Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΝΕ ΛΑ.Ο.Σ Φωκίδος: μέτρα ανάπτυξης της φτώχειας και της εξαθλίωσης...

 
 ΝΕ ΛΑ.Ο.Σ ΦΩΚΙΔΟΣ 
    Στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας και 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. · 

  Εκτός από το ύψος της βασικής σύνταξης και το ΕΚΑΣ σημαντικά μειωμένες θα είναι και όλες οι νέες συντάξεις από το 2015 · Η τρόικα απαιτεί : Μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, και τέλος στις πρόωρες συντάξεις. · Το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις δεσμεύσεις λογαριασμών. · 170 δις. Ευρώ έχασαν τα Ελληνικά νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια. · Άλλες 15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να κλείσουν έως το τέλος  του έτους. Απώλεια 42.000 θέσεων απασχόλησης. · 
 Μέχρι τέλους του 2015 η ανεργία στο 27% · 30% η μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα από το 2009 έως σήμερα. Από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

  · Αντιμέτωποι με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ · Εάν οι απαιτήσεις της τρόικα περάσουν οι αποδοχές χιλιάδων συνταξιούχων θα μειωθούν έως και 30% · Ψίχουλα οι αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών. Δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής · 850.000 εργαζόμενοι απλήρωτοι έως και ένα χρόνο · Περίπου ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι θα δουν νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες θα φθάσουν στο 3% 

  · Εκτός αποζημιώσεων οι μεταφορείς για το Ρωσικό εμπάργκο. 10 εκατ. Ευρώ η ζημία για τους Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών. · Μείωση των μισθών κατά 10% υπέστησαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα το 2013 σε σχέση με το 2012 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ · Και νέοι σταθμοί διοδίων στις εθνικές οδούς.

  · Καταργούνται 123 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥ · Αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης της κατώτατης σύνταξης από 15 σε 20 χρόνια προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου εργασίας. · Όσοι χρωστούν θα χάσουν τα σπίτια τους.

   · Μειώνονται επικουρικά και εφάπαξ των ένστολων. Για όλα αυτά, όπως και για όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες, ο ΛΑ.Ο.Σ. πριν από τις Ευρωεκλογές προειδοποιούσε ότι θα συμβούν γιατί ήταν ήδη προαποφασισμένα και πολλά από αυτά και υπογεγραμμένα ενώ η τότε κυβέρνηση διέψευδε κατηγορηματικά και διαβεβαίωνε ότι μετά τις εκλογές δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα εις βάρος του λαού. 

  Ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα τώρα πλέον στην κρίση των πολιτών. 
 Σύντομα θα έχουμε εκλογές θα πρέπει οι πολίτες να έχουν όλα τα στοιχεία για να κρίνουν και να αποφασίσουν σωστά.

  Γραφεία: Γάτου 20 Άμφισσα

7 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ'ΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ .ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννικουλης Κ. Χρηστος10 Οκτωβρίου 2014 στις 9:37 μ.μ.

    Αγαπητέ μου . Στις 6-5-2010 Επιλέξαμε την ελπίδα και όχι τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδος σε αντίθεση με τα κόμματα τις αριστεράς και τη ΝΔ που επιδίωξαν την πτώχευση και τον ακαριαίο θάνατο της.
    Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο του πολιτικού κόστους για τη σωτηρία της πατρίδος κι όχι το λαϊκισμό των κομμάτων της αριστεράς και της ΝΔ που ενώ καταψήφισαν δεν είπαν ποτέ που θα βρεθούν άμεσα χρήματα που όπως θα διαπίστωσης από τα ντοκουμέντα που παραθέτω στο σύνδεσμο που σε παραπέμπω μας έλειπαν.

    http://laosfokidos.blogspot.gr/2012/03/blog-post_22.htm

    Ψηφίσαμε ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3845/6-5-2010/ΦΕΚ 65 (παρατίθεται ολόκληρος στο συνδεσμο) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ. Το συγκεκριμένο άρθρο στην παράγραφο 4 προέβλεπε «Τα Μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις να έρχονται στη βουλή για κύρωση.»

    Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (Όροι δανεισμού=Μνημόνιο) που παραχωρεί όντως Εθνική Κυριαρχία όμως όπως θα αποδειχτεί παρακάτω ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟ από το ΠΑΣΟΚ

    Καταψηφίσαμε όπως φαίνεται από τα πρακτικά της Βουλής που επίσης θα βρεις στο σύνδεσμο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι ψηφίσατε! Ο αρχηγός σας ξέρει, γιατί άλλα περίμενε, αλλά δε σας το λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη πρεπει να σας χρωσταμε και χαρη που δεν εχουμε να πληρωσουμε το ρευμα που δεν εχουμε να πληρωσουμε το φορο ακινητων.τον φορο εισοδηματος,εχουμε μειωσει τις αγορες ειδων πρωτης αναγκης,που πηδαει ο κοσμακης απο τα μπαλκονια απο απογνωση και πολλα αλλα.ακομα τα λεφτα απο τον μηχανισμο στηριξης μηπως πηγαν στις τσεπες των κερδοσκοπων και οχι στην πραγματικη οικονομια της χωρας?μπορειτε επισης να μου απαντησετε ποιος θανατος ειναι ο ''καλυτερος'' ο αργος δηλαδη αυτον που επιλεξατε εσεις χωρις να εχετε το δικαιωμα για τους ελληνες η ο ακαριαιος και ο περηφανος οπως ταιριαζει στον ελληνικο λαο?μηπως θα επρεπε να αναθεωρησετε τις θεσεις σας και να ταχθειτε με τις δυναμεις εκεινες που συμφωνουν με την σταση τις περηφανης αργεντινης η οποια οχι μονο αρνηθηκε να πληρωσει τους κερδοσκοπους αλλα τους υποχρεωσε να την δικαιωσουν και να ακυρωσουν την χρεοκοπια του ιουλιου[σας παραπεμπω στο αντιστοιχο αρθροτου defencenet.gr] καιοχι να ψαχνουν δανεικα για να πληρωθουν τα κορακια και να χρεωθουν στην ελλαδουλα?ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τα ομολογα του ελληνικου δημοσιου εγγραφα του κρατους ηταν και καταντησαν κουρελοχαρτα αρα για ποια εγγραφα και για ποιο ''κρατος'' μας μιλατε που αυτο το συναφι που το κυβερνησε το καταντησε μπανανια και'σεις βαλατε το χερακι σας με τη συμμετοχη σας σε μια απ'αυτες τις κυβερνησεις και μαλιστα την πιο προδοτικη γι'αυτο και φαγατε το μαυρο απο τον κοσμακη και τωρα ο αρχηγος σας κανοντας απεγνωσμενες προσπαθειες προσπαθει να επανελθει με τη βοηθεια του τρελλαντωνη για να κοψουν το δρομο του συριζα προς την εξουσια και σ'αυτο το σημειο το οποιο ειναι προ των πυλων θελω να δω τι θα απαντησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να συνεχίζεται να μη θέλετε να ενημερωθείτε είναι δικαίωμα σας . Το να μεταδίδετε όμως ανακρίβειες των παπαγάλων των ΜΜΕ προσπαθώντας να τους μιμηθείτε καταντάει γελοίο , αυτό το χιλιοειπωμένο ανέκδοτο της επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ έχει παλιώσει δεν βγάζει άλλο γέλιο. Κάθε μήνα τα ίδια λέτε και κάθε μήνα διαψεύδεστε . για το θέμα Τσιπρα τώρα η πολιτική Ιστορία έχει δείξει οτι όσο επιτρέπουμε να μας κυβερνάνε αδούλευτα χέρια τα δικά μας ματώνουν , επιβεβαιώστε το με την ψήφο σας για μια ακόμα φορά , αλλά υπάρχει μια λαϊκή ρήση η οποία λέει "Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" το τρις και το τετράκις δεν το είχαν προβλέψει μάλλον για να μας πουν πως θα έπρεπε να λέγονται όσοι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

      Διαγραφή
  6. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ[ΕΚΤΙΝΑΞΗ 174,9% ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΠ-ΣΤΑ 43,77ΔΙΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΕΠ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2013 ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ].ΑΝ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΟΛΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΛΩΝΑΝ ''ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ'' ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή