Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Amfissapressa:ΚΟΡΔΩΝΕΙΟΝ...«ΘΕΑΤΡΟΝ»! με τσιφτετέλια και ημέτερους στην Άμφισσα...

   ΟΣΩΝ η μνήμη τρέχει στο Κορδώνειο Θέατρο, το ανεπανάληπτο κτίριο της Πλατείας  « Ησαΐα »  που στόλιζε για πολλές δεκαετίες τη πόλη της Άμφισσας, την δωρεά του αείμνηστου Νικολάκη Κορδώνη, του μεγάλου Δωρητού και Ευεργέτου της Άμφισσας θα πρέπει να ανακόψουν ταχύτητα και να βρεθούν μπροστά τη σημερινή πικρή πραγματικότητα.


            Η αναφορά γίνεται για τη κατοικία του αείμνηστου Δημάρχου της Άμφισσας Κωνσταντίνου Κορδώνη, ο οποίος υπηρέτησε πιστά και αφωσιωμένα τη πόλη μας την οποία αποδεδειγμένα υπεραγαπούσε και άφησε  σε αυτήν όλη του τη περιουσία,  σε εποχές όπου οι Δήμαρχοι, πραγματικοί   άρχοντες   της  πόλης,  ΜΟΝΟ  προσέφεραν  και  ποτέ  δεν  « ΕΠΑΙΡΝΑΝ»  για τον εαυτό τους.

             Ο  Κωνσταντίνος  Κορδώνης   δώρισε την  οικία του στον Δήμο Άμφισσας  και  αυτή περιήλθε  στη συνέχεια στον διευρυμένο Δήμο Δελφών  και  αφού επισκευάσθηκε η στέγη του  και το εσωτερικό του κτιρίου  αποφασίστηκε να εγκατασταθεί σε αυτό η Πινακοθήκη των Ανθίβολων του Παπαλουκά.  Τελικά η Πινακοθήκη μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο στη  Χάρμαινα  και  εκεί δημιουργήθηκαν χώροι για τη Χορωδία της Άμφισσας και τη Φιλαρμονική του Δήμου.
            
  Την προηγούμενη εβδομάδα προεξάρχοντος του Αντιδημάρχου κ. Ταγκαλή και με τη συνδρομή του Προέδρου της Χορωδίας κ. Μαστρογιαννόπουλου,  ακολουθούντος  ευγενώς και του Μαέστρου μας κ. Πάνου Βασιλείου  διοργανώθηκε  γιορτή  με προσκεκλημένους, πέραν των μελών της Χορωδίας και άλλων προσώπων, κατά  το  κοινωνικότερο ‘’κολλητών ’’ των διοργανωτών. 
  Τα αίματα άναψαν και  η γιορτή  εξελίχθηκε  σε τρικούβερτο γλέντι  με  ξεφαντώματα, μπουζούκια  και τσιφτετέλια ,  ‘’μετατρέποντας’’  την οικίαν,  αυτό το σεμνό  κτίριο  των  σεμνών  δωρητών,  εις  μπουζουχτσίδικο και ‘’θέατρον΄΄  στα μάτια των διερχομένων  και των γειτόνων συμπολιτών μας…
           
     Δεν  ενδιαφέρει  πόσα χρήματα ξοδεύθηκαν  για το φαγοπότι αυτό,  να  ήταν μοναδική η σπατάλη του Δημοτικού χρήματος.
               Εκείνο  το οποίο  προκαλεί  τον κάθε καλοπροαίρετο δημότη είναι  ότι η απερχόμενη Δημοτική αρχή  άρχισε να εκμεταλλεύεται  τη  κάθε  ευκαιρία,   μπαίνοντας  εναγωνίως σε  κλίμα  προεκλογικό, αντί να αποχωρήσει από τον Δήμο , ήσυχα – ήσυχα, τουλάχιστον να προσπαθήσει  στο  διάστημα που  απέμεινε των ολίγων μηνών  να συμμαζέψει  από τα  ασυμμάζευτα, ότι συμμαζεύεται από τη κακοδιοίκηση και την αλόγιστη σπατάλη  που έχουν φέρει το Δήμο σε κατάσταση χρεωκοπίας  με  εξαιρετικά  υψηλά  ελλείμματα  και….όχι μόνο…!!!!


Αναδημοσίευση: http://www.amfissapressa.gr

42 σχόλια:

  1. Το θέατρο του παραλόγου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φαίνεται αυτό; Είναι τόσο διαφορετική και διαυγής η γραφή του Άμφισσαπρέσσα που φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν γλύφει τους αιρετούς και λέει αλήθειες που μπορεί να πικραίνουν προσωρινά κάποιους μέχρι να δεχθούν ότι αυτά που γράφονται είναι αλήθειες.

      Διαγραφή
  3. Ναι, είναι διαφορετικό. Άλλωστε υπάρχει ο σύνδεσμος με την θεματολογία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είμαι μέλος της χορωδίας της Άμφισσας, είναι η γυναίκα μου και πολλοί φίλοι συμπολίτες μας! Η προσφορά τους, όπως πιθανόν να γνωρίζετε είναι ανιδιοτελής! Από κακή οργάνωση του Δήμου και έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας, δεν είναι ακόμα καλύτερη! Στις 8/1, αν θυμάμαι καλά, τα μέλη της Χορωδίας αποφάσισαν να κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα! Παράλληλα, αντί να πάνε σε κάποια ταβέρνα όπως άλλες φορές, λιτότητα γαρ, σκέφτηκαν να κάνει ο καθένας από ένα φαγητό και μετά το κόψιμο της πίτας να κάνουν ένα μικρό γλέντι! Έτσι και έγινε! Μάλιστα, επειδή τα μέλη είναι αρκετά, μαζεύτηκαν πολλά φαγητά πολλά από τα οποία την επόμένη τα πήγαν στο Γηροκομείο! Καμιά δαπάνη, δεν έγινε από το Δήμο!Φυσικά, όπως πληροφορήθηκα, είχαν πάει και κάποιοι από το Δήμο! Αν το μικρό γλέντι που έκανε μια ομάδα συμπολιτών μας που προσφέρει τόσα με την εθελοντική προσφορά της, ενόχλησε κάποιους, νομίζω ότι η αντίδραση τους όπως και η δική σας είναι πολύ υπερβολική! Και επειδή το σχόλιο σας είχε και συναισθηματική υφή ως προς τους Δωρητές του Κτηρίου, γνωρίζοντας προσωπικά τον αείμνηστο Κώστα και την σύζυγό του Γεωργία, λόγω οικογενειακής φιλίας με τους γονείς μου, σας διαβεβαιώνω ότι οι ψυχές τους θα είναι ικανοποιημένες που το σπίτι τους αξιοποιήθηκε και στεγάζει δύο πολύ σημαντικούς φορείς της Πόλης και του Δήμου! Πολλά άλλα δημόσια κτήρια καταρρεόυν από την αδιαφορία, αλλά κανένας δε μιλάει! Θα είχε κάποια αξία αν με τα δημοσιογραφικά σας σχόλια σταματούσατε την προηγούμενη Δημοτική αρχή, από του να παρανομήσει, αγνοώντας τη βούληση του διαθέτη, καταστρέφοντας τον υπέροχο κήπο του σπιτιού, για να κάνει ένα ένα παράνομο πάρκιγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σαλωνίτη, εικάζω πως η παρέμβασή σας δεν αφορά εμένα αλλά τον συγγραφέα του άρθρου, το οποίο αποτελεί αναδημοσίευση από site της Άμφισσας.Και πάλι η αναφορά σε "δημοσιογραφικά σχόλια" με μπερδεύει...

      Διαγραφή
    2. Ασφαλως Σαλωνιτη, επειδη οπως λες γνωριζες την οικογενεια Κορδωνη, θα επρεπε να γνωριζες και την διαθηκη του διαθετη. Αναφερει λοιπον οτι ο εκαστοτε δημαρχος δυναται να κανει εργα που θα ειναι επωφελη ''της αγαπημενης του πολης, της Αμφισσας'', οπως αναφερει χαρακτηριστηκα! Αυτο ακριβως εγινε απο την προηγουμενη δημοτικη αρχη. Αναφερεις βεβαια οτι το κτιριο στεγαζει την Φιλαρμονικη και την Χορωδια της Αμφισσας, χωρις - εσκεμμενα- να αναφερεις, τινος εργο ειναι και ποιος το εφτιαξε. Για τους τυπους αναφερω οτι το εφτιαξε η προηγουμενη δημοτικη αρχη. Αν βγαλεις τις παρωπιδες τοτε θα δεις πιο καθαρα την χρησιμοτητα ολων των εργασιων στο Κορδωνειο. Τελος, αφου θεωρεις οτι ηταν παρανομα τα εργα στο ''Κορδωνειο'', γιατι δεν το κατηγγειλες...Μαθημενος εισαι...Ετσι πληρωσε ο Δημος Δελφων 70.000 ευρω προστιμο, την καταγγελια σου για το σκεπαστρο του Δημοτικου γηπεδου, που κατα γενικη ομολογια εκανε το γηπεδο ''διαμαντι''.

      Διαγραφή
    3. "Ανώνυμε" 12:37, δεν απαντάς αν το πάρκιγκ πίσω από το σπίτι του μακαρίτη του Κορδώνη, είναι νόμιμο ή όχι!Γιατί δε γνωρίζω "διαθήκη" που να σπρώχνει τον εκτελεστή της σε παράνομες πράξεις!Είναι άκυρη και καταχρηστική! Όσο για το Στέγαστρο αν διαβάσεις τι απάντησε (ς) ο τότε δήμαρχος στον ημερήσιο τύπο θα δεις ότι είπε ότι είχε όλες τις άδειες!!! Τότε γιατί πλήρωσε το ποσό που λες το οποίο δε γνωρίζω αν είναι αλήθεια; Γνωρίζεις πόσο αυστηρή είναι η νομοθεσία όσον αφορά στην κατασκευή αθλητικών έργων;Ποιος είπε να μη γίνει το στέγαστρο!Η ερώτηση που έκανα και τότε ήταν:"Γιατί δε γίνεται νόμιμα; Ένας απλός πολίτης, μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο χωρίς άδεια; Αν δε σε ενοχλεί αυτό, πρόβλημα σου!Εμένα με ενοχλεί!

      Διαγραφή
    4. ΤΟΣΑ ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ
      ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙΤΕ?
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

      Διαγραφή
    5. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΟΜΩς ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ; ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΤΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Ο.Τ.Α.

      Διαγραφή
    6. ανωνυμε που γραφεις για τον ΟΤΕ, ξεχασες οτι ο ΟΤΕ είναι ξενη ιδιωτικη επιχειρηση και κανει οτι θελει; Ετσι τα καταφερανε οι πολιτικαντηδες!

      Διαγραφή
    7. Σαλωνιτη, και παλι εισαι- εσκεμενως- εκτος θεματος...Πως ειναι δυνατον, ενα εργο να ειναι παρανομο, οταν εχει την εγριση της Τεχνικης Υπηρεσιας του Δημου, του Περιφερειακου εποπτικου συμβουλιου Κληροδοτηματων, που εδρευει Λαμια και την εγριση του γενικου συμβουλιου κληροδοτηματων του Υπουργειου Πολιτισμου. Ολα αυτα ειναι μεσα στην μελετη για ολες τις παρεμβασεις που εγιναν στο Κορδωνειο. Μπορεις να τις αναζητησεις, για του λογου το αληθες...Το να συνεχισεις να στηριζεις την λανθασμενη αποψη σου, καταντα γραφικο! Νομιζα οτι τελος παντων ειχες βγαλει την μια παρωπιδα...Τωρα διακρινω οτι προσθεσες και αλλες...

      Διαγραφή
    8. Άλλο σου λέει; Απόφαση για αλλαγή της βούλησης του διαθέτη υπάρχει; Εκεί έγκειται η παρανομία και μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις! Το ίδιο έκανες και με το στέγαστρο και το πλήρωσαν οι δημότες τελικά!

      Διαγραφή
  5. Εμένα με ενδιαφέρει να μην πλανάται μια ανακρίβεια που προσβάλει συμπολίτες μας που προσφέρουν οικειοθελώς!Πάντως το (ανα)δημοσιεύσατε, χωρίς επιβεβαίωση της ορθότητας και άρα σας αφορά! Το site που αναφέρετε δεν το γνωρίζω και όσες φορές προσπάθησα να μπω, το google, με βγάζει στο δικό σας δημοσίευμα! Μπορεί να οφείλεται και στις ελλιπείς μου διαδικτυακές γνώσεις, Το "δημοσιογραφικά σχόλια" αναφέρεται στο γεγονός ότι ουδέποτε έγινε έρευνα για το πως και γιατί, ένας κήπος με πορτοκαλιές και λεμονιές σε ένα δημόσιο κτήριο καταστράφηκε για να γίνει πάρκιγκ! Ούτε ένα "οικολόγος" μίλησε ούτε κάποιος "πολιτιστικός" Φορέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντύπωση μου κάνει που δεν βρίσκετε το site, ένας τόσο επίμονος διαδικτυακός χρήστης!
      Τέλος πάντων, σε τέτοιες εποχές θα έπρεπε να είναι αναμενόμενες οι εντυπώσεις σε πανηγυρισμούς δημόσιων φορέων. Εκτός του ότι πουθενά δεν διάβασα κάτι που να υποτιμά την προσφορά και την λειτουργία των δημοτικών οργανισμών πολιτιστικού χαρακτήρα. Πέραν αυτού, σχετικά με τις ευθύνες που μου αποδίδετε για την απουσία παρέμβασης στην δημιουργία δημοτικού πάρκιγκ, σας ενημερώνω ότι παρέμβαση υπήρξε αλλά σκόνταψε στις κόρνες ενός μποτιλιαρίσματος...οι οικολόγοι και οι πολιτιστικοί φορείς, υποθέτω χωρίς να μιλώ εκ μέρους τους, ακολούθησαν το "όραμα" των υποσχέσεων δεκαετιών για την περίφημη συγκοινωνιακή μελέτη αποσυμφόρησης της πόλης! Κατά τα άλλα, ένα μεγάλο μπράβο στους συμπολίτες μας που προσφέρουν οικειοθελώς και σε ό,τι μας αφορά, βρίσκουμε εκπληκτική την ιδέα της διασκέδασης ρεφενέ σε δημόσια κτήρια, αρκεί να συμμετέχουν και οι τοπικοί μας άρχοντες ως ατραξιόν, όπως στην περίσταση

      Διαγραφή
    2. Κυρία Τσακίρη, το βρήκα, επιτέλους, σήμερα το πρωΐ το νέο site! Λυπάμαι που δε θα απαντήσω σε αυτό για το σχόλιο του! Δεν συνδιαλέγομαι με ανώνυμα site! Εσάς σας γνωρίζω, γνωρίζω τις απόψεις σας, χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνώ πάντα με αυτές, αλλά κάνετε μια δουλειά επώνυμα και υπεύθυνα! Φυσικά δεν περιμένω να ζητήσει συγνώμη από τη Χορωδία!Θέλει καρδιά αυτό για να γίνει! Όσο για το "ρεφενέ σε Δημόσια κτήρια" ας αναλογιστείτε πόσες φορές άλλοι φορείς και όχι του Δήμου, χρησιμοποιούν "Δημόσια κτήρια" και κάνετε την αυτοκριτική σας! Πάντως η Χορωδία, κάνει τιτάνιο έργο μέσα από αντίξοες συνθήκες και προβάλλει την περιοχή παντού όπου και αν πηγαίνει, χωρίς ουσιαστική βοήθεια! Είναι κρίμα γιατί πέσατε "θύμα" εμπαθών συμπολιτών μας που φαίνεται καθαρά ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς παρά την ουσιαστική ενημέρωση!Ακόμα και "κλεψίτυπο" "ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣΑ" λέει πολλά και έχει τη σημασία του!!!

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά δεν βλέπω καμία απολύτως προσπάθεια να υποτιμηθεί στο ελ'αχιστο η προσφορά της Χορωδίας και της Φιλαρμονοκής που όλοι τιμούμε στο ακέραιο! Σχετικά τώρα με τα "κλεψίτυπα", τι να σας πω, αυτά είναι μεταξύ σας...

      Διαγραφή
    4. Μεταξύ "μας"; Ποιος είναι ο άλλος; Δε σκιαμαχώ, κυρία Τσακίρη! Διάλογο κάνω με ανθρώπους!Όχι με φαντάσματα!

      Διαγραφή
  6. Επιτρέψτε μας, ως συντελεστές του Άμφισσαπρέσσα , να ευχαριστήσουμε την κυρία Πέννυ Τσακίρη για τη τιμή που έκανε στην ιστοσελίδα μας να αναρτήσει ένα απο τα πρώτα μας άρθρα. Επειδή η κ. Πέννυ είναι ότι καλύτερο έχουμε στη μαχόμενη δημοσιογραφία της Φωκίδας το γεγονός μας κολακεύει ιδιαίτερα.

    Ευχαριστούμε και τον σχολιαστή σας που χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο το τοπωνύμιο της πόλης μας, γιατί ενώ έχει ως αφετηρία την επίθεση στο άρθρο μας, ίσως και στην ιστοσελίδα μας, έμμεσα παραδέχεται ότι με πολύ συναίσθημα για το χώρο της οικίας Κορδώνη περιγράψαμε , ως πολύ καλά πληροφορημένοι και με πλήρη γνώση και έλεγχο των γραφομένων μας ότι συνέβη στη γιορτή. Χωρίς καμία πρόθεση να θίξουμε ότι δεν θίγεται αφ΄ εαυτού ως συμβάν και πολύ περισσότερο τη προσπάθεια τηςΧοροδίας και πολύ περισσότερο της Φιλαρμονικής μας.
    Διερχόμενοι μας ενημέρωσαν με λόγια που δεν μπορούσαμε να γράψουμε και με μία επιστολή. Δεν κρίνετε και σείς ότι έγιναν κάποιες υπερβολές σε σχέση με τον χώρο;
    Επιθυμούμε τον αντίλογο , ακόμη και άν είναι σε πλάγιο δεύτερο.
    Ευχαριστούμε και πάλι
    ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλε η συζυγος σαλωνιτη ημετερη;;;;;;;; μη χειροτερα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λιτότητα γαρ..............βλέπεις καμιά λιτότητα στους αιρετούς μας...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα ρεφενε παρτυ ειναι status
    ρεφενε δεν εφυγαν υπαλληλοι,μηχανηματα,γραφεια κλπ απο ιτεα για
    το εκλαμπροτατο υπερανω μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΣΕΚ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΦΣΕΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΧΟΡΟΔΙΑ. ΠΕΝΥ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΣ!ΑΥΤΟΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΛΑ!ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ;ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΚΟ!

      Διαγραφή
    2. Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΔΕΝ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
      ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
      ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΝΟΕΊΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
      ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΩΚΟ, ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

      Διαγραφή
  10. 'Όπως πολύ καλά τον στολίζει το Άμφισσαπρέσσα, ο κύριος που οικειοποιείται το τοπωνύμιο των Σαλώνων, όχι επάξια θα έλεγα, ως άνθρωπος του παρελθόντος, απο παλιά έχει αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη της διεφθαρμένης δημοτικής παρέας γιατί περιμένει διορισμούς τέκνων και θέσεις.
    Ένα τέτοιο πρόσωπο, που σέρνει πολιτικά βαρίδια, μπορεί να έχει ελεύθερη και αντικειμενική εκφορά λόγου; Όχι βέβαια.
    Απλά, γλείφοντας τα αφεντικά του και τη πολιτική βρώμα που έχει κολλήσει επάνω τους , ως ετερόφωτος και ασήμαντος ετέρος τους θα παραμείνει στο περιθώριο.
    Μόνο να φροντίσει να αλλάξει το ψευδώνυμο με άλλο που να του ταιριάζει
    Μέχρι να το αλλάξει θα υπογράφω και εγώ ως Σαλωνίτης, όπως αισθάνομαι και είμαι, μήπως και πάρει χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Παπούλιας, εμφανιζόμενος ταυτόχρονα με τη φωτογραφία του και το ψευδώνυμο ''Σαλωνίτης'', το ''κλεψίτυπο'' το έχει κάνει κάτι σαν μάσκα προσώπου, αφού υποκλέπτει και χρησιμοποιεί τον τίτλο των κατοίκων της Άμφισσας, ήτοι, των ιστορικών ΣΑΛΩΝΩΝ, χωρίς να έχει το δικαίωμα αυτό και εξακολουθεί να το καπηλεύεται, παρά το γεγονός , ότι πολλοί συμπολίτες μας τον έχουν καλέσει να το αλλάξει .
    Είναι ο μόνος που δεν μπορεί να υποδείξει σε άλλους τον τρόπο έκφρασής τους.
    Αν δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι υπάρχει ελευθερία έκφρασης και λόγου, ας κάνει μία….ενδοσκόπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΦΡΑΠΑ", ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΑΕΙ Ο "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ";
      ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΜΥΑΛΌ ΠΟΛΟ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ !ΤΗ ΜΙΑ ΓΙΝΑΣΑΙ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ Α΄" ΤΗΝ ΑΛΛΗ "ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΡΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥ!

      Διαγραφή
    2. Κύριε διαχειριστή του "ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣΑ" δε ξεκινήσατε καλά το ταξείδι σας! Αγνοείτε βασικούς κανόνες του δημοσιογραφικού "φερ πλέι"! Όταν γράφετε κάτι πρέπει να το διασταυρώνετε και όταν την "πατάτε" να ζητάτε συγνώμη!Γιατί κάποια στιγμή μπορεί να φτάσετε και μακρύτερα από μια συγνώμη, αν με αντιλαμβάνεσθε! Σε ό,τι με αφορά, νομίζω ότι σας απέδειξα ότι το "γλέντι" της Χορωδίας δεν πληρώθηκε από το Δήμο αλλά ήταν μια διασκέδαση με φαγητά από όλα τα μέλη!Καταλαβαίνω ότι η "κοινωνικότητα" ,δε σας είναι και πολύ οικεία λέξη, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό!Πρέπει να το δείτε εσείς ο ίδιος! Ναι πρόλαβα και κατοχύρωσα διαδικτυακά το ψευδώνυμο "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"! Το ξέρω ότι σας έχει ενοχλήσει αυτό, χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί! Έτσι εμφανίζεστε να έχετε άλλο ένα πρόβλημα μαζί μου!Δείτε το και αυτό! Επίσης πρέπει να γνωρίζετε και κάτι άλλο: Η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, συνήθως, δε γίνεται για να βγάζει κάποιος απωθημένα! Δημιουργείται για να εκφράζει τις απόψεις του, με τις οποίες δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι! Και σε κάθε περίπτωση, είναι γενναίο και "αντρίκιο", το να εκφράζεται κάποιος επώνυμα, πολύ περισσότερο όταν απευθύνεται στον άλλον με το ονοματεπώνυμο του!
      Ευχαριστώ που είχατε το χρόνο να με διαβάσετε!
      Ευάγγελος Παπούλιας.

      Διαγραφή
    3. ΠΟΣΕΣ ΑΝΤΡΙΚΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ; ΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ

      Διαγραφή
    4. "ΦΡΑΠΑ", ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ "ΓΛΕΝΤΙ" Ο ΔΗΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΣΕ Ο "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" Ε;

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΒΑΓΓΟΣ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΥΣΣΑΞΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ........

      Διαγραφή
  12. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΑΛΩΝΙΤΗ
    ΟΤΑΝ ΞΕΣΚΙΖΟΤΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

    ΚΟΨΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΡΙΖΙΤΗΣ Ο ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ Ο ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ

    "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
    ΙΟΥΝΊΟΥ 18, 2010 @ 9:20 ΠΜ
    Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο “Καλλικράτης” είναι μια δράση η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε “κεντρικά”, με κύρια κριτήρια και στόχο τα οικονομικα και διοικητικά οφέλη. Αν κάποιοι “γραφικοί” επιμένουν να ικανοποιήσουν τον στείρο τοπικισμό τους το νεοπλουτικό εγωϊσμό τους και το νεοφανή συναισθηματισμό τους, έ, πρόβλημά τους!

    ΑΠΆΝΤΗΣΗ
    Anonymous
    ΙΟΥΝΊΟΥ 18, 2010 @ 3:18 ΜΜ
    1. Έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ή έχουμε χούντα;
    2. Κρίνονται για την στάση τους οι θεσμικοί άρχοντες ή ενεργούν στο απυρόβλητο όπως τους αρέσει;
    3. Πόσο τίμιο είναι να μην αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη των αποφάσεών του όταν δεν αρέσει στους ψηφοφόρους του

    ΑΠΆΝΤΗΣΗ
    "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
    ΙΟΥΝΊΟΥ 18, 2010 @ 3:32 ΜΜ
    @ Ανώνυμος, 3:18,
    Δεν κατάλαβες,ή δε θες να καταλάβεις: Με βάση τα οικονομικά και διοικητικά δεδομένα του Καλλικράτη, η Ιτέα, 13 χιλιόμετρα μόλις από την Πρωτεύουσα του Νομού δεν ήταν δυνατό να γίνει έδρα Δήμου!Άλλο πράγμα το συναίσθημα και ο εγωϊσμός και άλλο η, σκληρή έστω, πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. HTANE καλη η τροικα και το δντ τοτε
    αρεσε τοτε το μνημονιο,το δντ κλπ απειραχτο ηταν το παιδι
    σου λεει δεν θα γινει και δημος η ιτεα με βολευει
    δεν θα υπαρχει τριτος δημος δεν δικαιουτε να υπαρχει
    να βαλω και για συμβουλος
    να κατεβαινω με την γκαμηλα στην αποικια για καφε
    εγω ο θεος ο πανταχου παρων και τα παντα σχολιαζων

    ΑΓΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ
    ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΩΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΝΟ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΙΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑ ΤΣΚΙΡΗ ΥΠΕΡΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΓΙΝΕΣ!!!!
      ΔΕ ΒΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ....ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?????

      Διαγραφή
    2. Σύμβουλος ή επικεφαλής; Να ρωτήσουμε και τον κόσμο...

      Διαγραφή
  14. Αγανάκτηση μόνο και οργή θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δημοσίευμα σαν αυτό του amfissapressa που αναδημοσιεύθηκε στο ΦΩΚΙΔΑ TV , όταν μάλιστα ο συντάκτης γνώριζε πριν την δημοσίευση , ότι τα εδέσματα που καταναλώθηκαν κατά την εκδήλωση , μιας και η Δημοτική σπατάλη ήταν η αφορμή για το δημοσίευμα , προέρχονταν από τα μέλη της χορωδίας και καθόλου δεν επιβαρύνθηκε ο Δημοτικός προϋπολογισμός.
    ‘’Ρίξε λάσπη ,και κάτι θα μείνει’’. Φαίνεται να γνωρίζουν καλά και ο amfissapressa αλλά και ο αναδημοσιεύσας ΦΩΚΙΔΑ ΤV την Γκεμπελική μέθοδο και την εφήρμοσαν σωστά.
    ‘’Αξιότιμοι κύριοι’’ των ΜΜΕ πρέπει να γνωρίζεται ότι τόσον η φιλαρμονική όσον και η χορωδία , στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος από 35ετίας , είναι σχήματα εθελοντικά και έχουν προβάλλει και προβάλλουν και θα προβάλλουν την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα παράγοντας πολιτισμό , κάτι που δεν παράγετε εσείς με τα δημοσιεύματα σας, ίσως γιατί ο όρος εθελοντισμός απουσιάζει από το λεξιλόγιό σας και η ενασχόλησή σας με τα κοινά είναι όπου υπάρχει συμφέρον.
    Επίσης δεν σας επιτρέπουμε ‘’αξιότιμοι κύριοι’’ των ΜΜΕ να χρησιμοποιείται αυτά τα σχήματα προκειμένου να ικανοποιήσετε προσωπικές κόντρες ,σε ότι αφορά δε το Ειλικρινά δεν βλέπω καμία απολύτως προσπάθεια να υποτιμηθεί στο ελάαχιστο η προσφορά της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής που όλοι τιμούμε στο ακέραιο!
    Και μόνο το γεγονός της αναδημοσίευσης φτάνει !
    Τελειώνοντας και σε ότι αφορά τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν σας πληροφορούμε ότι την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσουμε βιολιά !!
    Ιωάννης Τσινταβής
    Μέλος της Μικτής Χορωδίας Αμφίσσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι γιάννη ...μπράβο γιάννη ...καλά τα περνάτε και ας τον πεινασμένο κοσμάκη να λέει. καλά τα πάτε συνεχίστε τα ταξιδάκια και τα φαγοπότια όχι μόνο στην άμφισσα αλλά σε όλη την ελλάδα και στο εξωτερικό.....
      μέχρι να την μάθουν την άμφισσα έχετε χρόνια μπροστά........και ακόμα μέχρι να μάθουν τι κάνετε πάλι έχετε χρόνια μπροστά.......

      Διαγραφή
  15. Αγανάκτηση μόνο και οργή θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δημοσίευμα σαν αυτό του amfissapressa που αναδημοσιεύθηκε στο ΦΩΚΙΔΑ TV , όταν μάλιστα ο συντάκτης γνώριζε πριν την δημοσίευση , ότι τα εδέσματα που καταναλώθηκαν κατά την εκδήλωση , μιας και η Δημοτική σπατάλη ήταν η αφορμή για το δημοσίευμα , προέρχονταν από τα μέλη της χορωδίας και καθόλου δεν επιβαρύνθηκε ο Δημοτικός προϋπολογισμός.
    ‘’Ρίξε λάσπη ,και κάτι θα μείνει’’. Φαίνεται να γνωρίζουν καλά και ο amfissapressa αλλά και ο αναδημοσιεύσας ΦΩΚΙΔΑ ΤV την Γκεμπελική μέθοδο και την εφήρμοσαν σωστά.
    ‘’Αξιότιμοι κύριοι’’ των ΜΜΕ πρέπει να γνωρίζεται ότι τόσον η φιλαρμονική όσον και η χορωδία , στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος από 35ετίας , είναι σχήματα εθελοντικά και έχουν προβάλλει και προβάλλουν και θα προβάλλουν την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα παράγοντας πολιτισμό , κάτι που δεν παράγετε εσείς με τα δημοσιεύματα σας, ίσως γιατί ο όρος εθελοντισμός απουσιάζει από το λεξιλόγιό σας και η ενασχόλησή σας με τα κοινά είναι όπου υπάρχει συμφέρον.
    Επίσης δεν σας επιτρέπουμε ‘’αξιότιμοι κύριοι’’ των ΜΜΕ να χρησιμοποιείται αυτά τα σχήματα προκειμένου να ικανοποιήσετε προσωπικές κόντρες ,σε ότι αφορά δε το Ειλικρινά δεν βλέπω καμία απολύτως προσπάθεια να υποτιμηθεί στο ελάαχιστο η προσφορά της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής που όλοι τιμούμε στο ακέραιο!
    Και μόνο το γεγονός της αναδημοσίευσης φτάνει !
    Τελειώνοντας και σε ότι αφορά τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν σας πληροφορούμε ότι την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσουμε βιολιά !!
    Ιωάννης Τσινταβής
    Μέλος της Μικτής Χορωδίας Αμφίσσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε,

      αισθανόμαστε πηγαίατην ανάγκη να σας συγχαρούμε για την υπερασπιστική γραμμή του οικείου και επικεφαλής φορέα, τον οποία επαξίως εκπροσωπείτε, χωρίς ίχνος συμφέροντος όπως πράττουμε ημείς σύμφωνα με το "κατηγορητήριο"... προφανώς η δυνατότητα αναδημοσίευσης ή η προσωπική μας άποψη για την Χορωδία και την Φιλαρμονική, που έχουμε προβάλλει επί δεκαετίες με όλους τους τρόπους χωρίς ίχνος συμφέροντος, είναι ένα γκεμπελικό λάθος της επιθετικής λάσπης σε προσωπικές κόντρες...
      Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για τα εθελοντικά σας ένστικτα... Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αναλάβετε την θέση του Συνηγόρου του Πολίτη κάπου που να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ικανότητές σας...

      Διαγραφή
    2. ΤΩΡΑ ΠΕΝΥ, ΠΕΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ "ΠΗΓΑΙΑΝ ΑΝΑΓΚΗΝ" ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ:ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο "ΠΡΕΣΣΑΣ" ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ; ΕΓΏ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΜΠΛΕΞΕΙ!!!

      Διαγραφή
  16. ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ( 3:13) ΠΟΛΛΟΙ ΑΗΔΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΟΚΟΠΙ ΣΑΣ
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ''ΡΕΦΕΝΕ''
    Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ
    Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΑΝΤΙ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ,ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ , ΜΗ ΞΟΔΕΥΕΣΤΕ , ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.......
    ΖΗΤΕΙΣΘΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙΓΕΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΦΕΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ,ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΚΗΦΗΝΕΣ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή