Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Βλάσσης Αρβανιτάς: Ζητώ διαχειριστικό έλεγχο για να σωθεί το ίδρυμα και την ανάκληση της απόλυσης καρκινοπαθούς υπαλλήλου του Γηροκομείου...

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Του Βλάσσιου Αρβανιτά, κατοίκου Ιτέας Δελφών Φωκίδας. Στην οδό Κίου αρ.4


Ιτέα 30-1-2014



Ι.     Ορίστηκα μέλος του ιδρύματος με την επωνυμία «Γραμματικοπούλειο -Μπάλειο-Τρίγκειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ιτέας», υπό την ιδιότητά μου του τοπικού συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών Φωκίδας, σύμφωνα με τη με αριθμό 282/2011 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Δελφών Φωκίδας, η οποία κρίθηκε ότι ελήφθη νόμιμα με την 1328/124407/2011 απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.


ΙΙ.    Ασκώ τα καθήκοντά μου νόμιμα και ουσιαστικά, με γνώμονα το συμφέρον του ιδρύματος και των τροφίμων εντός των πλαισίων του νόμου και των καθηκόντων μου. Όχι εικονικά ούτε διακοσμητικά, όπως δυστυχώς ολοένα και συνηθέστερα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν έχω παραβεί καμία από τις υποχρεώσεις μου και δεν έχω ενεργήσει προς βλάβη του ιδρύματος και των τροφίμων γενικότερα με κανένα τρόπο.

ΙΙΙ.  Στα  πλαίσια των καθηκόντων μου φρονώ ότι εντάσσεται και η άσκηση ελέγχου με μοναδικό κριτήριο την ορθή και σύννομη λειτουργία του ιδρύματος. Στα  πλαίσια αυτά ζήτησα με τις από 4-9-2013, 2-10-2013,  3-10-2013, 4-10-2013 αιτήσεις μου, αντίστοιχα, τα εξής;

Α) τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει λάβει χώρα από της πραγματικής λειτουργίας του ιδρύματος μέχρι και σήμερα. Τούτο ζητείται διότι υπάρχουν πράγματι πολλά ερωτηματικά σχετικά με την λειτουργία και την επιλογή προμηθευτών του ιδρύματος, εν γένει δε για την διαχείριση. Ο διαχειριστικός έλεγχος και μάλιστα κατεπειγόντως, εκκρεμεί ήδη από του έτους 2008 με αποφάσεις της Διεύθυνσης  Επιθεώρησης Διαχείρισης Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ με το από 24-12-2013 και με αρ, πρωτ. Δ.Κ.Π. 1196786 ΕΞ 2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών (Τμήμα Β) του Υπουργείου Οικονομικών ζητείται η επίσπευση του ελέγχου.

Β) τον έλεγχο νομιμότητας συμμετοχής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Για παράδειγμα θέτω υπόψη σας ότι ο κ. Κ. Κ. φέρεται να συμμετέχει πότε ως τέως εκπρόσωπος του Σωματείου Οικοδόμων, καθώς δεν είναι εκπρόσωπος του Σωματείου Οικοδόμων εδώ και πολύ καιρό, και πότε ως νέο μέλος του ιδρύματος σύμφωνα με τη 2/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος. Η απόφαση αυτή, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει εγκριθεί. Σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται εκπρόσωπος του ως άνω Σωματείου, κατά παράβαση του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ιδρύματος.

 Γ) τη χορήγηση αντιγράφων της αλληλογραφίας μου με το ίδρυμα , καθώς και των πρακτικών συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στα οποία συμμετείχα, καθώς και ανώνυμης καταγγελίας σχετικά με κακοδιαχείριση στο ίδρυμα. Τα αντίγραφα των πρακτικών  ακόμη δεν μου έχουν χορηγηθεί με προβληθείσα αιτιολογία ότι έχει υποβληθεί ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα…


Δ) την σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. με θέμα τη συζήτηση περί προσωρινής ανάκλησης της απόλυσης καρκινοπαθούς υπαλλήλου του ιδρύματος. Η καταγγελία της σύμβασης έγινε μετά από μήνυση που του υποβλήθηκε για αδίκημα κατά της τιμής και όχι για άλλο αδίκημα. Η τυχόν ακύρωση της καταγγελίας θα επιβαρύνει το ίδρυμα με αδικαιολόγητα μεγάλη δαπάνη, ιδίως σε μία εποχή που και η συνέχιση της λειτουργίας του για οικονομικούς λόγους δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εν όψει όσων το ίδιο το ίδρυμα, δια του εκπροσώπου του, στο με αρ. πρ. 471/24-7-2013 ομολογεί.

ΙV.  Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ενεργώ με μόνο γνώμονα το συμφέρον του ιδρύματος και κάθε προσπάθεια ανάσχεσης εκτέλεσης των καθηκόντων μου μόνο ύποπτη και υποβολιμαία μπορεί να χαρακτηριστεί. Εξ άλλου η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος επί μακρόν εκκρεμεί, θα καταδείξει ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το ίδρυμα αυτό καθαυτό και τους τροφίμους του και ποιος για αλλότριους σκοπούς.


Με τιμή

Βλάσσιος Αρβανιτάς
Τοπικός Σύμβουλος Ιτέας Δήμου Δελφών


14 σχόλια:

  1. "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΝΤΕΣ;;;"

    Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος:
    1)γιατί η διασύνδεση ενός κατηγορητηρίου σαθρου και χαλκευμενου(εναντίον του Β.Α κ του Α.Α,δύο είναι οι κατηγορούμενοι) στην υπόθεση με το ΙΚΑ Άμφισσας παράλληλα με τα συμβαίνοντα του Γηροκομείου;
    2)γιατί η δημοσίευση του διαβιβαστικου της Εισαγγελίας ΆμφισσαΣ προς την Α.Δ Φωκίδας σε γνωστή Ιστοσελίδα;
    3)γιατί καμμία αντίδραση από τις εν λόγω υπηρεσίες;Είναι σύνηθες έγγραφα τους να δημοσιεύονται άκριτα σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα;Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;
    Πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός ότι κανείς από την πολιτική ηγεσία (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΙ),από τους ένστολους εν ενεργεία και συνταξιούχους αξιωματικούς κ οπλίτες δεν παίρνει θέση και δεν αντιδρά!!!!
    Κύριοι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι ΘΕΣΜΟΣ και το ΠΑΛΛΑΔΙΟ των ΕΛΕΥΘΕΡΙΏΝ και η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ αγαπητοί μου είναι ΘΕΣΜΟΣ υπέρτατος για όλες τις ευνομούμενες κοινωνίες.
    Σκεφθείτε καλα και πραξτε.
    Κάποιοι πρέπει να ενημερώσουν τους πολιτικούς σας προϊσταμένους γιατί οι "ηγεμόνες" του τόπου αδιαφορούν ή κωλυσιεργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΕΓΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tora allazoun ta dedomena.toutos de leek oti fovotane tis nosokomes k to tager tis dieuthidrias.I ipiresia eimai afstiri me oles tis paravatikes simperifores ton sinadelfon tou i yparxei eidiki edoli gia ton sigkekrimeno?an telika dikaiothei tha tou zitisei kaneis signwmi?ston idio k stin oikogeneia tou?oxi allo karvouno!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς έχουμε μάθει να δεχόμαστε τον έλεγχο κ δεν υπάρχει κάτι μεμπτό... Απ"ότι φαίνεται όμως καποιοι άλλοι τον μπλοκάρουν μ'εντολές εκ των άνωθεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία παράγραφος της απάντησης του ιδρύματος αναφέρει:

    { Αν υποθέσουμε πως κάποιοι κόπτονται για το καλό του Ιδρύματος, γιατί δεν ήρθαν επωνύμως και με συγκεκριμένες προτάσεις βελτιώσεις της λειτουργίας μας;
    Αντί γι αυτό, άλλοτε με ανώνυμες επιστολές και άλλοτε με επώνυμες αιτήσεις τους έθεταν θέμα μη χρηστής και σύννομης διοίκησης γενικώς και αορίστως άκουσον, άκουσον! έως και στο πρωθυπουργό της χώρας!!!

    Πραγματικά να βγουν να πουν, ποια είναι αυτά τα φοβερά σκάνδαλα για τα οποία πρέπει να λάβει γνώση όλη η ελληνική επικράτεια και θέτουν σε κίνδυνο το Ίδρυμα; Πρόκειται για μια παραληρηματική συμπεριφορά κάποιων που πρέπει να σταματήσει γιατί κάνει κακό στον Ίδρυμα και στη πόλη μας.]

    Τί έχεις να απαντήσεις σε αυτό;
    Εστειλες εσύ επιστολή- αίτημα ως τον πρωθυπουργό επειδή υπάρχουν ερωτηματικά με την λειτουργία του ιδρύματος όπως αναφέρεις ΄΄η στην απάντηση του το ίδρυμα αναφέρεται σε κάποιον άλλον αποστολέα προς τον πρωθυπουργό;
    Αν έστειλες εσύ τήν επιστολή-αίτημα ο πρωθυπουργός τί σού απάντησε;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασκώ τα καθήκοντά μου νόμιμα και ουσιαστικά, με γνώμονα το συμφέρον του ιδρύματος και των τροφίμων εντός των πλαισίων του νόμου και των καθηκόντων μου.
    Εδώ τώρα να γελάσω;;;;;;;;;;;;; Και οι αναφορές του προσωπικού που άκουσα πως υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγω άκουσα οτι υπάρχουν αναφορές μαζεμένες από καμμια δεκαπενταριά άτομα..αλλά έτσι τυχαία έγιναν όλες μαζί μετά από 3 χρονια?Δεν νομίζω!!!εδω γελάμε!!!!Ευτυχώς που υπάρχουν κ εργαζόμενοι που δεν σκύβουν το κεφάλι!! Κι όταν καλείτε το ΕΚΑΒ να λέτε στους εκαβιτες να αλλάζουν περιβολή..μην πάθετε κ τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατι ολοι που κατηγορητε το γηροκομειο δεν ρωτατε τους εργαζομενους το πως πληρονωνται και τη γνωμη εχουν για τον βλαση. αντε μια βολτα και θα αναθεορησετε αποψεις για τον κυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΚΑΛΠΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΒΗΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟ ΕΣΒΗΣΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΚΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εάν θέλετε να δημοσιεύονται τα μηνύματά σας να γράφετε κόσμια. Διαφορετικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τα εκφράσετε που δεν απαιτούν νομιμότητα και δεοντολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. βλαση τα εχεις λυσει το προβληματα της ιτεας και πας να λυσεις και του γηροκομειου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή