Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο λιμενοβραχίονας της Ιτέας έχει μετατραπεί σε επισκευαστήριο ξένης σημαίας και πληρώματος...ίσως αφήσουν καμιά γωνιά για μπάνιο αλλά «παίζεται» από τη Σκίτσα και τα βιολογικά – αποχετευτικά MADE FRAGGOS & ΣΙΑ!...

 


 Πολίτες στο Προσκήνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  4-11-2013

ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (της Ιτέας)!!!

    Φίλοι και φίλες
    Την Πέμπτη 31-10-2013 στην κατάμεστη από συμπολίτες αίθουσα και προαύλιο χώρο του Λιμενικού Ταμείου, Ν. Φωκίδας συζητήθηκαν τα θέματα τα οποία με συνεχείς παρεμβάσεις στον ηλεκτρονικό τύπο και σε κάθε αρμόδιο-αναρμόδιο παράγοντα και υπηρεσία, είχαν αναδείξει η δημοτική κίνηση μας – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ –  και ενεργοί πολίτες της περιοχής.
     Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, της μειωμένης έως αρνήσεως αντίστασης των διοικούντων Δήμου και Περιφέρειας, αντιδράσαμε στην πρόκληση που τείνει να γίνει καθεστώς .
  Ναι,  το λιμάνι Ιτέας - Δελφών, για ευνόητους και εξηγήσιμους λόγους, από λιμάνι κρουαζιέρας, πάει να μετατραπεί σε λιμάνι ελλιμενισμού και επισκευών μεταλλευματοφόρων  πλοίων!!!
Έτσι ώστε συγχρόνως  με τον εμπρησμό του ελαιώνα, ο εξευτελισμός των Δελφών, του Δελφικού τοπίου και της παγκόσμιας κληρονομιάς που περιέχουν και ενθυλακώνουν, να γίνει τέλειος.
     Κατά τα άλλα, οι «ευεργέτες» βωξιτοβιομήχανοι της περιοχής, «που την συντηρούν, που χτυπάν την ανεργία που δίνουν πετρέλαια σε σχολεία και μοιράζουν φακέλους σε συλλόγους και όχι μόνο», έμπλεοι εθνικού παλμού, αλλάζουν την σημαία του πλοίου, από ελληνική σε ξένη, καθώς και την σύνθεση του πληρώματος!!! Μπροστά στα κέρδη τι αξία έχει  ο πατριωτισμός;
    Το εθνικό συμφέρον των τοπικών «ευεργετών» και των ντόπιων υπηρετών τους, ταυτίζεται με την τσέπη τους. Αν δεν αντιδράσουμε, η μαρίνα Ιτέας μαζί με τον Λιμενοβραχίονα και την λοιπή παραλιακή ζώνη θα είναι φέουδο στην διάθεσή τους. Ίσως αφήσουν καμιά γωνιά να κάνουμε μπάνιο και αυτό «παίζεται», καθώς «εξαρτάται» από το ρέμα Σκίτσα, και τα απόβλητα των ποικιλώνυμων βιολογικών – αποχετευτικών, MADE FRAGGOS & ΣΙΑ!
   Φίλοι και φίλες.
   Όλα είναι γνωστά. Σε όλους! Εμείς σαν δημοτική συλλογικότητα προσφύγαμε πριν 12 μήνες στο Σ.τ.Ε. (10ος / 2012), για την προγραμματισμένη μεταφορά του τουριστικού λιμανιού Ιτέας στο ΤΑΥΠΕΔ. Συμπαράσταση από Δήμο - Περιφέρεια καμία.
    Τόσες ημέρες ο βραχίονας στην Ιτέα  έχει μετατραπεί σε επισκευαστήριο ξένης    σημαίας και πληρώματος πλοίου και από τους αιρετούς τσιμουδιά. Που είναι οι τοπικοί άρχοντες οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν «μόχθησαν» για να απομακρύνουν το «τσιγαράδικο»; Εκείνο λέρωνε την εικόνα της πόλης. Τα πλοία των αφεντικών όχι;
    Στο χωροταξικό για τα λιμάνια η Ιτέα μεταπίπτει σε λιμάνι χύδην φορτίου και αποκλείεται από κρουαζιέρα. Γίνεται επερώτηση στην βουλή με ανάλογη δημοσιότητα(Γ. Σταθάς) πάλι οι αιρετοί δεν KATΑΛΑΒΑΝ… Στο Δημοτικό Συμβούλιο είπαν ότι δεν το ήξεραν, δεν είναι προετοιμασμένοι!!! Βουβοί, κουφοί και άλαλοι ; Ας μην μας περνάν για χαζούς.
   Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και διαφοροποιήθηκε και προσπάθησε.
   Άρα όλοι ήξεραν!  αλλά οι μοιραίοι και άβουλοι αντάμα αυτοδιοικητικοί μας  δεν θέλουν. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?
ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Υ.Γ1. Κυριακή 3/11/13 τα πλοία που «έδεσαν» στην προβλήτα της Ιτέας, αριθμούν τα τρία (3)!!!
ΥΓ.2 Στην διεύθυνση αυτή η επιστολή του προέδρου λιμ. Ταμείου όπως διαβάστηκε στις 31-10-2013  http://youtu.be/ZxHuMc_21kw

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                     

4 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ..ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ..ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ..ΓΟΥΡΑ.. ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗ.. ΤΟΠΙΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους και μια σώστη απειλή με πραγματικό φόβο! Γούρας.......

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ !!! ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ !!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ...ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ .!!!! ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ..ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ? ΠΟΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ? ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΝΥ, ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΙΚΟΥΣ ΜΩΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΓΙΑΤΙ??? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ?? ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΑΪΝΗ, Ο ΜΑΤΖΩΡΟΣ, Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΚΑΙ Η ΓΑΖΗ?? ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ??/

    ΑπάντησηΔιαγραφή