Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Δελφών: Θα παλέψουμε μέσα και έξω από το δημ. Συμβούλιο για ένα ανθρώπινο σχολείο...

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
    Δ. ΔΕΛΦΩΝ                                                          Άμφισσα 11/9/2014

 

   Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές

   Ευχόμαστε καλή νέα σχολική χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους δοκιμαζόμενους από την ανέχεια και την φτώχεια γονείς.
   Αυτή η σχολική χρονιά (όπως τόσες και τόσες) έχει να κάνει με μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, με ελλείψεις βιβλίων, με ακατάλληλα σχολειά (ΕΠΑΛ), με κακοπληρωμένους (ακόμη και με μπουρμπουάρ) δασκάλους, εξ αιτίας της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης.  
   Οι εκπαιδευτικοί θα βιώσουν από φέτος το μπαμπούλα του επιτηρητή μιας και αυτοί όπως και το σχολείο τους θα αξιολογούνται και ή θα «τιμωρούνται» με διαθεσιμότητες ή απολύσεις, ή θα παραμένουν στις θέσεις τους ενώ τα υπό αξιολόγηση σχολειά θα τα στέλνουν στους διάφορους χορηγούς ή θα πληρώνουν οι γονείς δίδακτρα, βιβλία κλπ. O δήμος Δελφών, όπως και κάθε δήμος, αποδεχόμενος τον Καλλικράτη και τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των κοινωνικών δομών, θα πρωτοστατήσει στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Το κόλπο γνωστό από την προηγούμενη δημοτική αρχή που αναλάμβανε υποχρεώσεις χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια με αποτέλεσμα να φορτώνει νέα βάρη στους δημότες. Δηλαδή τα δίδακτρα θα πληρώνονται είτε έμμεσα στο ίδιο το σχολείο είτε άμεσα μέσα από τα δημοτικά τέλη.
   Τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών θα αντιμετωπίσουν τον Καιάδα της ψευτοκατάρτισης ή η έξοδός τους από το σχολείο θα είναι γεγονός. Από πέρσι ήδη φάνηκε ότι ο νέος «θεσμός» (επιτυχία!!!!) της κυβέρνησης, η τράπεζα θεμάτων, είναι μηχανισμός εξόντωσης τόσο αυτών των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Καθιερώνει αυτή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε κάθε τάξη και παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, καθιερώνει τα φροντιστήρια, κυρίαρχο φορέα της παροχής παιδείας σε όσους ακόμη έχουν κάποιο κομπόδεμα. Αν κάποτε πουλιόταν σπίτια ή λιόδεντρα για να σπουδάσει ένα παιδί στο πανεπιστήμιο σήμερα θα πρέπει να πουληθούν και τα δυό στην ξεφτίλα για να τελειώσει το λύκειο!
  Χαρακτηρίζουν τα παιδιά μας σε κατηγορίες («δεν κάνουν όλα τα παιδιά για γράμματα» λένε) έτσι ώστε άλλα να σπουδάσουν και άλλα να πάνε φτηνοί  ή και τζάμπα εργάτες στα μεταλλεία, στις ιχθυοκαλλιέργειες ή στα ξενοδοχεία και στα ντιλίβερι.
Αυτούς τους σχεδιασμούς τους δοκίμασαν οι λαοί των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς μάλιστα τρόικες και μνημόνια. Σχεδιασμοί της ΕΕ που αποφασίστηκαν πολύ πριν την κρίση, για τα συμφέρονται του κεφαλαίου και μόνο. Για φτηνό, ευέλικτο, δουλικό προσωπικό, για πολλαπλασιασμό των κερδών τους.
...Και εμείς!! Ο λαός!!
 Αν και πριν από 3,5 μήνες το εκλογικό σώμα απεφάνθη για το ποια τοπική αρχή και ποια ΕΕ θέλει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σας καλεί ακόμη και τώρα να βγάζετε συμπεράσματα για το ποιοι είναι δίπλα σας και ποιοι απέναντί σας. Ποιοι θα σταθούν αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς που θα αγωνίζονται για καλλίτερη παιδεία, στους μαθητές για τα δικαιώματά τους και στους γονείς στη μάχη για το μεροκάματο τους. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ!! Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στα παιδιά μας. Θα παλέψουμε μέσα και έξω από το δημ. Συμβούλιο  για ένα σχολείο όπου θα μπορούν να φοιτούν όλα τα παιδιά των εργαζομένων, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Ενάντια σε ιδιωτικοποίησή του. Σε επιβολή διδάκτρων, χαρατσιών ή τελών. Μαζί με τους φορείς των καθηγητών, τα εργατικά σωματεία τους διάφορους συλλόγους πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας, να αλλάξουμε τα πράγματα. Εξ άλλου κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος. Οι αγώνες που πήγαν στράφι είναι αυτοί που δεν έγιναν.
  

ΟΙ δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Δελφών


Ιωσηφίδης Γιώργος και Γκούνη Ελένη

6 σχόλια:

  1. εξασφαλιστε πρωτα την θερμανση στα σχολια,νηπιαγωγια,παιδικους σταθμους για τον επερχομενο χειμωνα χωρις ερανους απο τους γονεις και δωρεες και αφηστε τους κακοπληρωμενους δασκαλους γιατι υπαρχουν και ανεργοι δασκαλοι και θα παραμεινουν ανεργοι για πολυ καιρο ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανακοίνωση είναι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αναφέρεται στο σχολείο που θέλει τι σύστημα. Το σχόλιο σου δεν είναι μακριά από αυτό που θέλει και πάλεψε η Λαϊκή Συσπείρωση στο προηγούμενο ΔΣ, δηλ. η θέρμανση να χορηγείται αποκλειστικά από το κράτος (ο Δήμος να διεκδικεί αυτά τα κονδύλια) και η πλήρωση όλων των κενών, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με μόνιμο προσωπικό. Εξ άλλου γι αυτά τα ζητήματα αλλά και για την αξιολόγηση θεωρώ ότι η Λ.Σ. πρωτοστάτησε στις ενημερώσεις και στις κινητοποιήσεις όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Και βέβαια η Λ.Σ. δεν κρύβετε πίσω από ανεξάρτητα, ακηδεμόνευτα, απολίτικα σχήματα όπως οι υπόλοιποι συνδυασμοί. Η Λ.Σ. είναι η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ και είναι γνωστοί οι αγώνες του για την παιδεία και για την ανεργία. Εξ άλλου η θέση του για την παιδεία επικεντρώνετε στο «Ενιαίο 12χρονο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δίχρονες δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Καμία επιχειρηματική δράση στην Παιδεία.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΩΡΓΟ,
    ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε ένα βήμα και συ στους αγώνες του ΚΚΕ!!! Δεν θέλεις; Δεν μπορείς;Δεν σε αφήνουν;Πάντως κρατάς ένα ήθος όχι σαν τον παρακάτω ανώνυμο!

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΑΠΟΔΙΑΛΕΟΥΡΑ,ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΡΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΠΑΧΝΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΤΟΚΑ.ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ;ΑΦΙΣΣΟΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή