Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΟΣ άμφισσας: 3η Πανελλήνια Ορειβατική Διάσχιση Κορυφογραμμής Γκιώνας 11 και 12 Οκτωβρίου 2014


Το 2014 ήταν μία επιτυχής χρονιά για τον Ε.Ο.Σ. Άμφισσας αλλά και για την ιστορία της Ελληνικής Ορειβασίας μιας και η Ορειβατική Αποστολή στα Ιμαλάια στην οποία συμμετείχε και οργάνωσε , χωρίς ιδιαίτερα χρήματα και εξοπλισμό, το μέλος μας Αλέξανδρος Αραβίδης , στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Η αποστολή διήρκησε από τέλη Απριλίου 2014 έως αρχάς Αυγούστου 2014 και σαν στόχο της είχε δύο κορυφές των Ιμαλάϊων πάνω από 8.000 μέτρα , το MAKALU (8.463 μ.) και την δεύτερη πιο ψιλή κορυφή του κόσμου μετά το EVEREST το Κ2 (8.611 μ.).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ

Έπειτα από τον απαραίτητο εγκλιματισμό ο οποίος επιτυγχάνεται με την παραμονή του ορειβάτη σε μεγάλο υψόμετρο για κάποιο χρονικό διάστημα , ο Αλέξανδρος ξεκίνησε στις 16/05/2014 από την κατασκήνωση βάσεως και την Κυριακή 18/05/2014 έφτασε στην κατασκήνωση 3 σε υψόμετρο 7.450 μέτρων. Μετά από ολιγόωρη ξεκούραση πήρε την απόφαση να ξεκινήσει αμέσως για την κορυφή , προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις καλές καιρικές συνθήκες και παρακάμπτοντας την κατασκήνωση 4 σε υψόμετρο 7.800 μέτρων στις 19/05/2014 και λίγο μετά τις 06:00 ώρα Νεπάλ κατέκτησε την κορυφή MAKALU 8.463 μ.
Το MAKALU είναι το πέμπτο υψηλότερο βουνό του κόσμου και βρίσκεται στην οροσειρά των Ιμαλαίων μεταξύ Κίνας και Νεπάλ.

         
          Κορυφή MAKALU (8.463 μ)                           Κορυφή Κ2 (8.611 μ)

Η προσπάθεια του Αλέξανδρου συνεχιστικέ στην κορυφή Κ2 (8.611 μ.) που βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν – Κίνας στην οροσειρά του Καρακόραμ και είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό του πλανήτη μετά το EVEREST ,όμως λόγω των δυσκολιών της ανάβασης και κυρίως των απότομων και άγριων καταιγίδων , θεωρείται ότι είναι το δυσκολότερο ίσως βουνό του πλανήτη. Μέχρι το 2010 302 ορειβάτες είχαν καταφέρει να πατήσουν την κορυφή του σε αντιπαράθεση των 2.700 που έχουν πατήσει το EVEREST .
Ο Αλέξανδρος στις 26/07/2014 έπειτα από επίπονη και επίμονη προσπάθεια κατέκτησε την κορυφή του Κ2 (8.611 μ.) .
10 χρόνια μετά την κατάκτηση της ψιλότερης κορυφής του πλανήτη , το EVEREST , από Έλληνες Ορειβάτες , η Ελληνική Ορειβασία κάνει ένα μεγάλο βήμα «πατώντας» στην κορυφή ενός βουνού «μύθος» , άπιαστο όνειρο για πολλούς.
Να σημειωθεί εδώ ότι και δύο προσπάθειες έγιναν χωρίς την χρήση συμπληρωματικού οξυγόνου.
Συγχαρητήρια Αλέξανδρε και καλή συνέχεια.

Το Δ.Σ.
Του Ορειβατικού Συλλόγου
Άμφισσας



3η Πανελλήνια Ορειβατική Διάσχιση Κορυφογραμμής Γκιώνας
11 και 12 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Αρβανιτόραχη Καλοσκοπής – Πυραμίδα (2.510 μ.) – Κορυφογραμμή – Ρωμαίκο – Άμφισσα.

1η ΗΜΕΡΑ 11-10-2014
Αρβανιτόπαχη-Κέδρος-Βαθιά Λάκα-Πυραμίδα (2.510μ.)-Κορυφογραμμή-Μακρυλάκωμα-Αγκαθιάς-Ρωμαίκο (Ώρες Πορείας : 10)

2η ΗΜΕΡΑ 12-10-2014
Ρωμαίκο-Κήποι-Βασιλόρεμα-Λιανοκλάδι-Μακρή Λάκος-Άμφισσα (Ώρες Πορείας : 5-6)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Στη διαδρομή δεν υπάρχουν δύσκολα περάσματα ή επικίνδυνα σημεία που να απαιτούν υλικά ή γνώσεις αναρρίχησης.
  2. Στη διάσχιση μπορούν να συμμετέχουν όσοι διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση και τα απαραίτητα υλικά για ορεινή πεζοπορία.
  3. Οι ορειβάτες θα έχουν μαζί τους μικρό σακίδιο ημέρας με τα απαραίτητα κατ’αυτούς. Όλα τα υπόλοιπα , σκηνές , μεγάλα σακίδια κ.λ.π. θα μεταφερθούν από το οργανωτή σύλλογο στην κατασκήνωση (θέση Ρωμαίκο) με αγροτικά αυτοκίνητα.
  4. Λόγω του εκτεθειμένου αλπικού τοπίου , η διάσχιση θα γίνει υπό την προϋπόθεση να υπάρχει καλός καιρός , χωρίς ομίχλες κ.λ.π.
  5. Η συγκέντρωση των ορειβατών θα γίνει στην Άμφισσα την Παρασκευή το βράδυ. Το Σάββατο το πρωί στις 6:00’’ π.μ. θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την θέση Αρβανιτόραχη. Επίσης ορειβάτες θα μπορούν να έρθουν στην θέση Αρβανιτόραχη το Σάββατο το πρωί πριν την εκκίνηση ώρα 8:00’’ π.μ. Κι από εδώ θα υπάρχει μέριμνα για μεταφορά των σακιδίων στην κατασκήνωση.
  6. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας θα αναλάβει το φαγητό για το Σάββατο το βράδυ , το πρωινό της Κυριακής , σάντουϊτς για την πορεία της Κυριακής , εμφιαλωμένα νερά κ.λ.π.
  7. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στην διαδρομή δεν υπάρχει καθόλου νερό. Το τελευταίο νερό είναι πριν την Βαθιά Λάκα.
  8. Δυνατότητα να αποχωρίσει κάποιος με αυτοκίνητο λόγω προβλημάτων υπάρχει στις θέσεις Μακρυλάκωμα δηλαδή αφού πρώτα διασχίσουμε όλη την κορυφογραμμή , Ρωμαίκο και Λιανοκλάδι.
  9. Απαραίτητα θα πρέπει να έχετε μαζί σας σκεύη για φαγητό . Δεν θα υπάρχουν πλαστικά σκεύη μίας χρήσεως .
  10. Για να πραγματοποιηθεί η διάσχιση απαραίτητη είναι η οικονομική συμβολή όλων όσων θα συμμετέχουν. Το ποσό συμμετοχής είναι 20 € το άτομό και περιλαμβάνει , μεταφορά με λεωφορεία , δύο μεταφορές σακιδίων , φαγητό-πρωινό , εμφιαλωμένα νερά-σαντουϊτς κ.λ.π. ότι παραπάνω χρειαστεί θα καλυφθεί από τον Ε.Ο.Σ. Άμφισσας.
  11. Παρακαλείστε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχών για την καλύτερη οργάνωση της διάσχησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  1. Κώστας Παπαγεωργίου τηλ. 6984282111
  2. Ηλίας Κολοβός τηλ. 6944274758
  3. Σελίδα facebook eosamfissas



Το Δ.Σ.
Του Ορειβατικού Συλλόγου
Άμφισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου