Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ευχετήρια κάρτα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιτέας...

Η Ανάσταση πλησιάζει στην καρδιά μιας Πασχαλιάς με προσμονή, αγωνίες και ευχές σε φόντο παρά κάτι γαλάζιο...



...η εναρκτήρια δέσμευση ολοκληρώνεται με ένα ερημικό πρελούδιο από ξέπνοες σταγόνες στην αντήχηση της ευχετήριας βλάβης...σχεδόν ηθικής...




...στα ξέφτια του προεκλογικού χρόνου που οι δίδυμοι πύργοι φέρνουν πιο κοντά στην εποχή των γυρίνων... 


...και στην δύναμη της εικόνας των ξεβαμμένων κερκίδων...ο συνωστισμός προκύπτει από τις ενδείξεις των προθέσεων...





...πριν τα φαντάσματα του παρελθόντος στοιχειώσουν το δήθεν διασπασμένο δίδυμο των ενόχων...

Η Ανάσταση γίνεται και για τον Ιούδα...;
Read more »

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η Ασπασία έκανε το Πασχαλιάτικο θαύμα της!!! Διορίζονται παθολόγος και νεφρολόγος στο Νοσοκομείο Άμφισσας κατ΄εξαίρεση!!!....


Γραφείο Βουλευτή Φωκίδας

   Ασπασίας Π. Μανδρέκα
                                                         

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

            Σε συνέχεια των παρεμβάσεών της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Άμφισσας, μετά την παραίτηση τής μιας εκ των δύο γιατρών Νεφρολόγων που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο, η Βουλευτής του Νομού επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στο γραφείο του, προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας.
Ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε την Πρόσληψη στο Νοσοκομείο μας δύο, (2), Επικουρικών Ιατρών με Ειδικότητα Νεφρολόγου και Παθολόγου και μάλιστα έδωσε εντολή να συμπεριληφθούν οι δύο αυτές θέσεις στην σχετική Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που θα δημοσιευθεί πιθανότατα αύριο προκειμένου να ενισχυθεί, χωρίς καμία χρονοτριβή, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς της περιοχής μας.
             


Αθήνα, 29-4-2013,
Γραφείο Βουλευτή Φωκίδας,
Ασπασίας Π. Μανδρέκα
Read more »

Παγκόσμια Ιατρική πρωτιά από ...εξ αγχιστείας Ιτιώτη!!!


"Ελληνικό" τεστ αίματος για διάγνωση των μυκήτων

Τεράστια Ιατρική επιτυχία από τον  καθηγητή Ελευθέριο Μυλωνάκη, σύζυγο της επίσης ιατρού και Ιτιώτισσας Πολυξένης Κουτκιά:

Ένα νέο τεστ αίματος που μπορεί να διαγνώσει τυχόν μόλυνση από μύκητες τύπου «Κάντιντα» (Candida) μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ανέπτυξανέλληνες και αμερικανοί 

επιστήμονες στις ΗΠΑ. 


Η νέα διαγνωστική μέθοδος μπορεί να συντομεύσει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζονται οι γιατροί για να ανιχνεύσουν τις συχνές μολύνσεις από τον εν λόγω μικροοργανισμό.

Ο καθηγητής Ελευθέριος Μυλωνάκης (επικεφαλής από πέρυσι του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μπράουν), η Θεοδώρα Αναγνώστου (συνεργάτης του στο πανεπιστήμιο Μπράουν), καθώς και αμερικανοί συνάδελφοί τους με επικεφαλής τον Τόμας Λόουερι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", ανέπτυξαν ένα τεστ που σε σύντομο χρόνο ανιχνεύει το DNA πέντε από τα πιο κοινά είδη μυκήτων Candida.

Το τεστ βασίζεται στην τεχνολογία της μαγνητικής αντήχησης, μέσω της οποίας απομακρύνεται ο «θόρυβος» από άλλα βιολογικά μόρια στο αίμα και έτσι γίνεται ευκολότερος ο εντοπισμός των μυκήτων. Οι δοκιμές σε ένα μικρό αριθμό ασθενών έδειξαν ότι το τεστ έχει μεγάλη ακρίβεια διάγνωσης των μυκήτων.

Πολλά είδη Candida «φιλοξενούνται» στους ανθρώπους και το πιο κοινό από αυτά είναι το είδος Candida albicans, το οποίο, μεταξύ άλλων, ευθύνεται για συχνές κολπικές και στοματικές μολύνσεις. Πιο σοβαρές μολύνσεις συμβαίνουν, όταν ο μύκητας εισέρχεται στο αίμα, κάτι που συχνά συμβαίνει στα νοσοκομεία, π.χ. μέσω των καθετήρων και άλλων ιατρικών συσκευών.

Η ανίχνευση του μύκητα Candida στο αίμα είναι δύσκολη, καθώς θα πρέπει να ανιχνευθούν λιγοστά κύτταρα του συγκεκριμένου μικροοργανισμού ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα κύτταρα. Η σημερινή διαγνωστική μέθοδος παίρνει μέρες, γι’ αυτό το νέο τεστ, που είναι πολύ πιο σύντομο, αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τους γιατρούς και τους ασθενείς.

Ο Ελευθέριος Μυλωνάκης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το διδακτορικό του το 1994. Αφού εργάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», συνέχισε την καριέρα του στις ΗΠΑ, όπου, μεταξύ άλλων, διετέλεσε καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ έως το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος
Read more »

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αρβελέρ -Θα έχετε κράτος ως τον Σεπτέμβριο του 2013! [βίντεο]





Από την Ιόλη Πιερίδη
Parkside Wimbledon, Απρίλιος 2013. Οι καλεσμένοι του γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας στο υπέροχο σπίτι του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, χάζευαν τα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους του σαλονιού. Εκείνος με δύο άλλους Έλληνες φίλους του είχαν αποσυρθεί στο γραφείο του και συζητούσαν.
-Έχω κάτι για σας…,ακούστηκε κάποια στιγμή ο οικοδεσπότης.
Καθώς έκλεινε το συρτάρι του γραφείου του ένα αντίγραφο επιταγής πάνω στο οποίο υπήρχε ο αριθμός 6.000.000 δολλάρια και δύο ονόματα, έκανε την εμφάνισή του. Η επιταγή είχε πολύ παλιά ημερομηνία, δεκαετίες πίσω, αλλά τα ονόματα εκείνου που την εξέδιδε και του παραλήπτη είχαν μια σατανική “επικαιρότητα” στα πολιτικά πράγματα της Αθήνας. 
Τόσο βαριά επικαιρότητα που ούτε καν αυτή η δίκη του Άκη και της Βίκυς Σταμάτη, δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν την σημασία της. Ήταν μία από τις τουλάχιστον δύο επιταγές που είχαν ρίξει την κυβέρνηση του ανθρώπου που σε βαθιά γεράματα πλέον, αλλά πάντα κοτσονάτος, θα μιλήσει την Τετάρτη το απόγευμα στο Free Thinking Zone της Σόλωνος σε νεαρούς bloggers.
O εφοπλιστής και η παρέα του είναι το αντίπαλο δέος στη παρέα των Γερμανών επιχειρηματιών που λίγες μέρες πριν είχαν συναντηθεί στην βίλα του Σουνίου. Τα στρατόπεδα είχαν πλέον αρχίσει να ξεκαθαρίζουν. Αμερικανοί εναντίον Γερμανών με φόντο την Ελλάδα και την Κύπρο-για την ώρα.
Η παρέα του εφοπλιστή εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα και για την ώρα σχολίαζε ειρωνικά την “τιμή” των Ελλήνων πολιτικών. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να αναφερθούν με περίσσευμα χαιρεκακίας στην προσπάθεια του πρωθυπουργού Σαμαρά να καταφέρει ένα ραντεβού με τον Ομπάμα, βάζοντας μέσο, για την ακρίβεια ικετέυοντας την βοήθεια του Εβραικού λόμπι. Ο Σαμαράς όπως έγραψε πρώτο το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» έσπευσε καταιδρωμένος να δηλώσει συμμετοχή-από τους πρώτους- στο AJC Global Forum 2013- το οποίο διεξάγεται τις πρώτες μέρες του Ιουνίου στην Ουάσινγκτον με την ελπίδα ότι έτσι θα καταφέρει να δει και τον Ομπάμα.
-Ακόμη και να το πετύχει η συνάντηση θα είναι απόλυτα εθιμοτυπική, το κλίμα ψυχρό και σχεδόν στο όρθιο. Οι δικοί μας ξέρουν ότι ο Σαμαράς παραδόθηκε αμαχητί στους Γερμανούς και τώρα πλέον είναι αναλώσιμος ακόμη και για την Μέρκελ.
Στα αυτιά τους είχαν φθάσει οι πληροφορίες ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος αναζητά τον αντικαταστάτη του Σαμαρά , ει δυνατόν ως τις 20 Ιουλίου, και δεν υπήρχε πλέον κανένας λόγος οι Αμερικανοί να ανοίξουν παρτίδες μαζί του. Απλά για λόγους  fairplay δεν θέλουν να δυναμιτίσουν την γερμανική προεκλογική περίοδο κάτι που έκανε και η Μέρκελ όσο πλησιάζαμε στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου με την επανεκλογή του Ομπάμα.
Οι Σεπτέμβριος είναι το όριο για την Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζουν τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι Γερμανοί. Απλά ως τον Σεπτέμβριο ότι και να γίνει, αν χρειασθεί να γίνουν πράγματα (όπως θάλεγε και η Βάνα Μπάρμπα), αυτά πρέπει να γίνουν με σιγαστήρα, όπως οι κομψές, αθόρυβες εκτελέσεις, στις απομονωμένες βίλες με τα ξεχασμένα; πτώματα ακόμη και από Τον Θεό. Οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν μεθοδικά το σχέδιό τους που δεν είναι άλλο από την τορπίλη στο ευρώ σε πρώτη φάση. Μετά…(απλά να διαβάζετε «Κουρδιστό Πορτοκάλι).
-Το ευρώ είναι πλέον ένα κερί στον άνεμο. Ήδη οι αμερικανικές τράπεζες άρχισαν να δέχονται τα εκατομμύρια  που δραπετεύουν από τις ευρωπαικές χώρες του Νότου εξαιτίας της αντίληψης του Σόιμπλε για την οικονομική ηθική και την τιμωρία. Αυτό που έγινε στην Κύπρο δεν ήταν παρά ένα ακόμη βήμα προς την ανατίναξη του ευρωπαικού οικοδομήματος. Ποιος εμπιστεύεται πλέον την Ευρώπη;
.Σωστό είναι αυτό που λες, μόνο που καλά θα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με την Ελλάδα. Για την ώρα θα πρέπει να απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τα δεσμά και τις φοβίες που καλλιεργούν οι Γερμανοί σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Οι Έλληνες φίλοι μας δεν έχουν παρά να κοιτάξουν γύρω τους, για την ακρίβεια δίπλα τους. Η Τουρκία μέσα σε λίγα χρόνια όχι μόνο κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειο του ΔΝΤ αλλά γνωρίζει πλέον μια καλπάζουσα ανάπτυξη 8%  ΦΠΑ στην εστίαση  κι όχι το 23% της Ελλάδας. Οι Έλληνες δεν έχουν παρά να κοιτάξουν και το Ισραήλ το οποίο αποφάσισε να σταθεί μόνο του τα πόδια του μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να κάνουν την ανεξαρτησία της χώρας τους δική τους υπόθεση, όπως συμβαίνει με όλα τα σοβαρά κράτη του πλανήτη. Οι Έλληνες δεν έχουν να φοβούνται τίποτε αν εγκαταλείψουν το ευρώ, μόνο που πρέπει να το κάνουν με δική τους επιλογή και οργανωμένα.
Σ΄ αυτή την περίπτωση δεν αρκεί μόνο ο Αλαβάνος. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους ώστε να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Ανδρέας Ανδρέαδης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ο Τόμσεν μου έχει πει τα καλύτερα για τον Ανδρεάδη.
Χρειαζόμαστε νέο αίμα. Ο απρόβλεπτος Καμμένος είναι επίσης φίλος μας και σημειώστε ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να εκτιναχθεί σε ένα ποσοστό 15-18% εάν περιορίσει τα λάθη του και κάνει πιο κατανοητές τις θέσεις του για την διακυβέρνηση μιας χώρας η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το ευρώ…Σημειώστε ότι στα μέσα Μαίου ο Καμμένος θα είναι το πλέον σταθερό σημείο αναφοράς στο κομματικό σκηνικό της Ελλάδας που καταρρέει.
Aπό στιγμή σε στιγμή θα αρχίσει το τσουνάμι των δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ για κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς. Αυτό το γνωρίζουν και οι Γερμανοί γι΄αυτό φροντίζουν να πάρουν θέση για την επόμενη μέρα της πτώσης της κυβέρνησης Σαμαρά. Εκείνο που θα κρίνει ποιος από τους δύο-εμείς η οι Γερμανοί -θα έχουμε τον έλεγχο της Ελλάδας την επόμενη μέρα είναι τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε για να ποντάρουμε πάνω τους.
Οι δικοί μας στην Ουάσινγκτον θεωρούν την Ελλάδα και την Κύπρο τους πολιορκητικούς κριούς στην υπόθεση ανατίναξης της ευρωζώνης. Η Ελλάδα θα πληρώσει με πολύ σκληρό νόμισμα τους Γερμανούς πολιτικούς  και το πάθος τους για αιματηρή λιτότητα των αδυνάτων.
Από την άλλη μεριά οι Έλληνες πρέπει να ετοιμασθούν για την επόμενη μέρα που ξεκινάει μετά τις γερμανικές εκλογές για την χώρα τους. Δεν έχουν δικαίωμα, αυτή τη φορά, οι πολίτες της Ελλάδας να πουν ότι δεν γνώριζαν. Τους θυμίζουμε την δήλωση της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στην συνέντευξή της στο  Μega (σχετικό video) «Μου διεμήνυσαν ότι θα έχετε κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μετά τέλος….»

Read more »

Επιτροπή Αναπηρίας στην Άμφισσα!!

 Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των Υγειονομικών Επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξομάλυνση της λειτουργίας τους πανελλαδικά, με την σύσταση Υγειονομικών Επιτροπών σε περισσότερους νομούς.
Κατόπιν τούτου, γνωστοποιείται ότι μετά από σχετική απόφασή της, από 30/5/2013 θα λειτουργεί στην Άμφισσα Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α., με όλες τις ειδικότητες. Η νέα αυτή Υγειονομική Επιτροπή, θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών του Νομού Φωκίδας, οι οποίοι μέχρι τώρα μετέβαιναν στη Λαμία, προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια εκεί Υγειονομική Επιτροπή.
Επισημαίνεται, ότι το ΚΕ.Π.Α. είναι αρμόδιο για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση αναπηρίας.
Έργο των υγειονομικών επιτροπών είναι ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας, ο χαρακτηρισμός ατόμων ως ΑμεΑ, καθώς και ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται σχετική γνωμάτευση και τις οποίες δικαιούνται από την Πολιτεία τα άτομα με αναπηρία.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Read more »

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απίστευτο! "οικογενειοποιούν" την αναπτυξιακή Δεσφίνας με τους Γερμανούς και ρίχνουν τα χρέη στην Καπαφλή!!! Δείτε την ανακοίνωση και το βίντεο των Πολιτών στο Προσκήνιο...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  26-4-2013

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

Ο ΙΗΣΟΥΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ


Στο δημοτικό συμβούλιο 22-4-2014 συζητήθηκε η εκκαθάριση της αναπτυξιακής Δεσφίνας και η υπαγωγή των υποχρεώσεων της στο δήμο Δελφών. 

 Κανένα πρόβλημα μόνο που 1.900.000 ευρώ έλλειμμα προστίθεται στο υπάρχον του Δήμου!!! Φαίνεται πως για αυτό λεγόταν αναπτυξιακή. 

  Το χειρότερο όλων που ο αντιδήμαρχος κ. Ματζώρος το προσπερνούσε ομνύοντας στα έσοδα που φέρνει και θα φέρνει αν εφόσον και όταν οι γερμανοί επενδυτές επενδύσουν κερδίσουν και πληρώσουν… ε βλέπεις ο κ Αντιδήμαρχος συμφωνούντος του Δήμαρχου και με την συμπαράσταση λοιπών εξαπτέρυγων είναι της ιησουίτικης θεωρίας οπαδός.

Αν δεν αμαρτήσω  πως θα μετανοήσω?
Δηλαδή κκ δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να υπάρχει έλλειμμα για να «βγει» κέρδος ?

 Όσο για τα προσδοκώμενα έσοδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτά δεν προκύπτουν από την τεχνογνωσία η τις επενδύσεις της αναπτυξιακής αλλά από την ενοικίαση εκτάσεων της περιοχής Δεσφίνας.

  Το μοναδικό που  φέρνει η αναπτυξιακή είναι 1.900.000 Ευρώ χρέος που θα πέσει επί δικαίων και αδίκων πολιτών του Δήμου. Προς δόξα και τιμή όλων όσων τις τύχες μας ορίζουν!!! Δεν τελειώσαμε θα επανέλθουμε…

Στην διεύθυνση http://youtu.be/c1CUSMpt8Ok…..όσοι θέλουν μπορούν να δουν βιντεοσκοπημένη την συζήτηση.



ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       



Read more »

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΟΚ! Το ΤΑΙΠΕΔ θα πάρει τα Λιμενικά Ταμεία αφού τα κάνει δημοτικά...!!



                                               


 ΣΟΚαριστικά και απίστευτα είναι όσα αναφέρθηκαν στην Βουλή των Ελλήνων πριν λίγες ημέρες...

Σε επιβεβαίωση όσων είχαμε γράψει σχετικά με τα γερμανικά γραφεία και την πρόθεση των γερμανών να πάρουν τους δήμους, φυσικά ο πιο ελκυστικός είναι ο δήμος που έχει τους Δελφούς, αρχίζοντας από τους Δήμους που τα οικονομικά τους είναι στο κόκκινο - γνωρίζετε που είναι ο δικός μας - σε αυτό το άτυπο ΤΑΙΠΕΔ Αυτοδιοίκησης, έρχεται τώρα το νομοσχέδιο για τα λιμάνια...

 Το ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν που πήρε την Μαρίνα μας, παίρνει τώρα τα Λιμενικά Ταμεία!!! και μαζί με αυτά όλη την παραλιακή ζώνη... την θαλάσσια ζώνη και την χερσαία μέχρι...κάπου!!!

 Και πως ευκολύνεται να τα πάρει; κάνοντάς τα από κρατικά - δημοτικά!!!

 Αφού θα έχει τους δήμους, θα έχει τα λιμάνια, τα Λιμενικά Ταμεία και τα περιουσιακά τους στοιχεία!!!

 Αυτή η φρίκη δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ εάν δεν την σταματήσει κάποιος...

Δείτε: 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΞΖ΄

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Κύριε Υπουργέ,

    όσον αφορά λιμάνια το νομοσχέδιο είναι στην πραγματικότητα «μαγική εικόνα». Αυτό που φαίνεται σε πρώτο επίπεδο, είναι η αναδιοργάνωση και συνένωσή τους σε ανώνυμες εταιρείες, πράγμα που από μόνο του δεν θα ήταν απολύτως καταδικαστέο, αν δεν υπεισερχόταν η υποψία ότι οι μετοχές ως «πακέτα» ή συνολικά η μετοχική βάση της εταιρείας είναι ο ευκολότερος τρόπος μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου, που σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας δεν μεταβιβάζεται.

   Επιπλέον, την όμορφη εικόνα αξιοποίησης των λιμανιών που ζωγραφίζει το νομοσχέδιο, χαλάει το πανταχού παρόν ΤΑΙΠΕΔ. Τι αξιοποίηση να κάνει, δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ; Το ΤΑΙΠΕΔ από το συστατικό του νόμου είναι «κατασκευή» με έναν και μόνο στόχο: Να πουλήσει την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του Δημοσίου και κάθε φορά, εντός δέκα ημερών, να καταθέτει το αντίτιμο στον Ειδικό Λογαριασμό των δανειστών στην Τράπεζα της Ελλάδας, για να το ρουφήξει η «μαύρη τρύπα» ενός μη βιώσιμου χρέους, που αντί να μειώνεται, αυξάνεται.

   Τι «μελέτες βιωσιμότητας λιμένων» να εκπονήσει το ΤΑΙΠΕΔ, καθήκον που του βάζει αυτό το νομοσχέδιο; Το ΤΑΙΠΕΔ ό,τι δεν μπορεί να πουλήσει, υποχρεωτικά, από το συστατικό του νόμο, δεν μπορεί να το επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο, αλλά το στέλνει αναγκαστικά στον εκκαθαριστή. Άρα, αν η μελέτη του κρίνει «μη βιώσιμο» το συγκεκριμένο λιμάνι, του οποίου διαθέτει τις μετοχές, το μόνο που μένει από κει και πέρα να κάνει, είναι να το κλείσει.

  Αλλά τι είναι και το μικρότερο λιμάνι από ό,τι η πύλη για όλη την οικονομική ζωή της περιοχής; Με τι δικαίωμα, δηλαδή, θα μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να το κλείνει, λες και είναι οικογενειακή του επιχείρηση;

   Και γιατί, δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχει εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ για να απορροφηθούν κρατικά από δημοτικά λιμενικά ταμεία; 
 Για να δημιουργούνται οι πιο πρόσφοροι για την ιδιωτικοποίηση συνδυασμοί; 

 Και ποια είναι, δηλαδή, η τεχνογνωσία του ΤΑΙΠΕΔ, που επικαλείται το νομοσχέδιο για αξιοποίηση; Να ξεπουλάει και ως ανώνυμη εταιρεία, με αποκλειστικό ιδιοκτήτη το Δημόσιο, να καταγράφει το ίδιο ζημιές, όπως έγινε το 2012; Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο κόστισαν οι διάφορες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες συμβούλων και τα αντίστοιχα δικηγορικά γραφεία στο λίγο παραπάνω από ενάμισι χρόνο λειτουργίας του.

  Στην πραγματικότητα το χαοτικό στοιχείο στα σχέδια συνενώσεων κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του λιμενικού συστήματος, είναι απολύτως εσκεμμένο χάος, για να μην ξεδιπλωθεί στο φως της δημοσιότητας σε όλη του την έκταση το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και να έχει ελεύθερα τα χέρια του για «κοπτοραπτική» λιμανιών το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με ό,τι μπορεί να εμφανιστεί και να απαιτηθεί από distress ή και vulture funds μεταμφιεσμένα σε «επενδυτές».

  Η βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου ως προς την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών είναι η βασική φιλοσοφία με την οποία η τρόικα υπαγόρευσε τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ. Το τίμημα για την ενενηνταεννιάχρονη κτήση ούτε λίγο ούτε πολύ των λιμανιών, είτε είναι αυτό εφάπαξ, είτε έχει και κάποιο ετήσιο ποσοστό, πηγαίνει στους δανειστές. Τα κέρδη από τη λειτουργία των λιμανιών πηγαίνουν στους «επενδυτές». Και το κόστος των επενδύσεων και του εκσυγχρονισμού των λιμανιών το επωμίζεται το Δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος. Αυτή είναι η τεχνογνωσία του ΤΑΙΠΕΔ. Α, ναι, και οι επιβάτες αναλαμβάνουν να πληρώσουν μέσω του εισιτηρίου τους μέρος του κόστους των άγονων γραμμών.
   
   Και η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων είναι τόσο ανεξάρτητη αρχή, ώστε αντί να είναι επί της ουσίας δεσμευμένη στην πολιτική των Μνημονίων και της Τρόικας, όπως είναι η ΡΑΕ και οι άλλες δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές, αποτελεί και τυπικά δομή του ίδιου του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Τι θα ρυθμίζει αυτή η –και τυπικά εξαρτημένη- ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων; Τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα λιμάνια. Και τι έπιασε ξαφνικά τα λιμάνια για να ανταγωνίζεται το ένα το άλλο; Εδώ δεν πρόκειται για τη «μαγική εικόνα», αλλά για τη «μαγική λέξη» του νομοσχεδίου: «Ιδιωτικό λιμάνι». Γι’ αυτό γίνεται, εξάλλου, και όλη η φασαρία.

  Υπενθυμίζω ότι ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης είναι σοβαρά κερδοφόρος και, μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια. Είχε κέρδη ύψους 26 εκατομμυρίων μετά την πληρωμή των φόρων πέρσι. Ο ΟΛΠ, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, πήρε διεθνές βραβείο καλύτερου εμπορικού λιμανιού στο τέλος του 2012.  Δεν το πήρε η COSCO, ο ΟΛΠ το πήρε το βραβείο. 
 COSCO: Άνοδος διακίνησης containers πολύ σοβαρή και ακόμα σοβαρότερα σχέδια για μεγαλύτερη άνοδο φέτος και ζημιές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό πιέζει την ελληνική πολιτεία για την κατάργηση και ενός μικρού ετήσιου επιμίσθιου πάνω από το μίσθωμα που πληρώνει λόγω καταγραμμένων ζημιών.

  Ας μην μας πει η Κυβέρνηση για τη συμφωνία Hewlett Packard - COSCO κ.λπ.. Όλο αυτό εξαρτιόταν -και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες- από το να κατασκευαστεί αυτή η μικρή γραμμή που ενώνει το Θριάσιο με το Ικόνιο, που, βέβαια, είχε προγραμματιστεί πολύ πριν εμφανιστεί η COSCO στο προσκήνιο, και η οποία δίνει τη δυνατότητα να γίνεται και από τον Πειραιά, ανοίγοντας τεράστιες δυνατότητες -θα πάνε ιδιωτικά, όμως τα κέρδη τους και, μάλιστα, πουλιέται και το τρένο- κάτι που γινόταν από χρόνια στην ίδια τη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε αυτή η σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι.

  Όλα αυτά βάζουν, βέβαια, ένα ερώτημα: Ανάπτυξη προς όφελος τίνος; Γιατί τι να κάνει η χώρα, οι εργαζόμενοι και ο λαός της μια ανάπτυξη που δεν αυξάνει, αλλά μειώνει τις θέσεις εργασίας, που οδηγεί σε μισθούς πείνας, που δεν αφήνει στη χώρα προστιθέμενη αξία, που δεν πληρώνει φόρους και τέλη και που πετάει -όπως επιτρέπει να γίνει και αυτό το νομοσχέδιο- την περιβαλλοντική νομοθεσία στο «καλάθι των αχρήστων», προκειμένου η ιδιωτικοποίηση της θαλάσσιας, αλλά και της χερσαίας, ζώνης -σε πόσο βάθος, άραγε, της χερσαίας ζώνης;- να επιτευχθεί ανενόχλητη;

  Δεν πρέπει να προχωρήσουν αυτά τα σχέδια. Και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όσο και οι ίδιες οι νησιωτικές κοινωνίες, πρέπει να πάρουν αυτήν την υπόθεση, του να βάλουν φραγμό σ’ αυτά τα σχέδια, στα χέρια τους...

Read more »

Στην "εντατική" το Νεφρολογικό Άμφισσας;;;...

Στα πλαίσια ενός ΕΣΥ που καταρρέει,  έντονη ανησυχία επικρατεί στο σύνολο των νοσηλευομένων και των νοσηλευόντων στην Μονάδα Νεφρού του Νοσοκομείου Άμφισσας. 


 Αληθεύει ότι αυτό που κάποτε αποτελούσε πρότυπο τμήμα του Νοσοκομείου μας σε ολόκληρη την Στερεά και που διεκδικούσε υψηλή φιλοξενία νεφροπαθών, τώρα ακούγεται ότι δεν δέχθηκε νεφροπαθείς από άλλες περιοχές που θα έρχονταν να κάνουν εδώ γιορτές προκειμένου να καλυφθούν με αιμοκαθάρσεις;...Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην ισχύει.

 Τόσο η αγωνία των ασθενών όσο και ο αγώνας του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού δείχνουν ότι πιθανόν οι ελλείψεις και στα δύο επίπεδα ενδεχομένως να καθιστούν την λειτουργικότητα οριακή; 

 Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στη  Νεφρολογική κλινική και πως διαμορφώνονται οι συνθήκες με τον ηρωϊσμό ορισμένων προσώπων να συγκρούεται αυταπόδεικτα με τις αντοχές αλλά μας ενημέρωσαν ότι υπήρξε διαβεβαίωση για άμεση επιστημονική υποστήριξη, εντός των επόμενων ημερών, μετά την αποχώρηση ενός εκ των δύο νεφρολόγων, προ διμήνου και πλέον. 

 Βέβαια εκκρεμεί και η αλλαγή Διοίκησης οπότε το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει θα μπει κατευθείαν στα βαθειά νερά. Επί πλέον θα πρέπει να επιδείξει χρηστή και σώφρονα διαχείριση κυρίως της διακίνησης του νοσηλευτικού προσωπικού σε ό,τι έχει να κάνει με την Μονάδα Νεφρού. 

 Ελπίζουμε να υπάρχει η ανάλογη εμπειρία και κυρίως να υπάρχει η βούληση και η πυγμή ώστε να συγκρουστεί με όσους χρειάζεται για να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί. Το να συμμορφώνεται κανείς με τις κομματικές γραμμές και να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης αποδεδειγμένα αποτυγχάνει. 

 Και επειδή πληροφορούμεθα ότι επίκειται ανασχηματισμός και ψυθιρίζεται πως ο κ. Λυκουρέντζος πιθανό να "αλλαχθεί", τί θα λέγατε υπουργέ μας, πριν ή αλλάξετε πόστο να βλέπατε λιγάκι και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου μας; Οι βασικές δεν είναι αδύνατο να καλυφθούν. Είμαστε απλά μια μικρή "μονοεδρική" πλην πολύ "αποτελεσματική" μονάδα. Και όπως συμβαίνει παντού, οι τροϊκανές επιταγές δεν αποκλείουν την εσωτερική κατανομή του Συστήματος Υγείας της χώρας.
 Σκεφθείτε το...

Read more »

Μπράβο κ. Μοσχονά! Πρότυπη η ΣΤΕ Γαλαξειδίου και στην γευσιγνωσία...


 Μια πραγματικά πρωτότυπη, ιδιαίτερη και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου. 




 Βραδιά γευσιγνωσίας και οινοποσίας, όπου οι μαθητές της Σχολής πρωταγωνίστησαν με μεγάλο ταλέντο και υποδειγματική συνέπεια.

 Το ραντεβού για τη μύηση ήταν για το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου στους πανέμορφους χώρους της ΣΤΕ Γαλαξειδίου. 

 Η υποδοχή  ξεκίνησε αρχής γενομένης  από τον  χώρο του μπαρ.
Εξαιρετικό, ζεστό, ιδανικό, με καμπυλωτή μπάρα όπου κυριαρχεί το ξύλο, η απόχρωση στο χρώμα των malt, προκατέβαλε  για την επικείμενη θαλπωρή του ουρανίσκου.


Ξεναγοί και ψυχή της γευσιγνωσίας στην αίθουσα  cocktail
 ήταν οι παρασκευαστές... με γαστρονομικές δημιουργίες από φιλέτα τσιπούρας και λαυράκι και προσθήκες μυρωδικών από σπάνια χόρτα:
 Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Σαράντος - Ηλίας Δουλάμης, υπό την καθοδήγηση των οποίων  5 ομάδες από μαθητές της Σχολής μεγαλούργησαν δημιουργώντας πάμπολλες γεύσεις, άλλες ασυνήθιστες κι άλλες κλασικές. 


  Με τις ποικιλίες των  κρασιών παραγωγής  από τα κτήματα του  Νίκου   Αργυρίου να ρέουν άφθονα και να παντρεύονται με τις γεύσεις των Chef, η "τελετουργική" βραδιά άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον...
Οι συνδαιτυμόνες γεύτηκαν και ποικιλίες τυριών αλλά και gourmet επιδόρπια, ενώ οι μαθητές παρουσίαζαν εντυπωσιακές τεχνικές flairing και  παρασκευές coctails με την καθοδήγηση των καταξιωμένων και γνωστών  Άγγελου Γιαννακόπουλου και  Γιάννη Ζαχόπουλου, στην αίθουσα παρουσίασης.


 Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η  Νάνσυ Παντελεημονίτου της οποίας τα ψάρια ήταν ευγενική χορηγία και η οποία έχει βοηθήσει την Σχολή με κάθε τρόπο.
  Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές όμως ήταν οι μαθητές της Σχολής,  το επίπεδο των οποίων ο κ. Σαράντος ευχήθηκε να μιμηθούν όλες οι Σχολές ανά την Ελλάδα.


 Στο ιδιαίτερο αυτό event γεύσης και οίνου παραβρέθηκαν καλεσμένοι από τον χώρο της δημοσιογραφίας, κοινωνικοί και άλλοι φορείς ενώ το παρόν έδωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού…


Περιττεύει, πιστεύουμε να αναφερθεί ότι η λειτουργία και ιδιαιτέρως η ποιότητα της Σχολής οφείλεται σε ένα και μοναδικό άνθρωπο: τον Στέλιο Μοσχονά. Άοκνος, αφανής, μα κυρίως αποτελεσματικός και ικανότατος έχει αφιερώσει τα πάντα στην υπηρεσία της υψηλής εκπαίδευσης στον χώρο του Ελληνικού Τουρισμού…









Read more »

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γ. Δρακάκης: αντί νομίμου Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο, κάνει πολιτικές αλχημίες...!


  Η Δημοτική αρχή φαίνεται να ξεπερνάει τα όριά της!

Σχετικά με την δημιουργία και λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Γαλαξείδι, ο κ. δήμαρχος απευθύνθηκε στο σώμα κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, ως  σε ανθρώπους ακατάρτιστους και αδαείς.


 -Διότι συστήνεται Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου  το οποίο θα διαχειρίζεται τα 300 μέτρα παραλιακής ζώνης του Γαλαξειδίου μόνο και μόνο προς ικανοποίηση των ημετέρων και των πελατειακών σχέσεων του Δημάρχου...

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης  ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, πέτυχε τα εξής απίστευτα !!!

   Με εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από την αρχή της δημοτικής θητείας κατάργησε Νομικά πρόσωπα άκρως απαραίτητα για την ορθολογική λειτουργία όπως τα Δημοτικά Ωδεία , Φιλαρμονικές κλπ , με  αποτέλεσμα την σταδιακή αποδυνάμωση και καταστροφή τους …και συστήνει παντελώς άχρηστα Νομικά πρόσωπα και μορφώματα όπως η Δημοτική επιχείρηση Αμφικτυονίες και  το Νεοσυσταθέν Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου …

  Στο δε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για το νεοσυσταθέν Δημοτικό Λιμενικό  Γαλαξειδίου η υποκρισία του Δημάρχου ξεπέρασε κάθε όριο όταν ανέφερε ότι τα Λιμενικά ταμεία δεν έχουν λόγο ύπαρξης και πρόκειται για εκτρώματα!!
  Την ίδια στιγμή που ο ίδιος επιδιώκει την λειτουργία ενός επί πλέον εκτρώματος  μέσα στο Δήμο,  μέσα στο Γαλαξίδι!

  Για την ιστορία,  αναφέρω ότι με εισήγηση του Δημάρχου τον Ιανουάριο  του 2012 απεφασίσθη κατά πλειοψηφία η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου.
  Η εισήγηση ήταν στοχευμένα παραπλανητική  και ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι όλοι μας θέλουμε το Λιμενικό Ταμείο να περιέλθει στον Δήμο, εφηύρε το πρωτοφανές στα Ελληνικά χρονικά:  την μεταφορά ΤΩΝ αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στον Δήμο Δελφών μέσω Γαλαξειδίου…   ότι δήθεν με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η διαδικασία για την επίτευξη του στόχου που φαινομενικά  είναι η δημιουργία ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών και άφηνε να εννοηθεί ότι  το νεοσυσταθέν Γαλαξειδίου στην συνέχεια θα απορροφήσει και θα εντάξει στην λειτουργία του και την παραλιακή ζώνη της Ιτέας!!
  Μάλιστα για να ισχυροποιήσει την άποψή του αυτή προσεκόμισε στο Δημοτικό συμβούλιο και γνωμοδότηση ενός δικηγόρου εξ Αθηνών, άγνωστο σε μας, ο οποίος γνωμοδότησε θετικά ότι το νεοσυσταθέν  Λιμενικό Γαλαξειδίου  θα απορροφήσει στην συνέχεια και τις αρμοδιότητες για την παραλιακή ζώνη της Ιτέας …
  Δυστυχώς οι γνωμοδοτήσεις του Κου Πραγιάτη , η υποδεικνυόμενη μεθοδολογία και τα τεχνάσματα του Δημάρχου  πέφτουν στο κενό αφού το Λιμενικό Γαλαξειδίου είναι αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο και δεν μπορεί να διευρυνθεί!   Συνεπώς ο αυτοσκοπός για την δημιουργία ενός ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών για το οποίο είμασταν όλοι σύμφωνοι δεν πραγματοποιείται!!!

  Και μάλιστα την στιγμή που ο Νόμος 3852/2010 μας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αλλά φυσικά με τον ορθόδοξο τρόπο και όχι με τις πολιτικές αλχημίες του Δημάρχου …

 Και ποιος είναι ο ορθόδοξος τρόπος ; πολύ απλά:

  Αντί να χαθεί τόσος  πολύτιμος χρόνος - ήδη 3 χρόνια και είμαστε πάλι στην αρχή και μάλιστα σε πολύ δυσχερέστερη θέση -  και  για να συσταθεί το Δημοτικό Λιμενικό Δήμου Δελφών θα πρέπει πρώτα απ’  όλα να επανέλθουν τα πράγματα όπως αρχικά:  δηλαδή κατ΄ αρχήν  να καταργηθεί το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο  Γαλαξειδίου και στην συνέχεια να παρθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών και ταυτόχρονα μεταφορά αρμοδιοτήτων  από το Λιμενικό Φωκίδας στο νέο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών.
  Φυσικά με τις εγκρίσεις των συναρμόδιων Υπουργείων…

Απίστευτο και όμως αληθινό !!!

Μεγάλες οι ευθύνες των Δημοτικών Συμβούλων που υπερψήφισαν αυτό το έκτρωμα ..

Δυστυχώς ο καιροσκοπισμός τα μικροσυμφέροντα και οι πελατειακές σχέσεις δεν αφήνουν αυτό τον τόπο να ανασάνει …


Read more »

Επισκευή βιολογικού καθαρισμού Ερατεινής!


Αγαπητοί  συγχωριανοί, φίλες και φίλοι της  Ερατεινής , έχουμε το προνόμιο σε σχέση με άλλα χωριά του δήμου μας να διαθέτουμε σύστημα επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός ).


  Προς ενημέρωση όλων, λόγω ελλιπούς συντήρησης  οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού δεν λειτουργούσαν τα τελευταία  χρόνια σχεδόν καθόλου, όπως άλλωστε  αποφάνθηκε και το σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος σε επίσκεψη του  τον Οκτώβριο του 2012.




Να σημειωθεί  ότι, ο βιολογικός Ερατεινής είναι  κατασκευασμένος από το 1981 και σχεδιασμένος  να δέχεται λύματα 3.500 κατοίκων .
 Υπάρχει μελέτη για την αναβάθμιση του  και για την υποδοχή των λυμάτων Τολοφώνας –Πανόρμου, η οποία, είχε ενταχθεί και προσφάτως απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ  .





  Από τότε η δημοτική αρχή Δωρίδας προχώρησε  σε σειρά εργασιών επισκευής και αντικατάστασης των εγκαταστάσεων , με την συμβολή ειδικών,  συνολικού κόστους  περίπου εκατό χιλιάδων ευρώ,οι οποίες, ολοκληρώνονται εντός του δεκαημέρο
υ. 






Η ανάδοχος εταιρία των περισσοτέρων  εργασιών είναι η  "Αφοί Γιδιάρη ΑΕ" με ειδίκευση στους βιολογικούς καθαρισμούς, εκπρόσωποι της οποίας, μας  διαβεβαίωσαν ότι θα δουλέψει «σαν καινούριος».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε το Δήμο Δωρίδας για το  χρηματικό ποσό που διέθεσε,  αλλά και για την ευαισθησία   που έδειξε  στο θέμα αυτό, μιας και τέτοια  έργα ανεβάζουν το επίπεδο και την  ποιότητα  ζωής, τόσο των  κατοίκων και των επισκεπτών της  Ερατεινής, όσο  και της ευρύτερης περιοχής και  δεν πρέπει να παραμελούνται.

Ο πρόεδρος
Σταύρος Κ.Πολίτης
Read more »

Αποχώρησε από το Συμβούλιο ο Δρακάκης για το Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου! Σιωπή από την ελάσσονα αντιπολίτευση...

   Επεισοδιακή συνεδρίαση για το Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών...




 Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Δρακάκης μετά την εισήγηση του δημάρχου και του Προέδρου κ. Γουργουρή για τα της καθυστερήσεως έναρξης λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου, ρώτησε για τον λόγο ύπαρξης του μορφώματος που έχει προκύψει και την ωφέλεια του Δήμου από την δημιουργία ενός Ταμείου με 350 μέτρα παραλία κάλυψης... Με το ίδιο σκεπτικο, είπε ο κ. Δρακάκης, να κάνετε και άλλο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιτέας, για να είναι τρία τα Ταμεία!

 Στην συνέχεια και ενώ ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν θα πληρώνονται τα μέλη! που είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι -για τον Πρόεδρο δεν διευκρινίστηκε, ο κ. Δρακάκης τόνισε πως το μόνο όφελος είναι η πελατειακή δυνατότητα σε προεκλογικές περιόδους...

 Σύμφωνα με τον κ. Δρακάκη, από πλευράς της ελάσσονος αντιπολίτευσης η απόλυτη σιωπή συνόδευσε τις δηλώσεις - εισηγήσεις, πράγμα που αυτονόητα οδηγεί σε συγκεκριμένα ερωτηματικά:

 - Άραγε τί άλλαξε από την εποχή της στάσης της δημοτικής αρχής στο Λαρνάκι,  ώστε να απολαμβάνει την γενναιόδωρη εμπιστοσύνη εκτός του κ. Ιωσηφίδη, και του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης των Πολιτών στο Προσκήνιο;;;...

Θα συνεχίσουν να σιωπούν και τώρα που ο δήμαρχος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο επόμενος στόχος είναι η Ιτέα (και συνεπώς το ...μεταλλευτικό λιμάνι της);;;...
Read more »

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σκίτσα: το ελώδες τέλμα ενός αγνοούμενου προστίμου...

Κι ενώ προχωρούν οι νομικές διαδικασίες για την Σκίτσα στα ανώτατα δικαστικά όργανα της χώρας, οι περίοικοι δοκιμάζονται σκληρά από την μόλυνση της κοροϊδίας... 






...γνωρίζοντας πως ακόμη κι αν δεν φτάσει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ που προϋπολόγισαν για την Σκίτσα...μπορούν πάντοτε να προσθέσουν και τις 15.000 ευρώ του προστίμου που επεβλήθη στον Δήμο Δελφών!         
Είμαστε ανοικτόμυαλοι εμείς...αν και δεν ενημερωνόμαστε -πως εισπράχθηκε το πρόστιμο;; κας ή με επιταγή αυτού του ιδίου; 




      ...άλλωστε όλοι μαθαίνουν να εκτιμούν την συνοδεία του ρυθμικού κοάσματος των βατράχων κάθε μεγέθους, εν αναμονή πάντοτε της καταβολής...




  ...ενώ στο νέο έλος ευδοκιμούν όλα τα επικίνδυνα είδη που ερευνούν οι εντομολόγοι...εκτός του έλους τα άλλα είδη είναι υπό παρακολούθηση...





   ...καθώς η δυσοσμία του βούρκου συναγωνίζεται τα 370 χιλιάδες ευρώ που πληρώνουμε από το 2012...προστιθέμενα στον υπόλοιπο προϋπολογισμό και με την σιγουριά της είσπραξης του δημοτικού προστίμου...   





...δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για τις οικογένειες, τα παιδιά, τις επιχειρήσεις σίτισης, τις ξενοδοχειακές μονάδες, τις αναγνωρισμένες πλαζ, τους τουρίστες...στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και στην έναρξη του Θείου Πάθους...




...σαν Απόλαυση μιας άλλης διάστασης, όταν στερεύουν τα επικίνδυνα απόβλητα,  ελαιοκομικά και άλλα που πιστοποιούνται επισήμως, όπως διοχετεύονται στον χείμαρρο με την άνεση και την σιγουριά των σιωπηλών απόνερων...




...μπράβο σας κ. Γαζή! 
Σας ευχαριστούμε και οφείλουμε να το δείξουμε...
Read more »