Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ 
 Κυριακή 14/12/2014 στις 7.30μμ 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ 
 Προβολή της ελληνικής ταινίας «Ο Διαχειριστής» του Περικλή Χούρσογλου 


   Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλής Χούρσογλου που έχει καταγωγή από το Χρισσό (η μητέρα του είναι το γένος Λιδωρίκη)

   ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
 ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ 

  Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ σπούδασε Μαθηματικά και Κινηματογράφο. Δούλεψε δίπλα σε σημαντικούς σκηνοθέτες, κυρίως στον Παντελή Βούλγαρη, που υπήρξε δάσκαλός του. Από το 2004 διδάσκει Σκηνοθεσία στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως καθηγητής Παν/μίου επιβλέπει Διπλωματικές, Ερευνητικές εργασίες και Διδακτορικές διατριβές. Ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μεγάλου μήκους: Λευτέρης Δημακόπουλος (1994), Ο κύριος με τα γκρι (1998), Μάτια από νύχτα (2004), Ο διαχειριστής (2009). Επίσης έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ («Συνάντησα και ευτυχισμένους μαστόρους» της ΕΤ-1, «Καβάλα-Αντανακλάσεις του χθες, μεταμορφώσεις του σήμερα» κ.ά.) 


   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «Ο Διαχειριστής» Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) στο Φεστιβάλ Θεσ/κης Σκηνοθέτης: Περικλής Χούρσογλου Παίζουν: Περικλής Χούρσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Γιουλάκη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κων/νος Χούρσογλου, Ιορδάνης Χούρσογλου Υπόθεση Ο Παύλος, γύρω στα 50, είναι παντρεμένος με τη Νίκη και έχουν δυο παιδιά. Η μητέρα του (Κατερίνα Γιουλάκη), διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, ζητά τη βοήθειά του. Ανέλαβε να φτιάξει τη κεντρική αποχέτευση, ο υδραυλικός (Κώστας Βουτσάς) τη γέλασε και τώρα όλοι την κατηγορούν πως έχει φάει λεφτά. Με άξονα την οικογένεια ξετυλίγονται καταστάσεις καθημερινές, συμπεριφορές οικείες, στιγμές που μπορεί να καθορίσουν την ζωή μας. Μια ελληνική ταινία, ένα καλογραμμένο σενάριο για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου