Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών Κώστας Μπακογιάννης: Αντί...βιογραφικού...!!!



ΑΝΤΙ… ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΝΗΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΠΗΣ    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ   ΤΗΣ 

ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ  114  ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ & ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ



ΓΕΝΙΑ  114
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1952-1967
Όσοι υπήρξαν φοιτητές στην 8ετία του αστυνομικού κράτους του Κ. Καραμανλή, περίοδος Συνταγματικής Μοναρχίας-Βασιλευομένης  Δημοκρατίας
Μετά την απελευθέρωση ιδρύθηκε το τάγμα Κολυνδρού, το ΚολαστήριονΚολυνδρού, τάγμα βασανισμού  δημοκρατικών στρατιωτών (ιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι οδηγούνται στο τάγμα Κολυνδρού  με ειδικότητα  ημιονηγού-μουλαρά).
Στην περίοδο του αστυνομικού κράτους Καραμανλή οι δημοκρατικοί στρατιώτες ελάμβαναν την ειδικότητα του τυφεκιοφόρου και όλοι υπηρετούσαν τον Στρατό ξηράς. Ήταν η περίοδος του Κυπριακού, του βασιλικού πραξικοπήματος, αποστάτες- αποστασία, με τις ιστορικές δολοφονίες του Βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη και του φοιτητή ΣωτήρηΠέτρουλα.
Στις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και στην άγρια επιδρομή των δυνάμεων αποστολής, Αστυνομία Πόλεων & Χωροφυλακής τότε, προάσπιζαν του ανυπεράσπιστους φοιτητές οι οικοδόμοι της Αθήνας και του Πειραιά.

Σημαία της γενιάς του 114 :
ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
15%  ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

  Τον τίτλο της πήρε αυτή η γενιά από το ακροτελεύτιο άρθρο 114 του Συντάγματος 1952 που έλεγε : «Η τήρηση του παρόντος Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

ΓΕΝΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974

Αποτέλεσαν οι φοιτητές που αντιστάθηκαν ηρωικά στην ξενοκίνητη στρατιωτική Δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967.
Χρησιμοποίησε το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο σύνθημα της γενιάς του 114 σύνθημα  Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Η γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου αποτέλεσαν στην Μεταπολίτευση την εκπροσώπηση του Λαού μας στην Βουλή των  Ελλήνων και δυστυχώς απογοήτευσαν τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.

Ο Κώστας  Μπακογιάννης , από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ένα κίνημα που πρόδωσε τον Ελληνικό Λαό και εγκατέλειψε το Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό, υπήρξε Υποψήφιος Βουλευτής 1974,1977 και 1981.Υπήρξε δύο φορές θύμα και απώλεσε την βουλευτική κονκάρδα:
·    Το 1977 θύμα του εκλογικού Νόμου (Σούπερ ενισχυμένη αναλογική στις  διεδρικές εκλογικές περιφέρειες) που με 7.000 ψήφους δεν εξελέγη Βουλευτής και εξελέγη ο δεύτερος βουλευτής  της  Ν.Δ  με  3.500 ψήφους.

   .  Το 1985 όταν με το γνωστό πραξικόπημα του Ανδρέα Παπανδρέου κατηργήθη ο σταυρός προτιμήσεως και εφάρμοσε την λίστα του  ΗΓΕΜΟΝΑ, τοποθετώντας πρώτο στην λίστα τον Ε. Αλεξανδρή και δεύτερο τον Κ. Μπακογιάννη παρά την προτίμηση του Λαού της Φωκίδας. Τούτο αποτέλεσε ύβρη και περιφρόνηση του Λαού της Φωκίδας και τον Κώστα Μπακογιάννη , ο οποίος μη νομιμοποιώντας το πραξικόπημα του Ηγεμόνα απεχώρησε από το ψηφοδέλτιο.
   Ο Ε. Αλεξανδρής κατεχωρήθη έκτοτε ως «κλέπτης της βουλευτικής κονκάρδας» στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μηδέποτε εκλεγείς Βουλευτής με την ψήφο του Λαού της Φωκίδος.

. Πρώτος Σοσιαλιστής Κοινοτάρχης Ιτέας στην Μεταπολίτευση (1975-1979) και πρώτος Σοσιαλιστής  Βουλευτής Φωκίδας την περίοδο 1981-1985.

Συμπαραστάτης στους αγώνες των Μεταλλωρύχων της περιοχής μας και ολόκληρης της Ελλάδος και στους αγώνες του Λαού μας για ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, 
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 
 ΚΑΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

17 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ.
    ΕΝΩ ΟΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΟΤΗΤΑ, Η ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ.ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι συμφωνεί και ο κ. Μπακογιάννης σ΄αυτά..

      Διαγραφή
    2. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ..

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΛΕΤΕ..
    ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.
    ΨΗΦΙΖΩ ΧΛΕΜΠΟ..ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΕΒΑΙΩΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ Σ΄ΑΥΤΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ..

      Διαγραφή
    2. Πως τα καταφεραν ετσι! ο απερχομενος Φουσεκης υποδικος. Ο διάδοχος γλυτωσε το τασ στο τσακ με παραγραφη. Οι αντιδημαρχοι κατηγορουμενοι και απαλλαγμενοι με βουλευμα. Δημοτικοι συμβουλοι εκβιαζουν για ψηφο λογω υπηρεσιας και εχουν και συγγενεις που κατηγορηθηκαν για σεξουαλικα εγκληματα. Οι υποψηφιοι η οι συγγενεις τους κατηγορουνται για παρανομη εισπραξη επιδοματων σε βαρος συγγενων. Συνδυασμος ολων των περιπτωσεων ειναι αυτος

      Διαγραφή
  3. Περίοδος ΄52-΄67! Για την οικονομία της κουβέντας. θα δεχθώ ότι γίνονταν όλα αυτά που αναφέρεις κ. Μπακογιάννη! Η Ιστορία της Ελλάδας, όμως, δε ξεκινάει από εκεί! "Ξέχασες" ότι τέσσερα χρόνια πριν, κάποιοι σήκωσαν τα όπλα ενάντια στη νόμιμη Κυβέρνηση αλλά και ενάντια στη "μοιρασιά" που έκαναν οι "μεγάλοι" της γης! Σήκωσαν τα συμφέροντα του εαυτούλη τους και της σκοτεινής ιδεολογίας τους, ενάντια μιας Χώρας και ενός Κράτους που ακόμα δεν είχε συνέλθει από τις οδυνηρές συνέπειες ενός Παγκοσμίου πολέμου και μιας φριχτής κατοχής! Εύκολο είναι σήμερα να χτυπάμε στα πληκτρολόγια και να περιφέρουμε στο διαδίκτυο τις "επαναστατικές" μας απόψεις, αλλά, για να είναι η κριτική μας κατά το δυνατόν δίκαιη και αντικειμενική πρέπει να ερμηνεύουμε τα γεγονότα της εποχής εκείνης, σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες της εποχής εκείνης! Γιατί, ως πρώην κομμουνιστής που υπήρξες μπορεί να κληθείς από κάποιους να μας εξηγήσεις, το ίδιο διάστημα που αναφέρεις, πόσες ψυχές "αντιφρονούντων" χάθηκαν στις στέπες της πρώην Σοβιετίας; Περίμενα από τους ιδεολογικά ηττημένους τη δεκαετία του ΄90 περισσότερη σεμνότητα και μεγαλύτερη περίσκεψη στο τι γράφουν! Γιατί συμβαίνει να μην είμαστε όλοι ανιστόρητοι! Όσο για την επταετία του Καραμανλή, αυτή δε νομίζω να σε εμπόδισε και να σπουδάσεις, αναδεικνύοντας τις αναμφισβήτητες ικανότητες σου και να ανέβεις κοινωνικά, πράγμα το οποίο αναιρεί σε πολλά σημεία τη μνησίκακη κριτική σου για εκείνη την περίοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ12 Μαΐου 2014 στις 11:39 π.μ.

      Απάντηση σε ανώνυμο 11 Μαϊου 2014 3:9μμ

      Εγώ αναφέρθηκα στα γεγονότα που έζησα και σημάδεψαν τη μεταπελευθεροτική περίοδο. Δεν μπορώ να απολογηθώ για τη περίοδο τηε Εθνικής Αντίστασης, ούτε για το 1ο και 2ο παγκόσμιο πόλεμο γιατί έτσι πρέπει να φθάσω στην επανάσταση του 1821 ! Αυτό όμως είναι έργο του ιστορικού !
      Όσο για το αν με εμπόδισε το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή στις σπουδές μου σας λέγω :
      1ον η εγγραφή μου στο πρώτο έτος του Ε.Μ.Π. απαιτούσε 4.200 δρχ. και ο πατέρας μου πούλησε ελαιόκτημα στον <> 20 ελαιοδένδρων !!!
      Ο Γέρος της Δημοκρατίας έκανε την εγγραφή με 1 κινητό χαρτόσημο 5δρχ.
      2ον Δεν υπήρξα ποτέ κουμουνιστής.
      Υπήρξα σοσιαλιστής !!!
      3ον Όμως το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή με κατηγόρησε ότι υπηρέτησα στην ΟΠΛΑ καίτοι γεννήθηκατο 1941 !!!
      Πως αλλιώς θα με έκανε ΄΄μουλαρά΄΄ στο στρατό !!!
      Κώστας Μπακογιάννης

      Διαγραφή
    2. Στρεψοδικείς κ. Μπακογιάννη! Δε μπορεί να ήσουνα μικρός το ΄47-΄49 και να μην έχει άποψη και να έχεις για το ΄52! όλοι από το διάβασμα τη γνωρίζουμε εκείνη την περίοδο! Δε σου ζήτησε κανείς να "απολογηθείς" για τον εμφύλιο! Μπορείς, όμως να πάρεις θέση για τα όσα κακά πρόσθεσε στην ήδη αποδεκατισμένη Ελλάδα! Όλοι οι πατεράδες πούλησαν κάτι εκείνη την εποχή για να σπουδάσουν τα παιδιά τους! Και ο Παπαδόπουλος έδωσε δωρεάν βιβλία, αυτό δε σημαίνει κάτι! Άλλες εποχές εκείνες άλλες οι κατοπινές! Την εποχή που πήγες φαντάρος, δε νομίζω ότι υπήρχε ειδικότητα του "μουλαρά" στο στρατό, γιατί απλά δε διέθετε μουλάρια πλέον ο Στρατός αφού το "Ορειβατικό Πυροβολικό" είχε καταργηθεί εκ των πραγμάτων!!! Αντίθετα στις "σοσιαλιστικές" χώρες, τους αντιφρονούντες δεν τους έκαναν "μουλαράδες, τους έκλειναν στα "Γκουλάγκ" και στα ψυχιατρεία! Ή μήπως ήσουνα αρκετά μικρός τότε και δεν τα γνώριζες αυτά!!!

      Διαγραφή
    3. Πως τα καταφεραν ετσι! ο απερχομενος Φουσεκης υποδικος. Ο διάδοχος γλυτωσε το τασ στο τσακ με παραγραφη. Οι αντιδημαρχοι κατηγορουμενοι και απαλλαγμενοι με βουλευμα. Δημοτικοι συμβουλοι εκβιαζουν για ψηφο λογω υπηρεσιας και εχουν και συγγενεις που κατηγορηθηκαν για σεξουαλικα εγκληματα. Οι υποψηφιοι η οι συγγενεις τους κατηγορουνται για παρανομη εισπραξη επιδοματων σε βαρος συγγενων. Συνδυασμος ολων των περιπτωσεων ειναι αυτος

      Διαγραφή
    4. Φίλε, βλακεία επαναλαμβανόμενη, γίνεται συνήθεια! Κόψτο, δε σου βγαίνει!

      Διαγραφή
    5. Βλακεια ειναι σιγουρα το λιγοτερο. Αλήθεια ειναι?

      Διαγραφή
  4. Δεν γράφεις τίποτα για τα καλά παιδιά του φουσέκη που κατεβαίνουν υποψήφιοι !!!!
    Δεν μπορείς να πεις τίποτα για Μπακογιάννη που υπήρξε αγωνιστής στη ζωή του, ΕΝΤΙΜΟΣ, ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ !
    Σε ρωτάω λοιπόν, ποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν οι, παναγιωτόπουλος, ταγκαλής, και μέγκος ? Ή καλύτερα τι τους χαρακτηρίζει ?
    περιμένω και εγώ μια απάντηση από σένα που τα ξέρεις όλα να μου δώσεις μια εξήγηση και να μάθω και εγώ γιατί πρέπει να τους ψηφίσω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε, μην τους ψηφίζεις αλλά η Ιστορία δε μπαίνει στην κάλπη! Δε διαστρεβλώνεται από τον κάθε φανατικό ξερόλα υπερόπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπακογιαννη ο ΛΥΚΟΣ στην αναμπομπουλα χαιρεται. ΤΗΝ τεχνη την ξερετε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ12 Μαΐου 2014 στις 2:21 μ.μ.

    Απάντηση σε ανώνυμο 11 Μαϊου 2014 3:9μμ

    Εγώ αναφέρθηκα στα γεγονότα που έζησα και σημάδεψαν τη μεταπελευθεροτική περίοδο. Δεν μπορώ να απολογηθώ για τη περίοδο τηε Εθνικής Αντίστασης, ούτε για το 1ο και 2ο παγκόσμιο πόλεμο γιατί έτσι πρέπει να φθάσω στην επανάσταση του 1821 ! Αυτό όμως είναι έργο του ιστορικού !
    Όσο για το αν με εμπόδισε το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή στις σπουδές μου σας λέγω :
    1ον η εγγραφή μου στο πρώτο έτος του Ε.Μ.Π. απαιτούσε 4.200 δρχ. και ο πατέρας μου πούλησε ελαιόκτημα στον <> 20 ελαιοδένδρων !!!
    Ο Γέρος της Δημοκρατίας έκανε την εγγραφή με 1 κινητό χαρτόσημο 5δρχ.
    2ον Δεν υπήρξα ποτέ κουμουνιστής.
    Υπήρξα σοσιαλιστής !!!
    3ον Όμως το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή με κατηγόρησε ότι υπηρέτησα στην ΟΠΛΑ καίτοι γεννήθηκατο 1941 !!!
    Πως αλλιώς θα με έκανε ΄΄μουλαρά΄΄ στο στρατό !!!
    Κώστας Μπακογιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν πολύ τα βάζετε με το Μπακογιάννη ! όταν σας μιλάνε για κάθαρση σα λαμόγια παθαίνεται
    κάτι ! όπως ο διάολος το ..λιβάνι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή