Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μιχάλης Ηλιάδης:Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” λέει ΟΧΙ στην ίδρυση Πανεπιστημιακού τμήματος Ισλαμικών Σπουδών...

   Η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να ιδρύσει Πανεπιστημιακό Τμήμα Ισλαμικών σπουδών, στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, μας βρίσκει αντίθετους. Θεωρούμε ότι η ίδρυση αυτού του τμήματος είναι πρόκληση στην Ιστορία, στον Πολιτισμό και στην ευσέβεια του λαού μας. Στα 400-500 χρόνια σκλαβιάς της Μακεδονίας μας, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σφαγιάστηκαν από το Ισλάμ, επειδή ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Είναι προφανές ότι το προδοτικό σχέδιο των πολιτικών μας αποθρασύνεται: Μετά τα τουρκοσήριαλ προχωρούν τώρα στο τζαμί και στην ίδρυση τμημάτων Ισλαμικών σπουδών!
Αυτή η απόπειρα ίδρυσης, πέρα από τα φληναφήματα του Υπουργείου Παιδείας, εντάσσεται στα πλαίσια του Ισλαμικού επεκτατισμού και της προσπάθειας επιβολής των Ισλαμικών πολιτιστικών προτύπων. Στο όνομα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανοχής και της ανεξιθρησκίας, έννοιες άγνωστες για τις μουσουλμανικές χώρες, προτίθενται κάποιοι να προβάλλουν στα Δημόσια σχολεία και στα Πανεπιστήμια το Κοράνιο. Ένα «ιερό» κείμενο, όπως το αποκαλεί ο Γενικός Γραμματέας θρησκευμάτων, κ. Καλαντζής, το οποίο κηρύττει τη βία, τη μισαλλοδοξία, τον εξευτελισμό της γυναίκας, την αντεκδίκηση, τη δουλεία. Και προβάλλουν οι πολιτικοί μας το Κοράνιο, ενώ στην Τουρκία εορτάζεται επίσημα η Αλωση της Βασιλεύουσας με εξευτελιστικές για το Γένος μας τελετές!…
Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο ιεροσπουδαστήρια για τις ανάγκες της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης και φέτος για πρώτη φορά διδάσκεται το Κοράνιο στα Δημόσια σχολεία σε όσους μουσουλμάνους μαθητές το επιθυμούν.
Η Παράταξή μας είναι η μοναδική που αντέδρασε δημόσια στη δημιουργία Πανεπιστημιακού τμήματος Ισλαμικών σπουδών και τώρα καλεί τον Ελληνικό λαό να προσυπογράψει το κείμενο που ακολουθεί. Συγχαίρει τους καθηγητές του Ποιμαντικού Τμήματος για την ομόφωνη αντίθεσή τους, συγχαίρει και στηρίζει τους έξι καθηγητές του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης που είχαν την τόλμη και τη γενναιότητα να μειοψηφήσουν και να μην υπογράψουν την επαίσχυντη συνθηκολόγηση.
Την διάδοση του κειμένου μας και την συλλογή των υπογραφών, την εμπιστευόμαστε στους Έλληνες με Ορθόδοξη ψυχή και Ελληνική καρδιά!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» 

3 σχόλια:

  1. Καλέ με μπερδέψατε όταν λέγατε για ιερό κείμενο το οποίο κηρύττει τη βία, τη μισαλλοδοξία, τον εξευτελισμό της γυναίκας, την αντεκδίκηση, τη δουλεία.
    Νόμισα ότι λέγατε για την Παλαιά Διαθήκη.

    Ποιός θέλει να μας επιβάλει τα ισλαμικά πολιτιστικά πρότυπα; Το Υπουργείο Παιδείας; Της Νέας Δημοκρατίας; Αλήθεια;
    Σιγά πόσοι θα έρχονται για ισλαμικές σπουδές στη Θεσσαλονίκη. Μόνο στη Θράκη και στη Ρόδο έχουμε Έλληνες και Τούρκους μουσουλμάνους. Εδώ στη Στερεά και Πελοπόννησο τους σκοτώσανε όλους τον 19ο αιώνα. Στην επόμενη ανακοίνωση κοιτάξτε μην πείτε τίποτα για σαρία στα Σάλωνα.

    Είπαμε επαγρύπνιση αλλά όχι αποχαύνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο τα σήριαλ, άλλο οι ισλαμικές σπουδές. Αλλά η μισαλλοδοξία αυτά κάνει. Μπερδεύει το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κέρδισες τη ψήφο μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή