Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ AHEPA PATRAS «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
& ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Κοντά στους ηλικιωμένους, στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή το πρωί τα μέλη της Αδελφότητας ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ  «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

Εκκλησιάστηκαν στο γραφικό εκκλησάκι του ιδρύματος, έδωσαν τα δώρα τους στο ίδρυμα, ήπιαν πρωϊνό όλοι μαζί και μετά γλέντησαν!
Τα παιδιά του νεοσύστατου εφηβικού παραδοσιακού χορευτικού τμήματος, των AHEPA ΠΑΤΡΑΣ και των Αιτωλ/νων Αχαϊας, αφού έψαλαν τα κάλαντα με τη συνοδεία βιολιστή και με τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τρίγωνα, χόρεψαν χορούς στεριανούς, καταχειροκροτούμενα, στους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που τόσα έχουν προσφέρει και εξακολουθούν να προσφέρουν εάν τους δοθούν οι ευκαιρίες.
Το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα φιλοξενεί τους μοναχικούς απόμαχους της ζωής και τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίζουν στην καθημερινότητά τους, υπό την άξια καθοδήγηση του Γεν. Δ/ντή κ. Γεωργίου Σολωμού και του αγωνιστικού του Διοικητικού Συμβουλίου .
Τι λείπει όμως, σε κάθε ηλικιωμένο άνθρωπο; Η συντροφιά, μια όμορφη κουβέντα με αγάπη, μια εορταστική ατμόσφαιρα που να θυμίζει τα νιάτα και να δίνει κουράγιο.
Αυτό το κλίμα δημιούργησαν τα παιδιά του χορευτικού και οι συνοδοί τους. Η αίθουσα του ιδρύματος πλημμύρισε από τις μελωδίες των παιδιών, τους όμορφους χορούς  και τις ευχές των ηλικιωμένων.
Μετά τα κάλαντα ακολούθησε γλέντι με τους νεαρούς χορευτές να ξεσηκώνουν τους ηλικιωμένους και όλοι μαζί να χορεύουν όπως την εποχή που ήταν νέοι.
Ευχές απηύθυναν στους παρισταμένους, ο πρόεδρος της Αδελφότητας και συνάμα πρόεδρος και των Αιτ/νων καθηγ. κ. Γιάννης Πορφύρης, ο αντιπρόεδρος των Αιτ/νων π. Απόστολος Ζαφείρης, ο Δ/ντής Φιλανθρωπίας ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ κ. Αντώνιος Δρακόπουλος, ο Δ/ντής  Οργανωτικού ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ και Γεν Γραμ της Αδελφότητας κ. Τάσος Αθανασουλόπουλος, ο Δ/ντής Αστικής ευθύνης ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ δικηγόρος κ. Χρήστος Ζαγγανάς, ο Υποδ/ντής Ελληνισμού ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ κ. Δημ. Καραίσκος και ο Δ/ντής Αθλητισμού & Οικογενειακής Αριστείας και Ταμίας της Αδελφότητος ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ κ. Λεωνίδας Καρνάρος.
Το πρωινό έκλεισε με συγκινητικές στιγμές αποχαιρετισμού, στην κυριολεξία δάκρυσαν μικροί και μεγάλοι , με την υπόσχεση των παιδιών και των μελών της Αδελφότητας και του συλλόγου για τακτικές επισκέψεις και συντροφιά στους ανθρώπους που τόσο την έχουν ανάγκη.

1 σχόλιο: