Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Παρέμβαση Παναγιωτόπουλου για το κλείσιμο του Γηροκομείου Άμφισσας....





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Το Γηροκομείο της Άμφισσας δίνει τον ύστατο αγώνα για την επιβίωσή του κι ένας βασικός λόγος για την κατάληξη αυτή είναι ότι από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα υπήρξε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και εκλογικής κερδοσκοπίας.
Υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο που εξ αρχής στήθηκε και λειτούργησε μέσα στα τελευταία έτη το Ίδρυμα αυτό.
Υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες στο κεντρικό κράτος που δεν τήρησε και δεν τηρεί τις νόμιμες υποχρεώσεις του, αλλά και τις ηθικές του υποχρεώσεις έναντι των ευεργετών και των αδύναμων της κοινωνίας μας, ευνοώντας σκανδαλωδώς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια εις βάρος των αντίστοιχων Ιδρυμάτων.
Χωρίς να έχω καμία θεσμική σχέση και με δεδομένη ως συνήθως την απουσία κάποιων που θα έπρεπε να ασχολούνται αρμοδίως, προσφέρθηκα και ενήργησα όποτε μου ζητήθηκε, σε κρίσιμα ζητήματα για την επιβίωση του Γηροκομείου, όπως σε πολλές και περίπλοκες νομικές πτυχές της υπόθεσης κληρονομιάς Ζησίμου.
Είναι γνωστό ότι μέσα στον Ιανουάριο (χάρη και σε δική μου προσωπική εργασία) προτάθηκε από ομάδα Ιδρυμάτων συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία το κράτος μας εκπληρώνει την αυτονόητη υποχρέωσή του, να συμψηφίζει δηλαδή λογιστικά τις οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τα Ιδρύματα με τις ασφαλιστικές εισφορές που τα Ιδρύματα οφείλουν προς το Ι.Κ.Α. Με τον τρόπο αυτό (που δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στο κράτος) πολλά Γηροκομεία θα μπορούσαν να ξανασταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους.
Ειδικά για το Γηροκομείο της Άμφισσας, η ψήφιση μιας τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης, σε συνδυασμό με τον απαραίτητο και αποδεκτό από τους εργαζομένους εξορθολογισμό της λειτουργίας του Ιδρύματος, θα σήμαινε πλέον την οριστική διάσωση και τη μακροπρόθεσμη προοπτική του.
Γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα ψηφιστεί η αυτονόητη ρύθμιση αυτή; Ας μας απαντήσουν οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι. Το Γηροκομείο της Άμφισσας με τις συγκεκριμένες προτάσεις έχει φτάσει τόσο κοντά στην ισοσκελισμένη λειτουργία του, που σήμερα είναι μεγάλο κρίμα και ανεπανόρθωτο ιστορικό σφάλμα να κλείσει.
Για το λόγο αυτόν απευθύνω έκκληση σ’ όλους τους ουσιαστικά εμπλεκόμενους να δώσουν μια ευκαιρία επιβίωσης στο κορυφαίο αυτό Ίδρυμα της Άμφισσας, που επιτελεί μοναδικό κοινωνικό έργο και αποτελεί όραμα ζωής των μεγάλων ευεργετών της πόλης, απαιτώντας όλοι μαζί από την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις στοιχειώδεις και αυτονόητες ευθύνες της.
Προτείνω την κοινή κάθοδο άμεσα (τη Δευτέρα το πρωί) όλων των υποψηφίων Δημάρχων Δελφών, μαζί με τους θεσμικούς εκπροσώπους του Δήμου και του Νομού, στα συναρμόδια Υπουργεία, για να διεκδικήσουμε δυναμικά την επιβίωση του Ιδρύματος με τον τρόπο που αναλύω και αναλαμβάνω σήμερα σχετική πρωτοβουλία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 1η Μαΐου 2014
Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών

11 σχόλια:

  1. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ? ΤΟ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ " ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ " ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΏΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΡΩΤΩΝΤΑΣ ....Ο ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λορδε τα σαλωνα κατα που κοιτανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να σε δουμε τι θα κανεις ΟΧΙ μονο λογια εργα εδω και τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαστα ρε παναγινωτοπουλε...
    καστρα, σχολεια γηροκομεια ,κανεις παρεμβασεις..
    τελευταιος ησουνα στις προηγουμενες εκλογες μανουλα μου , και αν δεν σε εκανε ο φουσεκης μαγκα θα ησουνα για κλωτσες..εγινες και παραγοντας τωρα μαζεψου λιγο..
    ..."ΧΑΡΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"....
    Ξεκαβαλα λιγο ρε χαζουλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κιμωνας Κουλούρης έβγαινε πρώτος σε σταυρούς και ο Τσοχατζόπουλος, κοίτα τα χάλια τώρα εξυπνούλη. Και για το κάστρο, για πες μας ποιος έτρεξε, μήπως ο δικός σου, εξυπνούλη; Και οι δικοί σου πού το κατάντησαν, εξυπνούλη;

      Διαγραφή
  5. ΧΑΖΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΣια ΤΟΥ ΤΑΓΚΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα υπήρξε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και εκλογικής κερδοσκοπίας".
    "Χωρίς να έχω καμία θεσμική σχέση και με δεδομένη ως συνήθως την απουσία κάποιων που θα έπρεπε να ασχολούνται αρμοδίως"
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ "αρμοδίως" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;;
    ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;;
    ΘΑΝΑΣΑΚΗ,ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ "ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ";;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θανασακη,μπορει να μη πηρες το δακτυλιδι,αλλωστε κατι ηξερε ο Μεγαλος που το εδωσε
    αλλου,καποιο ομως.......μπακιρι πηρες και εσυ.
    Θανασακη,κατηγορεις τους προηγουμενους,για εκλογικη κερδοσκοπια, ενοωντας διορισμους
    ημετερων στο γηροκομειο, εσυ ομως προσετεριστικες και εμπλουτησες το ψηφοδελτιο σου,
    με τον αρχηδιορισμενο........Διευθυντη του γηροκομειου. Να τον χαιρεσε
    Θανασακη, αυτη ειναι η πιστη εφαρμογη...........ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου θυμίζεις τη παλιά Ελληνική ταινία " Ο Θανασάκης ο Πολιτευόμενος "
    Παρά τα ...ψευτο..." ανεξάρτητα ΄΄ και ...¨ ανανεωτικά ¨ δεν καταφέρνεις να κοροϊδέψεις τον...ντουνιά.....σαν τον ήρωα του έργου. Γιατί εκείνος ήταν μάγκας στη Κοινωνία και όχι κρυόκ@λ@ς σαν και σένα, που ξεσκεπάζεσαι απο μόνος σου, με τις αερολογίες που γράφεις.
    Και άν κρίνω και απο τα προηγούμενα σχόλια , όχι μόνο δεν παραμυθιάζεις κανένα , αλλά και τους εξοργίζεις όλους με τις ύπουλες και σκάρτες μαίμουδιές σου....που προσπαθείς να οδηγήσεις στο Φουσέκη όσα θύματα σε πιστεψουν , απο τη πίσω πόρτα. Ούστ θανασάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ το εγώ χρησιμοποιείς και καθόλου δε μου αρέσεις.....μας το παίζεις και παρθενογεννημένος. Μαζέψου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 1.31 ΠΟΛΥ ΕΓΩ !!!! ΚΑΙ ΑΜΑ ΒΓΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΛΑΨΕΙΣ. ΧΑΜΗΛΩΝΕ ΛΙΓΟ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΨΩΣΕΣ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΤΗΣ ΦΩΝΟΥΛΑ ΣΟΥ. ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή