άλλο".

      Διαγραφή
  5. Η θέση του κάθε ημιπαράφρονα βρωμανού που τη βλέπει βοναπάρτης είναι καταφανώς μία: στο τρελάδικο με το ζουρλομανδύα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε παράφρονας, ούτε Βοναπάρτης. Βαλτός ήταν για να περάσει το βραχιολάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή