Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΜΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΣΗ από το 2005...


Μη κυβερνητικές Οργανώσεις...  χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας...
τη χρονική περίοδο όπου επικεφαλής ήταν ο Αλεξ Ρόντος, μεταξύ των 400 περίπου, η ΜΚΟ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
 Έδρα Δελφοί

Από το 2005: Οικουμενική Δελφική Ένωση - ΔΕΛΟΙ, (190.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καλτσής Π., Ιδρυτικά μέλη: Μαγκανιά Μ., Παπαναγιώτου Δ., Κιούπης Ν., Παπαδημητρίου Π., Καλτσή Λ., Καλτσή Α., Καλτσής Ι.


78. Forum Δελφών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σοφία Μάππα, Ιδρυτικά μέλη: 

173. Σύγχρονη Δελφική Αμφικτυονία - Αθήνα, (89.215,7), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αποστολόπουλος Απ., Ιδρυτικά μέλη: Νώε Παρλαβάντζας, Στέλλα Χριστίδου.

 ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ  

Ecumenical Delphi Union

Description:
Αγορά εργων Τέχνης, Εμπόριο αρχαίων, Γκραβούρες, Οικουμενική Δελφική Ένωση






Το 2011,  Αθήνα, 04 Μαρτίου 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Β ‘ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.

  Σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών  στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ( 03/03/11) υπήρξαν σφάλματα  στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ποσών που δίδονται, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, σε Μ.Κ.Ο και αναπτυξιακά προγράμματα.
Ο ισχυρισμός είναι , βεβαίως , εξωφρενικός αφού ο εκπρόσωπος λέει ότι για δέκα και περισσότερα χρόνια άλλα λεφτά έδινε το Υπουργείο στις Μ.Κ.Ο και άλλα κατέγραφε στους ηλεκτρονικούς  καταλόγους  του.
 Αυτούς τους καταλόγους έδωσε μάλιστα και στην Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχα υποβάλει στις  9 Δεκεμβρίου 2010.
Αλλά οι δηλώσεις του εκπροσώπου δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σχετικά με την διαφάνεια στην διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών, αφού στην περίοδο 1999-2004 δόθηκαν σε Μ.Κ.Ο και  αναπτυξιακά προγράμματα 69 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ισχυρισμός ότι όταν ένα πρόγραμμα  ή μια χρηματοδότηση σε Μ.Κ.Ο βρισκόταν σε εξέλιξη σε πολλές χώρες το ηλεκτρονικό σύστημα  πολλαπλασίαζε (από μόνο του!) το συνολικό ποσό επί τον αριθμό των χωρών είναι αχαρακτήριστος.
Στην περίπτωση της Μ.Κ.Ο Οικολογική Κίνηση Δράμας το πρόγραμμα βρισκόταν σε εξέλιξη σε μια χώρα. Την Ελλάδα. Και όμως η Μ.Κ.Ο πήρε 84.000 ευρώ και το Υπουργείο την έχει χρεώσει με 532.500 ευρώ. Εδώ πώς έγινε ο πολλαπλασιασμός ;
O εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ισχυρίστηκε, επίσης, ότι παραστατικά υπάρχουν για όλες τις Μ.Κ.Ο και για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα.
Ο εκπρόσωπος προανήγγειλε έλεγχο (ο οποίος μάλιστα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου) για να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στην Βουλή.

Μόνον που αυτός ο έλεγχος θα γίνει από την ίδια την ΥΔΑΣ!  
Από την υπηρεσία, δηλαδή, του Υπουργείου που επί δέκα και πλέον έτη ξοδεύει με τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ σε Μ.Κ.Ο  και η οποία, τώρα, ισχυρίζεται ότι για όλα φταίνε οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι (και οι … τρελοί πολλαπλασιασμοί).
Δηλαδή οι ελεγχόμενοι θα είναι και ελέγχοντες !
Ερωτάται, λοιπόν, ο Υπουργός:
1. Ποια ποσά εκταμιεύτηκαν από το ΥΠΕΞ από το 1997 μέχρι σήμερα σε Μ.Κ.Ο και αναπτυξιακά προγράμματα και ποία ποσά πήρε η κάθε Μ.Κ.Ο ή έλαβε το κάθε αναπτυξιακό πρόγραμμα.
2. Ποία από αυτά τα αναπτυξιακά προγράμματα ή οι  χρηματοδοτήσεις των Μ.Κ.Ο αποτελούσαν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας και ποίο ήταν το ελάχιστο ποσό της συνεισφοράς που ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει η Ελλάδα σε κάθε αναπτυξιακό πρόγραμμα ή Μ.Κ.Ο.
3. Ποίοι υπάλληλοι υπηρέτησαν στην ΥΔΑΣ από το 1997 μέχρι σήμερα.
4. Ποιος (ιδιώτης η υπηρεσία του ΥΠΕΞ) κατάρτισε το πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταγραφής των επιχορηγήσεων στις Μ.Κ.Ο και στα αναπτυξιακά προγράμματα και με ποία διαδικασία.
5. Ποιο σφάλμα παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
6. Γιατί δεν ανατίθεται ο έλεγχος της πρωτοφανούς αυτής κακοδιαχείρισης (για να χρησιμοποιηθεί η πλέον ήπια έκφραση) σε επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, αλλά ο έλεγχος γίνεται από αυτούς οι οποίοι… ελέγχονται ! 
7. Εφόσον ο εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν παραστατικά για όλες τις Μ.Κ.Ο και για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα παρακαλούμε να μου κοινοποιήσετε  τα παραστατικά εξόδων για τις παρακάτω Μ.Κ.Ο ( στην δεύτερη στήλη αναφέρονται τα συνολικά ποσά τα όποια έλαβαν κατά την χρονική περίοδο 1999-2004):
ΜΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ 5.941.063
ΚΕΣΣΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2.357.486
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1.304.056
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 1.020.500

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΩΝ  550.000
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ 376.082
ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 290.542
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΚΟ 258.840
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 210.392
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ 208.412
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ 172.697
ΟΔΥΣΣΕΙΑ-ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ 117.388
Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ  105.600
ΝΟΜΟΣ & ΦΥΣΗ 97.500
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΜΥΝΑ 70.432
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 47.500
ΚΛΙΜΑΚΑ 40.000
ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΑ ΧΑΝ 17.942
                                                                                                                                                                                                                    Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                                                                                                                                                                    Αργύρης Ντινόπουλος

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή