Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας: Ο δήμος Δελφών επιβάλλεται να πάρει πρωτοβουλίες για το κομμένο ρεύμα 400 οικογενειών συμπολιτών μας...

   Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
 

19-12-2014


     Σαν Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ζητήσαμε στη συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου τη Δευτέρα 22-12-2014 να συζητηθεί το θέμα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ». 

   Σε συνέχεια δε των προσπαθειών για την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων στην κατεύθυνση της διευθέτησης των προβλημάτων που απασχολούν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής: Τελευταία έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στον αριθμό των πολιτών, που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ. 

   Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 400 περίπου σπίτια και μαγαζιά στη περιοχή μας. Σίγουρα με τον τελευταίο μήνα του έτους γεμάτο χαράτσια, φόρους, τέλη, κτλ το νέο έτος θα μας βρει σε πολύ χειρότερη κατάσταση. 

    Καθημερινά όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν, μετά από 5 χρόνια μνημονίων και καταστροφικών κυβερνητικών πολιτικών, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

  Το πρόβλημα δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί κάτω από το χαλί. 
 Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος και απαθής.
   Όπως πολλές φορές έχουμε επαναλάβει το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν νοείται εν έτη 2015, που η εξάρτησή μας από την ηλεκτρική ενέργεια βρίσκεται σε απόλυτο βαθμό, να υπάρχουν τόσες πολλές οικογένειες χωρίς ρεύμα.

   Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συναισθανόμενη την ευθύνη και την ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας και πιστεύοντας ότι κανένα σπίτι δεν πρέπει να μένει χωρίς ρεύμα προτείνει τα παρακάτω άμεσα μέτρα:

  1. Την άμεση ενεργοποίηση της αρμόδιας επιτροπής για την επανασύνδεση των παροχών των ευπαθών νοικοκυριών.
  2. Άμεσα να γίνει ενημέρωση για τα συγκεκριμένα ζητήματα, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δελφών, ώστε να διευκολυνθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 
 3. Πάγωμα των χρεών σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε δυσχέρεια, κατάργηση των προστίμων και απόσυρση τυχόν μηνύσεων από την ΔΕΗ. 
 4. Θεσμοθέτηση ελαχίστου ορίου δωρεάν κατανάλωσης για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. 

   Ο δήμος επιβάλλεται να πάρει πρωτοβουλίες τόσο προς την περιφέρεια όσο και προς την ΚΕΔΕ και να διεκδικήσει χρηματοδότηση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του.

   Ελπίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο να διαμορφωθούν μέσα από τον διάλογο, αποφάσεις που θα βοηθήσουν, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, τους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου