Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η δόξα των σφαγείων Ιτέας: γίνονται εργοστάσιο σαπουνιού με εργάτες ψυχικά νοσούντες...έναντι 95!! εύρώ το μήνα, στην "βιομηχανική ζώνη" της πόλης!

 Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Ε.Σ.Π.Α. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα δημιουργήσει ένα εργαστήρι παραγωγής σαπουνιού από ελαιόλαδο.  
 Η Μονάδα  θα είναι επισκέψιμη και θα λειτουργεί και ως Εργαστήρι Εκμάθησης.
 Για την υλοποίηση της πρότασης θα προσληφθούν ένας (1) Χημικός, ένας (1) Υπεύθυνος Παραγωγής της Μονάδας Παραγωγής Σαπουνιού από Ελαιόλαδο, τρείς (3) Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ως εργάτες στην Μονάδα Παραγωγής Σαπουνιού από Ελαιόλαδο, ένας (1) Υπεύθυνος Υπηρεσιών Εναλλακτικού Τουρισμού, τρεις (3) Λήπτες Υπηρεσιών ΨυχικήςΥγείας εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Εναλλακτικού Τουρισμού καθώς και ένας (1) Λογιστής.
 O ΚοιΣΠΕ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος της επισκευής του κτιρίου που θα ανέλθει περίπου στις 25.000,00 €, καθώς και το κόστος του εξοπλισμού παραγωγής που θα ανέλθει περίπου στις 15.000,00 €. 
Η πρόταση είναι για επταετή σύμβαση μίσθωσης. Το συνολικό μίσθωμα που θα καταβληθεί στην επταετία θα είναι 8.000,00 €. Το ενοίκιο θα καταβληθεί εμπροστοβαρώς έως και τον Οκτώβριο του 2014, ενώ τα 
υπόλοιπα 5 χρόνια δεν θα καταβάλλεται ενοίκιο. 
Το ποσό του ενοικίου ανά μήνα θα εξαρτηθεί από το πότε θα ξεκινήσει η μίσθωση. 
Αν η μίσθωση ξεκινήσει τον Φεβρουάριου 2013, για τους πρώτους 21 μήνες (Φεβρουάριος 2013 – Οκτώβριος 2014) θα καταβληθεί μηνιαίο ενοίκιο 380,95 €. Αν η μίσθωση ξεκινήσει τον Μάρτιο 2013, για τους πρώτους 20 μήνες (Μάρτιος 2013 – Οκτώβριος 2014) θα καταβληθεί μηνιαίο ενοίκιο 400,00 €. 
Μετά την λήξη της επταετίας και σε περίπτωση παράτασης θα γίνει συμφωνία για το εφεξής καταβαλλόμενο μίσθωμα, ενώ σε κάθε περίπτωση λύσης ή λήξης της μίσθωσης δεν θα προβληθεί καμία απαίτηση από τον μισθωτή συνεταιρισμό για το κόστος της ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτιρίου, το οποίο θα παραδοθεί σε καλή κατάσταση».

Στην έρευνα για κατάλληλο κτήριο, προτάθηκαν διάφορα. Το μοναδικό τελικά που πληροί τις προϋποθέσεις είναι τα πρώην σφαγεία της Ιτέας... 

Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εγκατασταθούν στην Δ.Κ. Ιτέας και μάλιστα στα εγκαταλελειμμένα ουσιαστικά αυτά κτήρια. Έτσι θα παύσουν να υπάρχουν προβλήματα υγιεινής-καθαριότητας, θα ανακατασκευαστούν οι χώροι... 
Εισήγηση Αντιδημάρχου Ιτέας κ. Λαϊνη-Κολλιαλή

«Πληροφορηθήκαμε ότι η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, επιστημονικό σωματείο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό βρίσκεται στη λίστα με τους φορείς υπό κατάργηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η Εταιρία δραστηριοποιείται από το 1981 και έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Οι παρεχόμενες από την εταιρία υπηρεσίες καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των ψυχιατρικών αναγκών των κατοίκων των περιοχών όπου λειτουργούν δομές της και συγκεκριμένα στους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αττικής και Θράκης. Οι υπηρεσίες που παρέχονται επιδιώκουν πρωτίστως την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, την έγκαιρη παρέμβαση, την κοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών, την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και τη διερεύνηση αναγκών της κοινότητας με στόχο την αντιμετώπιση τους, μέσω επιστημονικών δράσεων αλλά και της λειτουργίας κλιμακίου κινητής ψυχιατρικής μονάδας με δωρεάν υπηρεσίες.»

                                                                        Αντιπεριφερειάρχης Παν. Γαζή

         * Ω, βαβαί, παπαί, Ιτεαλαλαί...

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!! ΟΠΩΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΜΕ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ!!!!! ΜΕ 95 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΕΓΩ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΩ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΑΠ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ, ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΓΟΝΑ, ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΛΙΣΙΒΑΣ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ ΠΙΑ? ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια αυτό που λέει ένας υπάλληλος που τον έδιωξαν, ότι υπάρχει τιμολόγιο για πετρέλαιο χιλιάδων ευρώ που έκαψαν,,,,,,,,,,,για θέρμανση!!!!!!!!!! στα σφαγεία της Ιτιάς? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή