Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο καμένος ελαιώνας του διεθνούς Δελφικού Τοπίου της Ουνέσκο με τη ματιά της Αγγελικής...

                                       
                 Ικετήρια λείψανα μιας αθάνατης Ιστορίας...



...χωρίς ελπίδα για νέα ζωή...


   ...αυτόπτες μάρτυρες του θανατερού εγκλήματος καιόμενοι από την φρίκη της αλήθειας...


...η προδοτική καταδίκη και η ανίερη πρόθεση...


...αρχαία κλώνοι στη νεκρή φύση που αποφάσισαν
 οι δράστες...


...εσίγησε κι ερίγησε το αύριο μπρος 
στην αποφράδα απόφαση...



...κλείνω στη χούφτα μου τον πόνο, 
μα μου καίει τα δάχτυλα της καρδιάς...



Η Αγγελική Τζαμτζή γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Άμφισσα. Το 2006 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Άμφισσας και από το Μάρτιο του 2012 είναι διπλωματούχος μηχανικός της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 
Σήμερα εργάζεται σε τεχνικό γραφείο.Χρόνια ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά. Το 2012 - 2013 παρακολούθησε τα σεμινάρια φωτογραφίας που έγιναν στην Άμφισσα και συμμετείχε στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας που έγινε στη Χάρμαινα, το καλοκαίρι του 2013. 
Είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας F9 του Νομού Φωκίδος. Συμμετείχε στην πρώτη έκθεση της ομάδας με θέμα την «Καθημερινότητα», τον Οκτώβριο του 2013 και στη δεύτερη το Δεκέμβριο 2013 – Ιανουάριο 2014 , με θέμα : « Τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα των Σαλώνων».

6 σχόλια:

  1. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΕΘΕΣΑΝ ΤΗ ΠΙΝΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ F9 , ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΟΥ,
    ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Xωρίς ελπίδα για νέα ζωή, αυτόπτες μάρτυρες του θανατερού εγκλήματος καιόμενοι από την φρίκη της αλήθειας, η προδοτική καταδίκη και η ανίερη πρόθεση, αρχαία κλώνοι στη νεκρή φύση που αποφάσισαν οι δράστες"
    Ούτε ο Καρυωτάκης τέτοια απαισιοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θα χαρούμε να ακούσουμε μία αισιόδοξη περιγραφή των φωτογραφιών. Περιμένουμε με λαχτάρα, να δούμε πως γίνεται το μαύρο, άσπρο...

      Διαγραφή
    2. Να σας πω... το καβούκι του τζίτζικα σηματοδοτεί νέα ζωή. Επίσης όπως θα ξέρετε, η γη δεν παρατά έτσι τις εκτάσεις να πεθάνουν. Σε λίγα χρόνια όλα μπορούν να επανέλθουν. Όχι αρκετά γρήγορα για να βγάλουν και πάλι εισόδημα οι όποιοι λίγοι αγρότες υπάρχουν. Αλλά η γη δεν υπολογίζει λεφτά και ανθρώπους. Θα κάνει την δουλειά της και θα τα επαναφέρει όλα, αλλά με τον χρόνο της.

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά, μπράβο! Μας βάλατε γυαλιά. Εντάξει, δεν είστε αγρότης, δεν έχουν καεί τα δένδρα σας, δεν έχουν αχρηστευτεί τα κτήματά σας, έχετε στοκ λαδιού ή τα μέσα να αγοράσετε, έχετε κάνει σύμβαση με την γη ότι θα ξαναφυτρώσουν οι αιωνόβιες ελιές μόνες τους και επί πλέον έχετε μια ΜΕΓΑΛΗ καρδιά...όλους τους συγχωρεί και όλους τους σκεπάζει. Η αισιοδοξία σας είναι τόσο δημιουργική που παρακάμπτει και αυτή την δικαιοσύνη. Να έρθετε στην δίκη του Σεπτεμβρίου να δείξετε και αυτή την προοπτική στους πληγέντες, στους κατοίκους που δεν έχουν λάδι και όσο για την ιστορία...ε, καλά τώρα! με τον χρόνο όλα θα γειάνουν ή στην καλύτερη θα ξεχαστούν

      Διαγραφή
  3. ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.ΑΛΒΑΝΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή