Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κύριε Δάρρα, θα μας το κλείσετε το Νοσοκομείο, τελικά...;;;

   Έργα και ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας... έχουμε κάνει τόσα ρεπορτάζ σε όλα τα είδη των ΜΜΕ και έχουμε φθάσει το θέμα στην Βουλή ουκ ολίγες φορές...μέχρι τώρα σαν πολίτες, ανεχθήκαμε την εσωτερική εμπόλεμη ζώνη, το κλείσιμο του Μικροβιολογικού, την υποβάθμιση του Νεφρολογικού, τις διαδοχικές παραιτήσεις, την διαφορετική μεταχείριση εφημεριών, την μεταχείριση στα Κέντρα Υγείας με εορταστικά κλεισίματα και παραιτήσεις Δ/ντών, το καθεστώς "εσωτερικής λειτουργίας" και μερικούς κομματικούς διοικητές...

Τα παρακάμπτουμε όλα. 
 Το ζήτημα είναι ότι όπου πέρασε το ΔΝΤ Νοσοκομεία και Σχολεία κλείνουν... 

 Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και απ αυτή ο τόπος μας εχει πλεόνασμα, θα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες κινήσεις.
  Τα τελευταία χρόνια έχουμε εστιάσει στην διαφαινόμενη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας (πολυδύναμο Κέντρο Υγείας και διακομιστικό Κέντρο) στα πλαίσια του Καλλικράτη. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας... η επόμενη κίνηση που ετοιμάζεται θα το αποδείξει!
 Διότι αμέσως μόλις σταματήσει η λειτουργία και του Κέντρου Υγείας Ιτέας - το Λιδωρίκι πρακτικά το έχουν κάνει Αγροτικό Ιατρείο - την ίδια στιγμή θα μετατραπεί σε πρωτοβάθμια μονάδα το Νοσοκομείο, όπως ορίζεται...
 Καλό θα ήταν να συνηδειτοποιήσουν οι κεντρικοί και τοπικοί μας εκπρόσωποι ότι



στην πραγματικότητα  οι Φωκείς ανέχονται πολλά, όχι όμως όλα. Και όσες φορές χρειάστηκε το απέδειξαν.

 Είναι σαφές ότι ο κάθε διορισμένος Διοικητής, ως κομματικός υπάλληλος έχει δεσμευτεί εγγράφως να συμμορφώνεται με τις κεντρικές, τουτέστιν τροϊκανές επιταγές. 
 Επίσης, είναι προφανές ότι ο εκάστοτε κομματικός βουλευτής είναι υποχρεωμένος να εκλπηροί την κεντρική πολιτική γραμμή με την οποία συμφωνεί σε όλα τα αποφασιζόμενα, διαφορετικά θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί.
 Ακόμη έχουμε την τοπική Αυτοδιοίκηση. Λόγω της τραγικής αλλαγής Αντιπεριφερειάρχη ο κ. Μίχος εφ όσον απεδείχθη τόσο έτοιμος για την θέση, οφείλει να πράξει τα αυτονόητα. 
 Και έχουμε και τον δήμαρχο που γνωρίζει καλά τα συγκεκριμένα προβλήματα τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση από δεύτερη και τώρα πρώτη θέση...
 Έχουμε και κάτι άλλο όμως: έχουμε συμπατριώτες μας σε σημαντικές θέσεις στην Αθήνα και αλλού...
Τί κάνουμε λοιπόν; 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 
    Σε συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτών της Φωκίδας , αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας, το Δ/Σ του σωματείου εργαζομένων αναφέρει τα εξής:
  Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την συνάντηση φορέων του νομού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο, και τις «θετικές εντυπώσεις» που αποκόμισαν οι φορείς όπως αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο για την επίλυση των προβλημάτων του Γ.Ν Άμφισσας, ήρθε αρχικά η παραίτηση επιμελητή ιατρού της παθολογικής κλινικής και έπειτα του Διευθυντή της  Παθολογικής κλινικής για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα προβλήματα δεν επιλύονται με ευχολόγια.
   Η  κυβέρνηση της λιτότητας και των μνημονίων που συνεχώς περιορίζει τις παροχές προς τους πολίτες και προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του ιδιωτικού κεφαλαίου, αδιαφορεί για την λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου του νομού.
  Μοναδικό μέλημα είναι  όχι η παροχή υγείας αλλά τα οικονομικά νούμερα, με αποτέλεσμα  ο πολίτης να ωθείτε στα ιδιωτικά κέντρα, σε  εξωτερικούς ιατρούς  για θεραπεία ή σε νοσοκομεία εκτός νομού που και πάλι τον επιβαρύνουν οικονομικά.
   Καμία λύση από τις τελευταίες διοικήσεις του νοσοκομείου και πως  άλλωστε να υπάρξει, όταν οι  διοικήσεις ακολουθούν τις εντολές αυτών που τις διόρισαν.
  Έδιναν «λύσεις» που δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο για προσλήψεις όταν την τελευταία τετραετία αποχώρησαν περίπου 55 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.
    Και επειδή τώρα το νοσοκομείο δεν διαθέτει κανένα παθολόγο πλέον, με θράσος θα υποστηρίξουν πως ήταν  προσωπική  επιλογή η παραίτηση, εμείς όμως θα τους  υπενθυμίσουμε πως  ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής διεμήνυε πως θα παραιτηθεί αν συνεχιστεί αυτή η ερημοποίηση του Νοσοκομείου από ιατρούς, και προσωπικό και οι εφημερίες καλύπτονται από παρεμφερείς ειδικότητες.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση του σωματείου αναφέραμε πως η ώρα που ο πολίτης θα αναγκάζεται να πουλά την περιουσία του για να πάει στο γιατρό είναι κοντά! 
Τώρα πλέον λέμε πως η ώρα αυτή έφτασε!!!
 
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                       ΣΑΜΠΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

6 σχόλια:

  1. Ο ΔΑΡΡΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ,ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΩΝ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακουσα οτι ο Δαρρας προσλαμβανει ¨δυσκολους" γιατρους σε βασικες κλινικες εκτος της παθολογικης
    ακουσα οτι αν και πληρωνονται δεν τηρουνται οι εφημεριες και εχει περισσοτερους γιατρους που φαινονται να κανουν εφημεριες ενω υπηρετουν αλλου
    ακουσα οτι δεν μπορεσε να ξεφυγει απτο "κατεστημενο" του νοσοκομειου και οι γιατροι συγκρουονται μεταξυ τους
    ακουσα και κατι αλλο οτι η πρωην θελει να ξαναγυρισει στη θεση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι ακουτε και λετε ο Δαρρας ουτε προσλαμβανει ουτε απολυει ο μισθος του ηταν μεγαλυτερος πριν η βουλευτης ομως που ειναι φυλαει το κ υ ιτεας μην κρυωσει που ειναι τα κινητρα για να ερθουν οι γιατροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΕΚΑ ΠΙΤ ΕΑΤΕΛΝΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ? ΑΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ..
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΥΡΟ , ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΡΑΚΙ.

    ΕΝΑΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΚΑΦΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΞΕΟΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΤΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ?ΡΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε παιδια ο Δαρρας δεν φταιει που οι γιατροι προτιμουν να μεταναστευσουν παρα να μπουν στο ΕΣΥ. Ουτε αγροτικοι δεν ερχονται πια παρα τις συνεχεις προκυρηξεις.δυστυχωσ τα χειροτερα επονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή